Протестът в Гърмен - хора, забравени от държавата

Симеонов: Нужни са сериозни мерки, до момента нищо не се прави
2 юни 2015 18:14, Анисия Иванова
52
Протестът в Гърмен - хора, забравени от държавата
Валери Сименов. Снимка: архив Булфото

Протестът в Гърмен е естествената реакция на хора, изоставени изцяло от държавата. Това заяви председателят на ПГ на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов пред "Фокус".

"Нормално е заблудените хора да се опитат да си вземат в свои ръце инициативата и да настояват институциите да си свършат работата. Не знам какви мерки са предприети там. Освен разговори с едната и другата група от двете страни на барикадата, аз други мерки не знам. Ако трябва да се предприемат някакви мерки, то трябва да се уволни някой от полицията там”, заяви Симеонов.

Още по темата

По думите му, трябва да се усили постоянното полицейско присъствие. „Определено това е критичен район. Непрекъснато да се гарантира денонощно присъствие. Задължително да се монтира видеонаблюдение. Не знам нещо до момента да е направено”, допълни той. 

Според него сериозни мерки до момента не са взети.

"Поставили сме като условие за продължаващата подкрепа до 1 юли да бъдат съборени всички постройки, за които са завършили процедурите по събаряния, те са 129, както и да се пристъпи към оценка на останалите, които са изградени извън списъка на РДНСК. Ако това беше направено, гарантирам ви, че просто нямаше да има такава нагла самонадеяност от страна на малолетните циганета да бият и крадат този възрастен свещеник”, допълни Симеонов.

Той заяви още, че не се предприемат никакви реални действия спрямо тази престъпна атмосфера, която продължава да произвежда престъпници.

"Самата среда на циганското гето е такава. То възпроизвежда престъпност. Държавата трябва да се намеси с цялата си тежест и бъдете сигурни, че процесът ще бъде прекратен”, каза още Симеонов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Каторга преди 8 години
Протестът в Гърмен успя и ще постигне част от целите си само защото в тази община имамного млади (и в активна възраст)жители.Лошо е положението в населените места,къдетоса останали само стари хора,които са много повече и систематически тормозени и ограбваниот .Те не могат да излизат на протести и да се противопоставят на агресия.Разграбват дори къщите им за строителни материали,какво остава за градините и домашните и м животни.Нужен е закон срещу мародерство.
24
0
 
1
 
! Отговори
123 a преди 8 години
I vtoro ne moje negramotni hora da glasuvat..Ne moje negramoten da opredelq bydeshteto na normalni hora za tova che na tozi negramotniq partiite mu plashtat. Kak znae koq buletina da pusne kato nikoga ne e hodil na uchilishte...
23
0
 
6
 
! Отговори
ние преди 8 години
Българският етнос е приблизително 74 % от населението на България.И само представители на този етнос имат правото и задължението да създават правилата за живот, а останалите да се приравнят до еволюционното ниво на българина ако ще живеят в България.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами щото това са едни платени просе$$ковци. Ако бяха истински щяха да протестират пред Палата в Банкя, откъдето произлизат всичките злини на България през последните 5-6 години.
21
13
 
2
 
! Отговори
makovei преди 8 години
До АнонименГлупак, виновни сте защото сте най-лесни за манипулиране. Достатачни са ви няколко изречения, за да се запалите за каквото и да било. Не случайно националистическите формаций никнат като гъби. Видяха, че има електорат за такива идеи и се пръкнаха десетки. Гласувате безрезервно за вашият "водач" стига да изрече някоя обида към това или онова малцинство и на НА ВАС ВИ СТИГА, за да кажете колко е "ПРАВ" и да го обожавате и гласувате за него. А действия и факти нулеви!
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не се промени закона за гласуването,няма да се променят и интересите на политиците към ромите!Нека го направят, така - който няма поне 6 месеца работен стаж/ с плащани данъци, без това да важи за 18 годишните,които пък трябва да са ученици/ да няма право да гласува...и проблема се решава...няма ромите да са галеници на политиците...защото няма да имат вече изгода от тях..обачеее..кой трябва да го приеме този закон ;)?...ами...политицитееее....и к`во правим?Въртим се като хамстер в колело.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви мерки като МВР са прогнили от корупция и пазят с джипове само Борисов, Цветанов и Доган.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 20 значи националистите са проблема , защото са гласували за Тиквата???Теб няма ли кой да те нахака в Карлуково бе?
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вината на местната полиция е малка голяма е вината на политиците и депутатите > Докато в България политиците не спрат да ги ползват ромите за спечелване на избори работата няма да се оправи. И ще става по зле по- зле И пенсионни риформи и здравни ще ви правят за да има пари за *** 3 милярда и 200 милиона струва издръжката им годишно.....а наглеците-политици ще ви казват че няма пари за пенсии за болници.
16
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-3 ,тежат му осраните ***,затова не може да излети черкезина балевски,точно такива политици са виновни за Гърмен,хората си живеят мирно и тихо,но такива като него ,подклаждат етническа нетърпимост,като се пишат за патриоти,защо не са в Гърмен да поведат протеста.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разделяй и владей.
14
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНапротив ***. Управлява ни заради такива като теб. Никога не съм гласувал за него и няма да гласувам. Вие националистите сте каузата на всички проблеми в България. Вие първосигнални ***.
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 18Мда, прав е Тиквата. Вместо да го наречеш Тиква, *** или от рода ти още малко *** ще му направиш на тоя. Що не каза "г-н Борисов" направо. заради такива като теб сега Тиквата ни управлява, нещастен гербераст.
12
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко сте елементарни. Направиха ви сценарий там в Гърмен и вие всички клъвнахте, запалихте се веднага и скочихте. Колко сте лесни. Прав е Борисов. Лош матрял сте. Всичко сте си заслужили...
11
1
 
37
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Откакто дойде "демокрацията" ,ромите смятат чу държавата е длъжна да ги храни и издържа, а и политиците се стараят да го потвърдят! До кога ще продължава това кощунство над българския народ?
10
2
 
16
 
! Отговори
aмaн от чифути преди 8 години
Верно ли сa нужни мерки бе, Дaлaвери, верно ли бе, ся aко кaжеш и от къде изгрявa слънцето ще те номинирaт зa интелектуaлец нa годинaтa!
9
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До СтихотворениеТова е за БОРИСОВ.
8
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя мазен и противен тип, само дето излъга толкова хора да гласуват за него, като им обещаваше, че ще вкара Борисов и Цветанов в затвора, а сега се гушна с тях.Правилно се е изказал Ботев за такива "патриоти" като него. Патриот е, ама само на дума. Народът го псува, ама нали банковата му сметка дебелее. Както и тази на другия доносник Каракачанов.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Валерка кога държавата ще спре хранилката за тая папляч явно коалицинните партньори не искат и другарите оп БСП не искат и ДПС не искат А вие от ПФ какво направихте да спрете хранилката за социалните *** или само си лаете а направихте ли нещо да се плащат детски на българките
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя па тоя, щял да увели4ава полицията, олееее само олиго*рени в тази държава.