Депутатски лукс: 352 лимузини купени за 22 г.

За този период в Германия са купени едва 2 автомобила
15 май 2015 10:28,
86
Депутатски лукс: 352 лимузини купени за 22 г.
Снимка: архив, Булфото

Колосална бройка от 352 мерцедеса и беемвета, 15 микробуса и един автобус е купило Народното събрание от 1993 г. до сега, показва проверка на "168 часа".

Средствата са осигурени от бюджета. В момента гаражът на парламента разполага със 147 возила, останалите са бракувани.

А Бундестагът на Германия - най-богатата страна от Европейския съюз, притежава едва две служебни лимузини и ползва услугите на транспортна фирма за още 40 коли за своите нужди.

Това означава, че освен че колите им са почти 4 пъти по-малко, за наетите не се плащат застраховки, не се отделят средства за ремонти, нито за заплати на шофьорите. Явно германците пестят от бюджета си за разлика от българите.

Сумарно за удобствата на родните ни народни представители данъкоплатците са дали около 70 млн. лв. Тук се включват парите за купуване на служебни автомобили, микробуси, застраховки, бензин, поддръжка, ремонти и дори за гориво за личните коли на депутатите.

Толкова горе-долу е годишният дефицит в Здравната каса за онколечение в последните 2-3 г., пресмята изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Защо френските политици се возят само във френски коли
60
2
 
2
 
! Отговори
Стига вече преди 8 години
Този гнусен цирей парламентът трябва да бъде ампутиран,той произвежда законинедоделки,обслужващи партийни и олигархични интереси.Да бъде избирана парламентарнакомисия от 100-тина членове,която да адаптира европейски(немски и английски)закони къмбългарската действителност.За комисията да важи кодекса на труда(работно време,отпуски,работно облекло и пр.).Транспорт-служебна карта за градски транспорт и два кедитнибилета по БДЖ годишно.Заплата-две средни работни заплати,без други екстри.
59
2
 
0
 
! Отговори
баче кико преди 8 години
НЯКОЙ ЩЕ ИМА ЛИ СЕРИОЗЕН ДА МИ КАЖЕ МАРКАТА КОЛА НА СНИМКАТА МОЛЯ БЕЗ ПРОСТИ ОТГОВОРИ
58
2
 
3
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Една *** колкото по-високо се качва, толкова повече и лъсва ***.
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, протестъри! Къде сте? Сега е момента за протест и повода е повече от достатъчен. *** няма кой да плаща за протестиране, нали?
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато те управляват на куп бивши голтаци и бедняци е така.Тези човечета излезли от селата с презумцията да владеят града,но не като ,бохеми които разбират от живот и хайлайф а като престъпници със звучното име мутри и мутреси..Голия *** се нахвърля да купува скъпи и лъскави неща,защото това му е проблема .Селяка не е виждал и не е чувал как се прави в богатия и цивилизован свят.че за 25г.милионер не се става.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хайде сега, да направят частна фирма да вози депутатите, да може да се крадат още повече парички.
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма какво да се коментира на това. Парадирането започва от най-високото ниво. Наложи се модата на Мерцедесите, Беемветата и Аудитата и който няма такава кола, не се счита за човек, камо ли за депутат. Запомнете едно нещо: колата трябва да се разглежда като необходимост да те придвижи от една до друга точка, а не като лукс и аксесоар, от който ти зависи живота и бройката на приятелите и приятелките най-вече. Докато това мислене не се изкорени, няма да има оправия народът и съответно държавата!
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в Скандинавските страни депутатите май ходеха на работа с градския транспорт! Живи да ги ожалиш направо! Колко са закъсали, горките! Дайте да открием една дарителска сметка и д пращаме СМС за да им съберем пари за коли, че направо ужас!
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народни изедници.
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мартине,виждам че си свестен и коментарите ти се различават рязко от дежурните платени ***.Запомни от мен едно - най-силно кряскащите за задължително гласуване у нас мечтата им е да се получи нещо подобно на Гърция - Сириза и фашистите от нова зора да си играят на "опозиция" една на друга!
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АвджияПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯГрадена от мутри, доносници и партийни велможи.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ?само те да бяха
48
2
 
16
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
По време на изборите много умни глави от този форум написаха "да се направи гласуването задължително". Аз им отговорих, че отказвам да гласувам за едни и същи "***", които да ме крадат, но просто да са в листата на различна партия. И като им отговорих ми наслагаха минусите и ме оплюха. Ай са халал да ви е на всичките вие, които гласувахте "задължително", за по-малкото зло. Докато не се забрани на всичките тия 240, както на всички техни роднини да участват в политиката, все ще ни е зле. Честито!
47
2
 
2
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
...a zasto ne napravim predlozenie da ima specialna spirka na metroto v blizost do parlaMENT-o /napocno s malka/ i da im se orezat sluzebnite limuzini. Koito hodi na sresta s izbiratelite-BDZ-to oste ne sa go otmenili...:))P.S.-v Dublin sum vizdal narodni izbrannici na kolela...
46
2
 
12
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
По-интересно е каква е съдбата на бракуваните лимузини, и на каква цена са продадени на тоз на когото трябва...a puk na men mi e po-interesno produlzavame li da plastame po 11-12 leva za glas, daden za partia...MESECNO...,pri polozenie, ce v GER be obiaveno-izplastat 65 Centa......i mi e interesno kolko deputati ot Bundestaga otivat na rabota s KOLI, a kolko s grafdskia transport...
45
3
 
31
 
! Отговори
Авджия преди 8 години
Ще кажа само ЧЕСТИТО на българския народ за тази хубава БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ.
44
4
 
1
 
! Отговори
баче кико преди 8 години
КАКВА МАРКА Е КОЛАТА НА СНИМКАТА > ?
43
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо Бундестага е много по-голям от нашия Парламент, второ отделните ландстагове (местни парламенти, защото Германия е федерация от държави), също имат разходи. Статията е изсмукана от пръстите.
42
11
 
1
 
! Отговори
ник преди 8 години
Не ги защитавам,но със сигурност Германия е дала в пъти повече пари за наети автомобили,но така е в една развита държава е нормално да даваш работа и затова работят по този начин.