Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция

Борисов не дава и цент на закъсалия го съсед
Обновена: 16 юли 2015 14:02 | 16 юли 2015 10:33,
238
Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция
Снимка: Reuters

Парламентът е готов официално да изрази несъгласие с искането на Европа България да даде пари за спасяването на Гърция. 

Вчера Европейската комисия потвърди, че ще поиска от България и останалите страни извън еврозоната да участват в спасяването на Гърция чрез гаранция за спешен заем от близо 13 милиарда евро.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов реагира и обяви, че България не е съгласна с това искане.

"Премиерът и финансовият министър изразиха вече позиция. Ако се наложи, и парламенгът ще я подкрепи", каза днес в Народното събрание шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. 

Депутатката от ГЕРБ коментира и критиките към новия управител на БНБ заради решението му да запази двама от досегашните подуправители - Димитър Костов и Калин Христов. Вчера РБ обявиха, че няма да подкрепят Костов, защото е бил зам.-министър в кабинета на Жан Виденов. 

Днес Стоянова обаче припомни, че той е бил и в кабинета на Иван Костов.

"Същото беше и за Димитър Радев, но той е бил зам.-министър в шест правителства с различни цветове. Така е и с Митко Костов. За мен е некоректно отново да се поставят етикети, вадейки се само един факт, защото всеки човек преди всичко е професионал и това е причината да е бил зам.-министър в правителство и на Костов, и на Жан Виденов", каза Стоянова.

Тя обясни и че не трябва да се прехвърля вината на един от подуправителите, който не си е вършил работата, върху другите.

Менда Стоянова похвали Калин Христов за стабилността на валутния борд и увеличаване на валутните резерви по време на страшната финансова криза.

Шефката на бюджетната комисия подкрепи и призива на премиера министрите, които искат пари, да подават оставки. Стоянова припомни, че в държавния бюджет беше заложено намаляване на разходите във всички бюджетни организации с 10%.

"Целта беше чрез натиска на бюджета и лева всички министерства да направят съответната реформа, да оптимизират разходите за администрация. Едни министри го правят, други министри не го правят", каза депутатката. Тя прогнозира, че тези, които не правят реформи, вероятно ще поискат пари в края на годината, защото няма да имат за заплати.

"Това им каза вчера Борисов - няма да давам пари, ако вие поискате пари за заплати накрая, ще си депозирате оставката, защото не сте си свършили работа", разясни Стоянова.

Тя обясни, че един от министрите, които не правят реформа, е военният. Отличници пък били министрите на икономиката и земеделието. Стоянова не коментира въпроса за заплатите в БНБ и прогнозира, че новият управител ще предложи промени в закона за централната банка наесен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един път и аз да съм съгласна с тях! От къде на къде българите с 150 Евро пенсия и 300 Евро заплата ще помагат на някой, които взима в пъти повече от тях, че и го мързи да гледа?!
13
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По всякакъв начин се опитват да втълпят на хората , че да се живее 25 години с ниски доходи и орязани граждански права е напълно в реда на нещата
12
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, ще ти простя за някои прегрешения, ако кажете ОХИ на гърците! Покажи, че си българин, че си мъж!
11
1
 
51
 
! Отговори
Oxi ами преди 8 години
Нито стотинка!! Ние нас си не можем да оправим! Това, че стимулираме туризма им е достатъчно
10
4
 
12
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
СОВИЧКАТА МАСОНСКИ СИМВОЛ ,ИГРИТЕ ВИ ГИ ЗНАМ ЗНАМ ВИ И ПЛАНОВЕТЕ,ЗАТОВА СЪМ ВЪВ ВАШИТЕ СТРАНИ И ЦОЦАМ КОЛКОТО МОГА ОТ ВАШИЯ СВЕТОВЕН РЕД!А В БЪЛГАРИЯ ПРАЩАМ ЕВРОТО ВИ И ПОДЪРЖАМ РОДИТЕЛИТЕ СИ С ВАШИТЕ ПАРИ.КУРТ КАПАН ТУРЦИЗЪМ КОЙТО ЗНАЕ РАЗБИРА КОЙТО НЕ БЛЕЕ ОКУКОРЕНО.САМО АК-47 ОПРЯВЯ СИТУАЦИЯТА В БГ ,ПЪРВИ СЕ ВРЪЩАМ И ПОМАГАМ НА НАРОДА АКО СТАНЕ.
9
2
 
68
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Браво Бойко! Никакви пари за Гърция! Когато заплатите им станат по-ниски от нашите, тогава ще им даваме! Ако трябва и референдум ще направим!
8
5
 
31
 
! Отговори
да преди 8 години
някои хора страдат от липса на внимание вкъщи и го търсят по сайтовете..Борисов казва,че няма да дадем пари,а те призовават да се организирал референдум за да си кажел народа мнението по въпроса..ами нали официалното мнение на държавата е същото,бе..на какви се правите
7
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не веднъж ББ се е извъртал след като е казал Не
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно оня ден бойката се е гъбаркал нещо...
5
29
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на генерал Борисов, че спаси България от фалита, който предизвика режимът на Орешарски!
4
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАПЪЛНО СЕРИОЗНО ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСА!!!!НЕКА НАРОДА СИ КАЖЕ МНЕНИЕТО!!!!!АКО ПЪК ГО ОДОБРЯТ ТАЙНО НЕКА СЕ ВДИГАТ ВСИЧКИ И БОРИСОВ ДА СИ ХОДИ!!!!ОХИ!!! ОХИ!!!! ОХИ!!!!
3
1
 
77
 
! Отговори
БББ преди 8 години
OXI....Държавата няма пари да покрие собствените си нужди, а ще дава на мързеливците...... Как ще стане това?
2
2
 
80
 
! Отговори
да преди 8 години
а,бе какво става тук..за втори пореден ден тая държава ми харесва как реагира
1
55
 
15
 
! Отговори
без милост преди 8 години
Оставка на Колониалния кабинет Борисов 2