Муравей Радев: Сиртакито свърши!

"Пред Гърция има два пътя – труден и по-труден"
8 юли 2015 09:14,
38
Муравей Радев: Сиртакито свърши!
Снимка: архив, Булфото

Пред Гърция има два пътя за изход от кризата – труден и по-труден, настоя бившият финансов министър от кабинета "Костов" Муравей Радев. По думите му трудният път минава през истински структурни реформи, а другият би довел до обществено-икономически взрив и ще върне Гърция десетки години назад.

Според Радев южната ни съседка е обречена да остане в Европейския съюз, но е било грешка тя да бъде приета в еврозоната.

Още по темата

"Грешката на гръцкия премиер Алексис Ципрас е, че обеща на ЕС майка си и баща си, а сега е в изходна точка", каза Радев.

Той смята, че скоро гърците ще поискат промяна на управлението, особено ако останат блокирани всичките 130 млрд. евро депозити в гръцките банки.

"В момента банките в Гърция боравят с ценни книжа, с едни хартийки, без свеж поток от средства от Европа Гърция не може да се оправи", смята бившият финансов министър.

"Сиртакито в Гърция свърши, за средния грък купонът свърши", коментира още Радев и допълни, че средният грък е много объркан, защото не е много сигурен какво се случва и не знае какво следва утре.

"В неделя станахме свидетели на типичната гръцка гордост. Народът е свикнал някой да му дава пари, все едно сме длъжни, освен това без да питаме за какво ги харчи. Само че този път прекалиха", смята финансистът.

По думите му, ако Гърция сега не направи реформите, искани от еврозоната, тя ще се върне с десетилетия назад и ще трябва да гради икономиката си отново.

"При това положение страната ще премине през 9-те кръга на ада. Още повече, че много държави в ЕС вече отказват да плащат за кризата в Гърция", заключи Муравей Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
ЯЯЯЯ, БЕГАЙ преди 8 години
ТИ, КУ*АВЕЙ СМРАДЕВ, ДА МЪЛЧИШ. СЪСИПАХТЕ БЪЛГАРИЯ С ИВАН КОСТОВ И ВМЕСТО ДА СТЕ НА ТОПЛО В РАИРАНИ ПИЖАМИ, СЕ ВЕЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И КОМЕНТИРАТЕ НЕЩА, ДЕТО НИТО СА ВИ ЯСНИ, НИТО НЯКОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЖАЛКОТО ВИ МНЕНИЕ.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муравей, който мисли! Такова животно няма другаде! Ами ако беше Скарабей? Нали знаете топче от какво търкалят скарабеите? Този много се стара по време на погрома над българксата икономика при Мавъра Костов. По-добре да не напомня за себе си!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муравей беше финансов министър при Костов.А преди Костов да го вземе беше деловодител във ВИМЕСС Русе. Големи бъркотии направи с българските финанси, но смееше ли някой нещо да каже на Костов. Сега тръгнал да коментира неща, които никога не са му били ясни.
16
0
 
3
 
! Отговори
Български преди 8 години
До Анонименискаш да кажеш един от архитектите който измисли как да продадат държавни блага на стойност 4 трилиона за 300 мулиона
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е един от архитектите на реформата във финансовата ни система доврла до най-продължителния растеж в историята на 3-тата Българска държава в периода 1998 -2008Одисей 1
14
0
 
12
 
! Отговори
Даола преди 8 години
Сиртакито ще продължи - а ние ще продължим да вегетираме под тлъстата сянка на нашите некадърни и корумпирани управници.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом другите ги искат за таз цена значи имат много заедно със взиманиците и даваниците само че вече няма да чупят чинии туй ще е им за урок,пари струват кат хартийки от поток какъвто и да е,но по тия територии.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В годините назад, преди Прехода, имаше наистина голямо земеделско производство растениевъдство, зеленчукопроизводство, животновъдство и в това производство участваха хилядите хора, живеещи на тази територия. И голяма част от благата от това производство оставаха тук за самите тях.
11
1
 
9
 
! Отговори
ентусиаст преди 8 години
До ив 20Само Дянков може да ги оправи гърците!
10
0
 
2
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
До ВасилевМи те го направиха през мандата си бе Василев!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВие сериозно ли или просто така....??
8
3
 
14
 
! Отговори
ooo преди 8 години
Този пък откъде го изкопаха????
7
7
 
4
 
! Отговори
Zorba преди 8 години
Vapreki krizata garcite pak sa 100 pati po-dobre ot bulgarite YAHARASAS
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадлив пловдивски дис.
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашето свърши преди 25 години Муравейй САМО ВЕЛИЗЕР ЕНЧЕВВ ДРУГОТО Е ЛЕШШ
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още един корифей...
3
4
 
29
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Тоз муравейник разпродаде държавта ведно с командира, в панделата Радев или по-добре в 2:1. Смрад.
2
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този и той изпълзя от някаква дупка. Навремето с Костов съсипа 30 милиарда активи от българската икономика, сега тръгнал акъл да дава. Бяхме на косъм с КТБ, нищо в България не работи като хората, ще ни занимава с Гърция.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като дойдат лошите полковници, не само че ще играят сиртаки но и ще работят играейки!