Парламентът даде разузнаването на премиера

Държавната агенция ще е под шапката на Бойко Борисов
20 май 2015 14:30,
66
Парламентът даде разузнаването на премиера
Снимка: архив Булфото

Разузнаването минава под шапката на премиера. Това решиха почти единодушно депутатите, които приеха на първо четене промените в закона за националното разузнаване. С новите текстове Националната разузнавателна служба става Държавна агенция разузнаване (ДАР).

Разузнаването ще бъде контролирано и от специална комисия в парламента. Президентът си запазва правото да дава задачи на разузнаването. Със закона се създава и нова фигура в службата - на инспектор, който ще следи международните операции. Той ще може да докладва пряко на премиера.

Депутатите отхвърлиха искането на Реформаторите в закона да се уреди сливането и на военното и цивилното разузнаване.

Подкрепа за проекта даде и БСП. Атанас Мерджанов обясни, че законът предлага важни неща - девоенизация и подчиненост на правителството. Той обаче протестира срещу даването на възможност на президента да спуска задачи на разузнаването. Според Мерджанов това е превишаване на правомощията на държавния глава.

Дебатите не минаха и без нападки. След като соцдепутатът Таско Ерменков обяви, че е упротиврискането на Реформаторите за сливане на разузнаванията, Атанас Атанасов му отвърна: "Щом бивш служител на РУМНО е против, значи сме на прав път".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю Борисов, предлагам технология за изтриване на спомените от миналото. Намираме начин да прекараме целокупния Български народ и да изтрием това което знаят за Вас. Така започваме на чисто. Всички ще Ви обичат и уважават. Няма да имате нужда от охрана с което ще се пести от бюджета. Народа ще Ви слави и пази като в Сев.Корея. ще се пеят хвалебствени песни сутрин и вечер и ще се дават доброволни дежурства на строежа на Вашия мавзолей. Страната ще пее и танцува непрекъснато. Вечно ваш Ж.Т.
17
0
 
16
 
! Отговори
СС преди 9 години
Да му дадат една каска и автомат и да вземе армията една спринцовка и да взема болниците, една фуражка на машинист и да взема БДЖ бе всичко да взема. и на хората бостаните да вземе, ТИ *** БАЩА ТИ ДЯДО ТИ БАБА ТИ СЛЪНЦЕ ТИ БОГ....
16
2
 
22
 
! Отговори
Стария Бондьо преди 9 години
Факта си е факт - в България МАФИЯТА вече си има официално държавно разузнаване и повече няма да разузнава нелегално !Въпроса, който интересува най-много "Капа де тути капи" е кога ще го гръмнат, но............. дали ще разбере завалията?
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми че то нали и той е партиец?!?Гарван, гарвано око не вади!
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги е така, който най-малко може и знае той най-много се бие в гърдите, че може всичко. Френсис Беъкън е казол отдавна, човек може толкова колкото знае. А Бокича знае.. как се става член на БКП, агент на ДС, член на СИК, как се целува Доган за да се смили да го направи генерал, как се мачкат длъжници с/у 50%...как се граби от един смазан и нещастен народ. Мачкай Бойко,мачкай несъгласните. Те може и да са прави но истината винаги боли. Събери ги на В.Левски за една Неделя и ги изтепай.
13
1
 
24
 
! Отговори
тиквата преди 9 години
ХА ХА ХА ХА ХА. Направо ме спукаха от смех. Тикава и разузнаване!!! И какво ще разузнава?? Къде зимуват раците ли?? -----Размисъл на тиквата. Евахте у дръжавата шом аз съм и министар и шеф на разузнаването!!!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво дрогарю Борисов, Вся власт советом!!! Дайте му и здравеопазването, икономиката, строителството, туризма, транспорта, правжраздаването....дайте му всичко и премахнете министерският съвет. Ще трабва да сменим и конституцията, да върнем член първи за ръководнато роля на Императора и да установим близки отношения с Ким Чен Ир. И да се започне прочистването от нелоялни елементи като мен които да се вкарват в лагери за превъзпитание. Който не се превъзпита да се умъртвява хуманно, с инжекция.
11
1
 
22
 
! Отговори
:) преди 9 години
Кога ще ставаме монархия ? Цар Тиква придърпа цялата власт в свои ръце !
10
8
 
4
 
! Отговори
студент преди 9 години
Протестна мрежа протестира против БКП-БСП-ДС-КГБ . Сега сме доволни , че заминавате в затвора другари.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хехе колко е доволен, че си има нов ИПОН :)))
8
18
 
4
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Браво г-н Борисов . Просто смачкай комунистите-социалисти от Позитано 20 и готово . Държавата ще се оправи само с това действие .
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа де, ама сега го виж как се е нахилил доволно като *** на витрина
6
10
 
3
 
! Отговори
военен пенсионер преди 9 години
Ако знае червения *** в този сайт какво ги очаква неговите ментори от Позитано 20 , ще се скрие в неговото село , защото приятелския огън ще го отнесе и него . Иначе така трябва , бой по БСП-ДС-КГБ .
5
7
 
4
 
! Отговори
Военнослужащ преди 9 години
Мали..и...и мекератата на БКП-БСП-ДС-КГБ и техните деца го закъсаха . Лошо е да не можеш да крадеш , а другарю Найденов и Мая Манолова. Сега обаче почва началото на вашите безобразия . Искате или не в затвора .
4
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добра новина е това. Бойко поне знае как да управлява.
3
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Бойко мачкай ги. Поклон пред делото на големия български революционер и държавник господин Бойко Борисов само ГЕРБ! Да живее България!
2
11
 
9
 
! Отговори
Военнослужащ преди 9 години
Най после БКП-БСП-ДС-КГБ остават без крила. Браво на правителството и на мнозинството в НС. Тия хора са за затвора , а те питат къде е поповата къща.
1
1
 
17
 
! Отговори
чики рики преди 9 години
Разузнаването да разузнае от къде изгрева слънцето и да докладва ! Също колко струва праза !