Борисов се колебаел за кабинета, но вярва: Постъпихме правилно!

Реформите щели да станат по-бързо, ако нямаше избори тази година
Обновена: 6 юни 2015 18:52 | 6 юни 2015 18:45, Красимир Ангелов
109
Борисов се колебаел за кабинета, но вярва: Постъпихме правилно!
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Колебаех се дали да съставя правителство, но сега разбирам, че сме пристъпили правилно и благодаря на партиите, които влязоха в него и ни подкрепиха, обяви премиерът Бойко Борисов в интервю за Агенция “Фокус”.

Той призна, че чисто партийно това решение не е било много изгодно за ГЕРБ, “защото имахме много по-добър резултат от останалите, но в същото време недостатъчен, за да не сме зависими от много партии”.

Още по темата
Борисов подчерта, че има теми, по които е необходимо да се получава по-голямо мнозинство, за да бъдат хората убедени, че се взима правилното решение. "Към днешна дата, ако изброим десетина неща, които се случиха във всички случаи потвърждават, че решението ни да направим правителство е било правилно, за което пък благодаря и на всички партии, които влязоха или в коалиция, или пък ни подкрепят”, уточни Борисов и похвали опозицията:

"А и тези, които като опозиция в много важни за нас моменти, също проявиха партийна или гражданска зрялост – нека така да го наречем, защото то не е било изгодно и за техните партии, за да го подкрепят”, коментира още премиерът.

Той изрази мнение, че ако местните избори бяха догодина, а президентските - по-догодина, реформите в редица сектори щяха да се осъществят по-бързо.

"Малко лошо идват точно местните избори. Ако бяха догодина местните и по-догодина президентски, щеше да е по-добре, защото малко или много, всички от партиите си искат своята идентичност, включително и ГЕРБ”. Според него обаче в момента нещата се пречупват през това какво може да се говори в предизборните кампании и трудно се набират мнозинства за по-кардинални решения.

"Но въпреки всичко се надявам с повече разговори - много, почти ежедневно си говоря с Радан Кънев… С другите от Реформаторския блок - Лукарски, Москов, Кунева, Ненчев - ежечасно си говорим. С Първанов се виждам един път в месеца, принципно с АБВ, а пък с Калфин - всеки ден. С патриотите - вчера с Каракачанов, другата седмица ще се видим и заедно с Валери Симеонов”, допълни Борисов.

Той бе категоричен, че няма делене на кметовете в страната заради партийна принадлежност. “Да си кмет на София е повече от да си министър. Да си успешен кмет на Бургас и региона не е по-малко от министър. Или на Стара Загора, или на Пловдив, или на Русе. Освен това в тези, големите градове, живее основната част на работещото население, което дава брутния вътрешен продукт”, обясни премиерът.

"Ние правим музей на Розата в Казанлък, което си е жест към БСП, представете си Орешарски да беше направил музей на гербера някъде", коментира още Борисов. Той припомни какво е направило неговото правителство за изграждането на музея „Квадрат 500", за работата с археолозите в цялата страна и за инициативата за възстановяването на Голямата базилика в Плиска.

По повод отпускането на 500 хил. лв. за изграждането на Музей на Розата в Казанлък, министър-председателят уточни: : "Всъщност това е своеобразен жест към БСП. Все пак в тяхната партия символът е именно розата. Розата я има в партийния знак, в логото на партията. Разбира се трябва да се знае, че ги има Розовата долина, розовият цвят, розовото масло, които вече не са символ на БСП, а са символ на държавата. Но все пак представете си, че Орешарски да беше направил музей на гербера някъде."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
39
 
! Отговори
А преди 8 години
Борисов, кога ще повишиш доходите на Българина ?!?!?!?!?До кога ще е само Хасвалт и мизерия ?!?!?
28
5
 
35
 
! Отговори
vanzan преди 8 години
А бре *** некъдърен ,какво общо имат местните избори със реформите? Това само ти можеш да го измислиш *** с ***.
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв кабинет ? Сбирщина на различни икономически и чужди интереси.
26
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mного ме забавляват Боковите драскачи, те имат същия акълкато Тиквата.
25
5
 
11
 
! Отговори
ДО 35 преди 8 години
Надали си журналист,но ставаш за някое жълто издание.Там можеш да пишеш за другарите от БСП колкото си искаш,тук напиши коментар,ако имаш такъв.
24
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Налази и тука армията от *** защитници на тиквата дано поне ви плаща иначе сте пълни ***
23
5
 
27
 
! Отговори
СМС преди 8 години
Боко, стига политика за днес. Я направи нещо по-сериозно -защо не поканиш Сесил за едно мачле по тенис?
22
9
 
7
 
! Отговори
рийш ли тролче преди 8 години
Червено *** , защо се казва Правителствен авиотряд , а не например тролски авиотряд . Колко сте смешни от Позитано в опорните си точки , жалка картинка .
21
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега 16 милиарда ще бъдат окрадени и изнесени зад граница.Крадците ще емигрират на запад под категорията инвеститор и щехарчат милиончетата по световните курорти до края на живота си.Народа ще плаща здраво - първо ще се увеличат данъците, след товаограничения в бюджета за здравеопазване и образование.Ще станем типична бананова република благодарение на Банкянскиягений на мисълта.
20
16
 
9
 
! Отговори
журналист преди 8 години
Вижте колко са изпаднали другарите от БСП щом предлагат Варадерото т.е. Волен Сидеров за Премиер . Неговия аналог е в Гърция е и какво направи до сега , нищо но от сърце .И как точно ще обясните на бедните , че Волен си пие шампанското в Париж , което струва 500 евро бутилката или 5 месечни пенсии в България .
19
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tиквата и Роско са най-големите недоразумения на прехода.
18
5
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Реформите щели да станат по-бързо, ако нямаше избори тази година-mi dai da ta pravim napravo edin car s dojivoten mandat i da si re6i6 problema,nqma da te pla6i ni Makuvei ni nikoikvi sa tiq izbori kak 6te skalapite 30%ot 30% glasuva6ti
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов на детектор на лъжата и народа да подготви въпросите
16
4
 
18
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
До политологГОСПОДИН "ПОЛИТОЛОГ" МОЖЕ БИ ОБИЧАШ ДА ПРАВИШ ТУТУРУТКИ НА ПРЕСТЪПНИКА КОЕТО СИ Е ТВОЯ РАБОТА.СПОРЕД МЕН СИДЕРОВ Е С ПЪТИ ПО-ДОСТОЕН ОТ ТВОЯ ЛЮБИМ КЛОУН.
15
20
 
6
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Спазвайки указанията на Позитано 20 червения *** плюе непрекъснато по Борисов и ГЕРБ . Като толкова не го харесвате , защо БСП си подаде оставката . Можехте да си управлявате и сега и нямаше да се пънете от злоба към Борисов . Иначе кажете ми в момента кой може да е по добър Премиер от Борисов , и коя партия с достатъчно подкрепа от народа ще го излъчи . Ето жокер на водачите в парламента: Миков , Местан, Волен Сидеров . Изберете си .
14
3
 
23
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Баце, как можа да включиш в правителството доказани национални предатели като Мегито Кукунева? Съвсем ми падна в очите!
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа отдавна го е казал, ако тръгнеш след бръмбар на токова ще те заведе. От този неграмотен и отчайващо *** човек няма начин да очаквате нещо смислено и от там подобрение на живота ни. България се срива и той го разбира. Не иска, а и не може да управлява, поради което ще "Тупа топката" до последно и после като дойде срива, а и от там и недоволството, ще бяга да спаси кожицата. Некомпетентността му е правопропорционална на егото му да бъде премиер. От това страда цял народ.
12
2
 
9
 
! Отговори
John Doe преди 8 години
ДЕЖА ВЮ ПЪЛНО С "БЪДЕЩЕ" Всички са добре полирани гробни плочи, изглеждащи прeкрасно отвън, но отвътре само кости на умрели и всичко нечисто. Всички промени и закони, които прокарвате и гласувате се правят НЕ от погледа на законодатели - (каквито не сте) А, ОТ ПЕЧАЛБАРИ! За това никога няма да можете да извършите каквато и да е реформа!
11
4
 
21
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
БЪЛГАРИ, ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ДА БЪДАТ ДВАМА ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ Б.Б.И Р.П.?
10
2
 
27
 
! Отговори
aгент Будa преди 8 години
Реформите щяхa дa се случaт по-бързо, aко слънцето не зaлязвaше!