"Южен поток" не е спрян! Всеки ден се теглят тръби!

Но се строи в морето извън нашата зона, призна Бойко Борисов
3 юни 2015 15:42,
96
"Южен поток" не е спрян! Всеки ден се теглят тръби!
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че въпреки изявлението на Русия, че прекратява проекта "Южен поток", тръбата се строи в морската част, но извън нашата зона. Министър-председателят каза това по време на блиц контрола в парламента на въпрос за отношенията между България и Русия. Борисов беше категоричен, че комуникацията между двете държави не е спирана от българска страна. 

"Считам, че това е правилната политика. Факт е, че те казаха, че "Южен поток" е прекратен, факт е обаче и че месеци минаха оттогава - не само, че не е прекратен, а тези, които са от Бургас всеки ден наблюдават как се теглят тръби, платформите работят и морската част се строи извън нашата зона", каза премиерът. 

Преди това Борисов обясни, че санкциите срещу Русия дават отражение в сектора на животновъдите. Той беше провокиран да отговори на питането на Ферихан Ахмедова от ДПС, която го обвини, че е килър на сектора.

"Направихме доста, за да компенсираме животновъдството. Паралелно с това влизането на разни сирена, палмови масла, сухи млека, създаде конкуренция и в огромната си част - нелоялна. Затова се наложиха и някои кадрови промени в агенциите, които извършват контрол", каза премиерът. 

Той обясни, че е поел ангажимент, когато се правят обществени поръчки да се указва специално кои продукти са по БДС.

"Повтарям - на 30 стотинки е нашето мляко и какви ли не буламачи се внасят, препакетират и след това след обществените поръчки в маса обществени звена се реализират", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
очевидец преди 8 години
Проекта беше замразен на 8 ноември.На 16 май го рестартираха и се правят по около 60 тръби на ден,До момента има близо 200 км готова продукция.А тръбите ще се полагат от корабите Saipem 7000 i Castoro Sei които са на компанията Eni Saipem.
58
0
 
2
 
! Отговори
до 71 шоп преди 8 години
Ти найстина имаш дебела дървена глава.
57
5
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Не Иран ще се включи в Турски поток, а Русия ще се моли да продава през ТАНАП. Всички останали интерпретации са за вътрешноруска употреба, да се залъгват *** колко хитър е ***.
56
2
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До АнонименИран е обявил днес, че ще използва трасето на Турски поток, за да снабдява Европа------------- Това означава, че Турски поток няма да е руски, Иран ще конкурира руския газ, което е точно това, което се искаше от ЕС. Цената на газта ще е доста по-ниска, отколкото ако руснаците имаха монопол.
55
8
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ще се строи или Южен поток под условията на ЕС или НИЩО. Това трябва да ви е ясно. Русия е в положението да моли за разрешение да си продава газта на Европа. Видяхте какво стана с опита да пипат в Македония - набързо им свиха сърмите.
54
14
 
3
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Със спирането на Южен поток, България загуби транзитни такси, но спечели и възможността да се развива без постоянната намеса на Русия във вътрешната и външната ни политика! Ако приемем Южен поток няма отърване от Русия!!!
53
0
 
10
 
! Отговори
fripp преди 8 години
На тия двамата мушмороци - Генерала и Главнокомандващия - стиска ли им да извикат френския посланик и да го питат защо, въпреки санкциите, френската компания Engie вчера сключи договор за внос на втечнен газ 1млн.тона годишно с руската компания Новатек за, забележете, 23 години напред. Къде е т.нар. юросолидарност.
52
0
 
7
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 8 години
Е И , КАКВО КАТО НЕ Е СПРЯН - ЩЕ ТИ СЕ ПОДОБРИ ЛИ ХАЛА ? НЯМА ,ЗАЩОТО ПРОТИВОДЪРЖАВНАТА МРЪСОТИЯ Е ВЕЧЕ ФАКТ - ТИ , ПЛЕВНЕЛИЕВ И КОХОРТАТА ОТ ГЕРБ ОКОЛО ВАС , СТЕ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТАЗИ МРЪСОТИЯ ПРОТИВ НАРОДА !
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този премиер-*** трябва задължитилно да се прегледа от психиатър. Болен си е човека и става по-зле. Интересно ако му се изчисли АйКю то колко му е. Като на кокошка. Да му мисли нородеца какво ще се разкрие идин ден когато му бият шута.
50
9
 
7
 
! Отговори
gef преди 8 години
До 66: И сколька памагали на Балгария? А сколька навредили знаеш? Прочети история малко и ще разбереш. "Не ви щем ни меда, ни жилото!" З.Стоянов, 1886г.
49
2
 
23
 
! Отговори
еиш преди 8 години
Няма ли кой да му даде на Борисов един вестник да прочете, докато пътува за откриването на някоя трибуна, та и той най-после да разбере ,че ЮП е прекратен.
48
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слагате минуси на човек,който е призовал да се пише на български. Вие сте срам. Русия ли е по-важна за вас. Първо сме българи или май не. ***.
47
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РусскийПиши на български. Не съм длъжен да знам руски. Това е български сайт. Не сте по-хубави и различни от САЩ. Един дол дренки сте. Имперски амбиции и повединие. Назачитане на договори и закони. При вас жива диктатура на олигарсите. Не мерси - не искам вашата помощ. Много скъпо ни е излизала вашата дружба. Предавали сте ни много пъти. Подписа на Русия не струва и хартията на която сложен - това да ти говори нещо.
46
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Относно глупостите, че Иран ще използва турски поток - ще използва Танап - връзка към съществуващата тръба "Южен Кавказ" - азербайджанските газови находища в Каспийско море. . Иран и Азърбейджан ще прекарват газ през него - 31 млрд. куб.м.. Така, че Турският поток не е много изгоден за Русия. Иран в последствие ще се присъедини към Танап.
45
16
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До РусскийСтой си там и не ми пробутвайте имперските си амбиции. Дотука каквото и да се захванем с вас - единствено губим и ни доите. Стройте си до Турция и готово. Защо тогава надавате този рев за Южен поток, нали другият е по-изгоден.
44
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В стойността не са включени разходи за отчуждаването на земя, разходи за проектиране, строителни разрешения, разходите за лихви за заема от около 800 млн. евро за 22 год.и др. Нараства вноса на втечнен газ, който е с 50 долара по-евтин от руския в Турция, където е по-евтин от този за България. В резултат на това руските газови доставки в Турция са се сринали с 38% през април. Хайде сега спрете с глупостите за цените на втечненият газ.
43
13
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
При подписването Стойнев каза още, че очакваните приходи (от транзитни такси) за периода 20132043-а година се равняват на приблизително 2,8 млрд. евро, които ще влязат в бюджета. В отговор на въпрос БЕХ уточнява, че сумата включва и бюджетни приходи за държавата данъчни и митнически плащания и др. Изчисленията са правени при прогноза за пълна натовареност на газопровода. Проекта трябваше да го изплащаме 22 год., без да имаме гаранция за запълване на капацитета.
42
20
 
5
 
! Отговори
Златка преди 8 години
Червените *** пак изпълзяха
41
2
 
30
 
! Отговори
Registriran преди 8 години
Аллло ГЕРБавите обяснете, на Борисов, ако е необходимо и с бой, това дето се строи не е Южен поток, а Турски поток, и от това България ще търпи загуби за което е виновен лично Той.
40
1
 
31
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Тези, които са се изказали за интелектуалните качества на великия вожд от Банкя и най-мъдър държавен ръководител са напълно прави.За тези, които не са наясно с материята да поясним - трасето на Турски поток в по-голямата си част повтаря трасето на Южен поток, с тази разлика, че продължава до турския бряг, а не завива към България. Около 3/4 се припокрива и логично този участък може да се строи без да се правят никакви нови неща за него. През това време се проектира останалата част.