АБВ няма да подкрепи идеята за промени в Конституцията

БСП върви от 10 г. само надолу, упрекна Първанов
5 юли 2015 13:38,
12
АБВ няма да подкрепи идеята за промени в Конституцията
Снимка: БТА, архив

АБВ няма да подкрепи предложението за промени в  Конституцията, каза днес във Варна лидерът на партията Георги Първанов, цитиран от БТА. По думите му целта за прилагане на бързо и ефективно правораздаване в страната може да бъде постигната и чрез корекции на текстове в закона за съдебната власт. Според него партията вече е разработила свои предложения, които ще представи в парламента.

АБВ иска редактиране на поне единия от въпросите, които ще бъдат поставени на бъдещия референдум, каза още Първанов. Той уточни, че искането е насочено най-вече към въпроса за мажоритарния избор на депутати. Неговата прогноза беше, че при така формулирани въпроси всенародното допитване е рисково, може  да се провали и да се компрометира още повече идеята за пряка демокрация.

Първанов допълни, че при произвеждането на референдума, ако отговорите не съвпаднат с очакванията на  президента, е редно той да си подаде оставката, тъй като допитването на практика е своеобразен вот на доверие към него.

За предстоящите местни избори лидерът на АБВ посочи, че до края на месеца ще станат известни всички номинации за кметове, които ще подкрепи партията. Изпълнителният съвет на формацията вече е одобрил 49 кандидатури, част от които не са партийни, а подкрепени в коалиционен формат. АБВ ще застава не зад по-избираемите, а зад по добрите кандидати за кметове, посочи Първанов. Според него шансът партията да подкрепя номинации на ГЕРБ е почти нулев.

За левицата Първанов каза, че вече 10-ина години тя върви надолу, но на "Позитано" никой не поема отговорност, нито се предприемат някакви стъпки за решаване на проблемите. По думите му в БСП вървят към тотална самоизолация, а би трябвало да сменят линията. Първанов посочи, че в левицата не бива да забравят, че заради идейна близост се играе заедно на първия тур на кметските избори, но при втория значение имат съвсем други фактори.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Кои точно бяха АБВ? Ааааааааааааа да сетих се- това са *** на Борисов, които заедно с него гласуваха ратификацията на дълга и загробиха България
9
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 8 години
ЩЕ ВЪРВИ НА ДОЛУ,КАТО ИМА ТАКИВА ПРОДАЖНИЦИ.
8
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 8 години
КАТО ГЛЕДАМ ОТ А Б В Г ИТ.Н.КАКВИ БУЗИ СА НАПРАВИЛИ,ЧОРБАДЖИЙСКИ БУЗИ,НЕ ГИ Е ЕНЯ ЗА НАРОДА,ПРОДАДОХА СЕБЕ СИ НА ДЯВОЛА,КОЙТО Е НА ВЛАСТ,ХОРА ВИЖТЕ ВЪВ ВАШЕТО СЕЛО КОЙ Е БОГАТ,ВЪВ ВАШИЯ ГРАД КОЙ СТАНА БОГАТ,СМЕНЯТ ПАРТИИ,КРАДАТ ,ЛЪЖАТ,ДОКАТО СТАНАТ БОГАТИ,НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ ХОРАТА, А ЕДИНСТВЕНО ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ЕВРОП.ПАРИ,КАЧИХА СЕ НА ДЖИПОВЕТЕ Е ГЛЕДАТ ПРЕЗ ТЪМНИТЕ СТЪКЛА ПРОСТИЯ НАРОД СЪБИРАЛ ФАСОВЕ ПО УЛИЦАТА,КОФИТЕ ЗА *** И ИСКАЩИ ПОМОЩИ И ПАРИ НА ЗАЕМ.САМО КОЛКО ЛОТАРИИ,ЧОРБАДЖИЛЪК,СРАМ
7
0
 
2
 
! Отговори
УУУУУУУУУУ!!!!! преди 8 години
АБЕ ЧОВЕК СТИГА СИ ГЛЕДАЛ В ЧУЖДАТА ЧИНИЯ НЕ СТИГА ЧЕ И СИПА СОЛ СЕГА МНОГО ПЪК СЕ ИНТЕРЕСУВАШ ОТ БСП - ЗАПОЧНА ПРЕДИЗБОРНИТЕ РЕЧИ ГЛЕДАЙ СИ Б.Б. НАЛИ СТЕ ЕДНО
6
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 8 години
ама това сигурно ли е? ;)
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБВ не виждат ли, че вече са политически труп след като гласуваха за 17-те милиарда. И не само за това.
4
0
 
4
 
! Отговори
ds преди 8 години
​Гоце, що не ходиш с орбитата от дс на сектантските ви сбирки ? Забрави ли как на 21.04.2011 г. / Велики четвъртък / в парламента се заговори за втори твой импийчмънт ? Дали пък той не беше заради някакъв грях / извършено престъпление / от страна на орбитата от дс ? Ако това е било така, значи и ти си разтварял чадър над орбитата от , досущ като Боко и Митьо Гестапото ?С орбитата от дс си гледайте пенсиите , яжте си порциите от октоподи, миди и стриди е ресторант 'монтерей' и оставете на младите и необвързани с дс хора да се занимават с политика и вземането на разумни решения !
3
3
 
12
 
! Отговори
! преди 8 години
АБВ чака факс от Москва, каквото им наредят, това ще подкрепят.
2
4
 
15
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ преди 8 години
Първанката се опитва да дискредитира хората борещи се срещу статуквото - Христо Иванов и Плевнелиев, но хората вече са будни и на политици като него никой не обръща внимание
1
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Някой да е чувал за въглищаря Петер Мунк,щото Петер Мунк не е чувал нищо за АБВ.