Здравни вноски: Плати сега, или брой за 5 г. назад

Ако не внесем дължимото до декември, ще ни излезе солено
Обновена: 17 юни 2015 12:43 | 16 юни 2015 21:12,
145
Здравни вноски: Плати сега, или брой за 5 г. назад
Снимка: архив, Reuters

Ако не внесем дължимите си здравни вноски за последните години, ще се наложи да заплатим всички такива за 5 години назад. Текстът беше приет с 96 гласа "за”, 19 "против”, а трима се въздържаха, предаде "Фокус”.

Точният текст на така приетите промени в Закона за здравното осигуряване е, че здравноосигурителните права на лицата се възстановяват при условие, че до 31 декември 2015 година лицето е заплатило всички дължими здравноосигурителни вноски през последните 36 месеца. От 1 януари 2016 година здравноосигурителните права на лицата по ал. 1 се възстановяват при условие, че лицето е заплатило всички дължими здравноосигурителни вноски през последните 60 месеца с начислените лихви за забава.

По сега действащото законодателство е в сила толеранс до края на 2015 година и всеки, който иска да поднови здравните си права все още може да плати вноските си за последните 6 месеца.

Ако правата не бъдат подновени по сегашните правила, то от догодина нередовните ще трябва да платят всички видове невнесени осигуровки за 5 години назад, за да придобият отново право на здравно осигуряване, гласуваха предложението на депутатите от Реформаторския блок Шишков и на Петър Славов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
34
 
! Отговори
Holland преди 8 години
Поредната схема за ограбване на нещастния български народ.............
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи днес решавате да намалите предлаганите от вас услуги, глупостта с разделянето, а после коментирате, че хората не искали да си плащат, ами няма да искат и не се чудете защо! Когато хората видят някаква справедливост и ще участват в солидарния модел, а до тогава вие сте на ход. Та какво казахте, след 10 години държавата щяла да си плаща в пълен размер, значи по-рано няма как хората да го направят!!!
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще платя 5 години назад, ако ми осигурите качествени специалисти 10 години напред. Лекарите бягат в чужбина... Кой ще ни лекува, А?
17
1
 
9
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Да така е.Не си осигурен.Волна държава
16
3
 
29
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Това ако се отнася само за Българите , значи търсят пари за помощи на римляните .......после Бойо ефенди да не вика "не си играйте с огъня" .....ще си играем та всичко ще гори и вие ще сте виновни !
15
8
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Да така е.Не си осигурен
14
0
 
17
 
! Отговори
ТаТо преди 8 години
Така беше и едно време - работи сега повече, петилетката за 3 години на две смени и една заплата и след 10-15 години идваше комуниЗЪма! Но Овцете не работеха и затова им подхвърлих лозунга - от думи към дела!
13
1
 
28
 
! Отговори
Глупости! преди 8 години
Какъв е смисъла ---СЛЕД КАТО И СЕГА СИ ПЛАЩАМ ЗА ВСИЧКО??!!!ЗА "ДОЙНА КРАВА" ЛИ МЕ ИМАТЕ ,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААА....ПРАВЯ СИ ВЛОГ--"ЗДРАВЕ" в банката и ....КРАЙ!
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
т.е. ако не съм си плащал през цялата 2015, а преди това всичко ми е платено (2014, 2013, 2012 и тн.) трябва да платя за 5 години назад, така ли? Моля някой да каже така ли е? :)
11
4
 
27
 
! Отговори
Асан Меемедов преди 8 години
А пък ние *** не плащаме здравни усигоровки и ни пука на бахура.Дорде има булгаре да плащат ние че сме си добре.
10
3
 
15
 
! Отговори
boza преди 8 години
Zdravni grizhi nula - zdravno osigurjavane NULA.
9
3
 
39
 
! Отговори
иван преди 8 години
МОСЛКОВ ПАК РЕКЕТ!! ЗАЩО ДА ПЛАЩАЗ ЗА ПЕРИОД НАЗАД КАТО НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ НИЩО???????? КАТО СЪМ НЯМАЛ ПРАВО НА ДОКТОР И СЪМ ЦАКАЛ ПАРА НА РЪКА!!! ТРЯБВА ЯСНИ ПРАВИЛА, ДА СИ ВНАСЯЛ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОСЛЕДНИТЕ 6 И ИМАШ ПРАВА ,АКО НЕ СИ НЯМАШ И ТОВА ЬДА Е ЗАКОН ,А НЕ ДА ПЛАЩАМ ЗА ГОДИНИ В КОЙТО НЕ СЪМ ЗНАЕЛ ЩО Е ЛЕКЪР И ЗЪБОЛЕКЪР ,ЧЕ СЪМ БИЛ БЕЗ ПАРИ. МОСКОВ ,АКО ТЕ ВИДЯ ,БИХ ТЕ ОТЛЕЖАЛ КАТО ЗА ЧОВЕК, А НЕ СИ ЧОВЕК А КЪРЛЕЖ!!!!!!!!!!!!!
8
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов в конституцията друго пише. Ще ви съдя.
7
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кой говорите ? за или за българите които трябва да платят и за ? Ай сиктир буклушко управление. Не плащам на никого нищо ! Трябва ли ми болница, доктор отивам само частно. Така ще платя за себе си, не и за още 50 миризливковци, любимци на правителството. и управляващи заедно крадат! Огън да ги гори
6
2
 
48
 
! Отговори
Истината, че преди 8 години
Трябва да се намали броя на депутати на 120.
5
2
 
36
 
! Отговори
иван преди 8 години
ако сега действащия закон е вярен защо съм със спрени права като работя над 6 месеца и ми се плащат осигоровки? държавен рекет
4
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното доказателство,че в този дскомунизомилиционерочалгарски ***, който е изряден е прецакан. Който може да не плаща нищо и без това парите ви отиват за развъждане . Едните ви бият ,защото другите ви крадат ,а те живеят в идиотска симбиоза.
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах, че това тежко нарушава правата на тарикатите, които ние им плащаме лечението досега !Как може такава "несправедливост"?
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформаторски рекет, другари десебари!
1
33
 
20
 
! Отговори
dominici преди 8 години
Много добре. Който си е плащал редовно не го вълнува. Който е скатавал и е плащал само последните месеци, за да му ги възстановят - сега ще трябва да плати всичко. Аз доволен.