Панелка за без пари! Комисията по корупцията подхваща Карадайъ

Депутатът трудно говорел български, Касабов ще иска преводач за него
Обновена: 18 юни 2015 18:48 | 18 юни 2015 15:40, Камелия Цветанова
162
Панелка за без пари! Комисията по корупцията подхваща Карадайъ
Мустафа Карадайъ. Снимка: Булфото, архив

Заради публикация как си е купил апартамент в София възползвайки се от служебното си положение депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ ще бъде даден на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси. Това съобщиха Методи Андреев от ГЕРБ и Валентин Касабов от Патриотичния фронт.

Още по темата
Освен това те настояват Карадайъ да подаде оставка като член на комисията.

"През 2003 г като зам.-директор на Агенцията за следприватизационен контрол Карадайъ си е купил апартамент на много по-ниска от реалната му стойност. Данъчната оценка на жилището е била 54 881 лв, а продажната му стойност е 24 654 лв", обяви Андреев.

Той разказа, че областният управител на София-област по това време Росен Владимиров, който беше съпартиец на Карадайъ, дори е предложил за държавното жилище да се платят 25% с реални пари, а останалите 75% - в компенсаторни записи.

По това време тяхната стойност е била между 0,18 и 0,30 лв, което означава, че Карадайъ си е купил апартамента за около 11 000 лв, изчисли депутатът от ГЕРБ.

Заради този случай Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси на НС ще изиска пълна справка за всички държавни апартаменти, закупени от лица, заемащи публични длъжности в периода 2001-2009 г.

Според Андреев става въпрос за тежка политическа корупция и неморални действия.

Валентин Касабов пък бе категоричен, че ще искат оставката на Карадайъ от поста му в комисията, защото е ощетил държавата с близо 90 хиляди лева.

Той се оплака, че освен всичко друго Карадайъ говорил лош български език, което затруднява слушащите го.

"Лицето Карадайъ няма място между нас. Лицето много трудно владее говорим български език, не му се разбира, стенографките се затрудняват. Ще говорят с Цачева да молят за преводач, когато се изказва от трибуната", каза още патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България официалният език е български тоя като не говори български какъв го дири в народното събрание. Какво образование има завършено и от къде си е купил дипломата? ДАНС къде спят такива като него са заплаха за националната сигурност. Вън от парламента и директно в някоя тухларна да бърка кал.
101
1
 
12
 
! Отговори
Бамааму преди 8 години
Тоя не беше ли *** от ДПС, който се пенеше от трибуната за агитацията на "майчин език" и възхваляваше терористите от гара Буново като национални герои? Май трябваше само да напише, че е от ДПС и да преключа с моралните качества на този ***.
100
3
 
5
 
! Отговори
US ARMY преди 8 години
10-Милионери на Прехода кога ще ги разследват , от умрял писмо , ЕВРОПОЛ да се заеме с тях , с един прикриват 10 други , стига с тази Руска Дезинформация Комунистическа
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не съм чувал за този как беше Валентин Касабов , всъщност как е станал Депутат навярно не срещу 18 000 $ кой Депутат беше не си спомням някаде в интернет требва да го има
98
4
 
7
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Чакай малко сега , Борисов даже една дума на немски не знаеше на Пресконференцията в Германия където му се изсмяха за ШМЕНТИ-КАПЕЛИ , що не се подиграват с Борисов
97
7
 
5
 
! Отговори
**************** преди 8 години
Много българи по селата говорят лош български примерно ''Отидоа додоа отденка' , но никой не се оплаква
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Къде си,г-н Местан -кажи нещо,нали си добър оратор и говориш по правилно от повечето депутати.Потъваш ли от срам в земята.И аз да бях и аз щях да се скрия.Подозирам че са ти го натресли тоя неграмотния.С тая издънка влезнахте в Гинес
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките, с много малки изкючения са за живи мишени в някое стрелбище!
94
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, толкова многоовце как успяхте да се съберете на едно място ?! От 110 + коментара има 2-3 , които вникват в проблема, че милите ни депутати безчинстват. Останалите се запънали като магаре на пангара, че човека незнаел български. Ами пуснете си интервюта с въпросния г-н и ще видите, за какво казвам, че сте овце!! Говори си дотатъчно добре, това че има говорен дефект не го прави по различен от останалите в парламента. Да не говорим, че има депутати с много по беден речник от неговия!
93
4
 
2
 
! Отговори
Любомир преди 8 години
Бе мразя от сърце Волен Сидеров или пък него може би не го мразя, но със сигурност мразя тези, който го обградиха в Атака както и да е да не навлизам в подробности, та исках да кажа, че благодарение на господин Бойко Борисов излагацията на реформаторите срамното държане на скатаджийте и отиването на БСП в 3-та глуха, както и активното държание на ДПС в последните години. Мисля, че съм принуден да гласувам за Атака не да управляват ама поне да имат повече депутати, че да минава някои БГ ЗАКОН!
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Osven s balgarsko gragdanstvo deputatite trabva da vladeat i oficialnia ezik na dargavata ni..u tah da si govorat na kakavto iskat no v Parlamenta se govori ezika na naciata. Ama i nie da mislim za kakvi glasuvame..
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То като опре ножа да кокала всички забравят и ума и дума. Не знаят и български а подписват държавни документи...А кажете сега как ще се оправим с тея управници ... Само ще ни ''оправят''
90
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън от парламента! То, че депутатите ни са ***, *** са, но да не знае и български вече чашата преля.
89
1
 
14
 
! Отговори
много по гневен бг преди 8 години
както може да се събарят незаконните постройки така и закупените апартаменти по не законнен начин тъй като е невъзможно събаряне да се доплатят по реалние им оценка.Лицето Мустафа Карадайъ си го спомням как яростно се нахвърли и жестоко налага младежа който направи опит да сплаши Дуганпо време на конгреса им.Въпреки това не го привлякоха под отговорност .Нитп крачка отистината която се изнесе от депутатите на ПГ от ГЕРБ и ПФ.
88
2
 
10
 
! Отговори
Pitam преди 8 години
V BG Konstituciqta pishe-oficialen ezik v Republika Bylgariq e Bulgarskiqt ezik...Dopudtimo li e V Bg Parlamenta da se govori na drug ezik razlichen ot Bylgarskiq...????
87
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми 25 години няма оправия такава сбирщина от нерези кат тия пф (паричен фон)какво полезно чакате само рекет
86
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-104,ти да не си чел романа "Винету".Там пише само за ташунко сапа.
85
9
 
1
 
! Отговори
Милет преди 8 години
Е кво ша са мразим или ша са разберем аз викам че българите днес не са рода с миналото
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Ми отиди му прочети досието на Доган бре. То бива да си заблуден ама като поданиците на Доган няма други.
83
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-94,ти с него ли беше ,или,някой в квартала ти каза тази работа,че той е бил част от възродителния процес,тези лъжи вече ги слушаме 31години,след завършването на този геноцид с имената на българските турци баба Ванга каза 5 години,ще бъдете с тези имена,точно на 29.12.1989год.имената им бяха върнати,бяха изминали годините,които предсказа баба Ванга.