Премиерът спусна: Преселението за вота да се анулира!

Интересен диалог и допирни точки Борисов-Манолова
Обновена: 3 юни 2015 14:11 | 3 юни 2015 13:37,
68
Премиерът спусна: Преселението за вота да се анулира!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов спусна на депутатите от ГЕРБ да подкрепят предложението на Мая Манолова – незаконните адресни регистрации за изборите да се анулират.

През последните месеци се наблюдава масово презаселване на избиратели в малки общини, които могат да преобърнат изборите. Въпреки непрекъснатите съобщения за това, новите регистрации не спират.

Още по темата

"Този въпрос не е партиен, злоупотребата се използва от кметове от всички цветове. Това предизборно преселение се прави в нарушение на закона, защото не може 40 души да живеят в плевня или 25 в стая с коридор", каза Манолова по време на традиционния блиц контрол към премиера и вицепремиерите в парламента. 

Борисов отвърна, че преди няколко седмици е възложил на министър Румяна Бъчварова проверка на всички случаи за преселение.

"Завърши ли проверката, техните регистрации ще бъдат отменени", каза премиерът и допълни: "Сезирал съм и прокуратурата. С една дума това безобразие трябва да бъде прекратено".

Мая Манолова обаче го репликира, че според сегашните закони прокуратурата не може да заличава адресни регистрации. Затова именно тя и колегите й са внесли промени в закона, с които това да стане възможно. Манолова обаче се оплака, че министрите Бъчварова и Павлова не съдействат за промените.

Това накара Борисов да се обърне към депутатите си и към шефа на правната комисия Данаил Кирилов. "Не виждам защо да не се приеме. Това, че се внася от г-жа Манолова, не значи, че трябва да се върви на инат. Дани, искам да те помоля, по-важното е този текст да мине", каза министър-пледседателят. 

Манолова призна, че изкуственото преселение е похват на всички партии, но все пак призова ГЕРБ да не прибягват до него.

Бойко Борисов пък й отвърна, че партията му винаги печели в големите градове и губи в малките, където се ширят тези практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
представете си колко са продажни душите на тези преселенци - ***
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пък да видим какво ще стана
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДИКТАТОРСКА ДЪРЖАВА
27
4
 
3
 
! Отговори
СТАРИ СОЦ-НОМЕРЦА... преди 8 години
Нищо не зависи от Бойко или Мая..!Просто си шариш на кмета и се регистрираш....КЪВ Е ПРОБЛЕМА?????!КОЛКОТО ПОВЕЧЕ "ЗАБРАНИ" И "РАЗРЕШИТЕЛНИ" ---ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ "КОРУПЦИЯ" и ПЪЛНЕНЕ НА ГУШИТЕ НА ЧИНОВНИЦИТЕ!
26
2
 
6
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
До Анонимен 41НЕЩО НИ БАЛАМОСВАЩ 41...В ГЕРМАНИЯ КАТО ОТИДЕШ ДА ТЕ РЕГИСТРИРАТ ВЕДНАГА ИЗЛИЗА КОЛКО ЧОВЕКА ЖИВЕЯТ ТАМ И КОЛКО Е ГОЛЯМО ЖИЛИЩЕТО.ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ПЪРВИЯТ ПЪТ ОТКАЗАХА ДА МЕ РЕГИСТРИРАТ.ТАКА,ЧЕ ПО-КОРЕКТНО,МОЛЯ!ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО ХОРА В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЕ ДЪРЖАТ С ДРУГИТЕ СЯКАШ СА ***...
25
2
 
1
 
! Отговори
maxobg преди 8 години
До Анонимен 35 "Nai posle bB i Maja da se rasberat" ,пък може и да са вземат !!!
24
1
 
8
 
! Отговори
човек преди 8 години
От 13 години съм собственик на жилище. Старите собственици са все още също регистрирани там. Непрекъснато ги търсят разни институции за какво ли не. Подадох жалба в полицията, но К..Р. Нищо не можели да направят. Хайде стига де..............
23
2
 
3
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 8 години
ДЕЙСТВАЙ ПИЧ, НО СИ НАПРАВИ СПРАВКА С КОНСТИТУЦИЯТА И РАЗНИТЕ ТАМ НАШИ И ЕВРОПЕЙСКИ НОРМАТИВИ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА !!!
22
1
 
14
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До 1Карай ги да плащат част от парното тогава
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ДА СЕ" или "ЩЕ СЕ", защото има голяма разлика между двете. Вашите празни приказки до гуша са ни дошли.
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е страна с фасадна демокрация, зад която се прикрива олигархическо кланово общество.имаме политически модел, отличаващ се с такива "прелести" като политическа непредставителност, "кухи" политически партии, диво беззаконие, корупция, непотизъм, дирижирани избори, пълзящ авторитаризъм, декоративни институции, формално разделение на властите, тотална гражданска апатия, политически непукизъм.
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- Какво се казва за политик престанал да лъже ?- Лека му пръст.....
18
2
 
34
 
! Отговори
1 преди 8 години
Притежавам старо жилище 50 кв.м. Предишните собственици - семейство измамници 6 бр. все още са регистрирани на същия адрес. При подаване на заявления за издаване на документи за самоличност са декларирали невярното обстоятелство, че живеят в моя дом. Пуснах жалба в полицията, сигнализилах ГРАОН, никаква реакция, продължавам да имам 6 бр. съквартиранти. Крайно време е при подаване на заявление от собственика на жилището да се анолира адресната регистрация на измамници некоректно регистирани .
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Регистрациите са фалшиви защото кметовете и МВР са корумпирани но досега няма осъдени кметове, полицаи и прокурори в затвора.
16
4
 
7
 
! Отговори
Edna преди 8 години
До АнонименЗвучи също като "чист ариец". Това, бако, беше през 1933, при онзи мустакатия ***!
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ и другите демократични партии след 1989 г. са корумпирани и не искат да съкратят кметовете и другата администрация вече 6 години от 2009 г. са на власт. Електронно правителство фалира умишлено, защото щеше да съкрати кметовете от 4000 души сега на едва 70-80 души и заместник кметовете от 15000 души сега на 0. 1 кмет на 100 хиляди души е напълно достатъчен както и 1 депутат на 300 хиляди души или около 20-30 дeпутати според спада на населението. Администрацията им дава 1 милион гласове и не
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nai posle bB i Maja da se rasberat
13
3
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Всичко е възможно,стига да се подходи интелигентно!Ако се обвърже данък сгради с броя на живущите проблемът се решава-примерно една къща за 4 човека ако има данък 100лв,то при регистрирани 40 става 1000лв.Ако не се плати-принудително изпълнение.Същото е и със самотните майки,дето си имат мъже,с детските и прочее!Има начини паплачта да бъде вкарана в пътя,но трябва воля и то навреме.Иначе война и то когато сме най-малко подготвени....
12
4
 
5
 
! Отговори
Момо преди 8 години
До До МомоНомер 23, нали трябват ясни правила за анулирането, а не просто права за анулиране. Не може да се анулира на база лично мнение, освен ако после не искаш пак да се ходи по съдилищата.
11
11
 
2
 
! Отговори
Момо преди 8 години
До АнонименЧовек с IQ 132 съм! Имам глава на раменете си и мисля какво би станало и как да не стане, за разлика от вас.