ПФ с ултиматум: 7 закона до 1 юли или сбогом!

"Подкрепата и търпението ни вече са изчерпани"
Обновена: 27 май 2015 13:58 | 27 май 2015 12:34,
61
ПФ с ултиматум: 7 закона до 1 юли или сбогом!
Влери Симеонов. Снимка: архив Булфото

Патриотичният фронт постави поредния си ултиматум на управляващите - да приемат седем от приоритетите им до 1 юли. В противен случай след този срок хората на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заплашиха, че ще напуснат властта. 

Сред седемте искания на Патриотите е прилагане на мерките от предизборната им програма срещу битовата престъпност. Валери Симеонов предупреди, че случаят "Гърмен" е характерен и за стотици хиляди други населени места. Патриотът обвини ДПС, че прокарва политика, която внушава чувство на безнаказаност за ромите. 

Сред другите искания на Патриотите са промени в Изборния кодекс - въвеждане на задължително гласуване и вдигане на прага на преференциалния вот.

ПФ е и за гарантиране на неувеличаването на цените на тока и решаване на институционалните проблеми на българите зад граница. 

"Подкрепата и търпението ни вече са изчерпани", каза Симеонов, припомняйки, че от началото на мандата нищо от тези приоритети не е изпълнено.

"Декларираме, че подкрепата на Патриотичния фронт към настоящото управление не е безусловна. Неизпълнението на седемте приоритета ще доведе до прекратяване на подкрепата на правителството след 1 юли 2015 година", каза Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
4
 
! Отговори
Медузата Горгоната преди 8 години
До Кико: Освен по електронен път, нека да е и задължително, но да мога аз вечер от къщата си да го направя а не да бия с няколко малки деца път и организиране и т.н..Ако не искаш да гласуваш, глоба, при второ негласуване изправителен труд+5кратна глоба на предишната, при трето ти се отнемат правата за 10 години да гласуваш и да нямаш право на редица неща в същия период (държавна работа, намаления на данъци, и т.н.) Така ще разбереш че имаш право да си избереш в тази държава статуса!
30
1
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
На Бойко му се усладиха ромските гласове, които получава на изборите много повече от ДПС, и затова на практика няма да направи нищо срещу битовата престъпност. Много му се иска да е на власт, другото не е толкова важно. Ще има обаче пиар акции, както винаги. Но хората в Гърмен искат да видят да започнат да събарят незаконните жилища, за които има взето решение още от 2011г и да се изселват незаконно пребиваващите там. А това не става само с приказки.
29
2
 
11
 
! Отговори
Aleks преди 8 години
До КикоАко гласуват всички, купените гласове ще се загубят. Колко гласа можеш да купиш на фона на всички гласуващи ?
28
3
 
10
 
! Отговори
Ева преди 8 години
Като прочетах заглавието на статията умрях от смях ХА ХА ХА "Сбогом"
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Австралийците например са задължени да присъстват в избирателната секция, но могат да напуснат без да са гласували, след като впишат имената си в списъците. Неявилите се могат да бъдат глобени до 50 австралийски долара, а ако откажат да изплатят санкцията могат дори да бъдат лишени от свобода (като наказание за това, че не са изпълнили задължението си да платят глобата, а не заради негласуването).
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласуването в Гърция също е задължително, но законът не предвижда санкции за тези, които го нарушат. В миналото, шофьорска книжка или паспорт са издавани само на тези, които са участвали в избори.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Кипър човек, който откаже да гласува, може да получи до половин година затвор
24
2
 
8
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
Всичките ни политици са такива.Менят си мнението през час.Дали е тоя или Боко-все едно.В Парламевта се оплюват,след час си пият заедно питието и си споделят кой кко пари е замъкнал.С една дума-***.Големи ***.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Боливия негласувалият не може да получи заплатата си от банката в продължение на три месеца.В Гърция негласувалият може да има сериозни затруднения при издаване на нов паспорт или при получаване на шофьорска книжка.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Люксембург гражданите над 65 години също могат да избират дали да гласуват, за останалите е задължително.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Белгия задължителното гласуване е въведено със закон през 1892 г., така е и до днес.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе,да! Шега. Не случайно българите, включително и избирателите ви, ви нарекоха Паричен Фонд. Жалки предатели! Гушнаха се с Мутрата за 30 сребърника.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Далавери Симеонов Балевски -Винкела бла бла време да минава единствено патриотична партия е АТАКА
18
4
 
10
 
! Отговори
Електорат преди 8 години
Сбогом?????Идат избори и Валери ако не се отцепи сега от ГЕРБ с какво ще агитира електората си, на предишните избори оплюваше Бойко сега с каква теза ще излезе пред избирателите си.Сбогом за 3 месеца нали Валери като минат изборите ЛЮБОВ.вЕЧЕ НЕ ТИ ВЯРВАМЕ ДОСТАТЪЧНО НИ ИЗЛЪГА.Защо не си постави приоритетите още в началото и да кажеш тогава сбогом ААААА?Но властта е сладка.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КикоTo4no stolicata na evropeiskia sayz durjavata Belgia e zadyljitelno glasuvaneto
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете да наричате тези продажници ПАТРИОТИ! СПРЕТЕ!
15
18
 
4
 
! Отговори
Кико преди 8 години
Струва ми се невъзможно това със задължителното гласуване. Първо, че ми нарушават изконно право - правото на избор, второ - не мисля, че това да гласуваш подлежи на принудително изпълнение. Какво, ще дойдат вкъщи да ме изкарат насила ли? Единственото, което ми хрумва е глоба за негласувалите, но това няма да ме спре да не гласувам, ако това съм решил. Пък и как тази промяна ще реши проблемът с купуването на гласове, а, господа народни представители?
14
9
 
17
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Сбогом? И ще се откажете от това да сте на хранилка при пожарникарчето?
13
15
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Късно е либе за китка! Патриотичният фронт са най- жалките предатели които се появиха на тази територия, а лицемерът им говорителят по скат Стоян Иванов е нещо като лакейско посмешище!
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sled kato vsi4ki znaem , 4e ako ima zadyljitelno glasuvane dps otiva na kino , zashto boiko ne iska da ima zadyljitelno glasuvane , tova mi e vuprosa , mnogo sum se mislil , nemoga da si otgovoria