Гърците да затягат бързо колана като нас, че…

Премиерът започва преговори за Конституцията с Първанов, Миков и Местан
Обновена: 19 юли 2015 18:08 | 19 юли 2015 15:52,
282
Гърците да затягат бързо колана като нас, че…
Снимка: Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че Гърция бързо ще се си стъпи на крака и ще затегне колана като нас. Той призна, че южната ни съседка в момента е по-богата от България, но с темповете, с които усвояваме средствата от ЕС, може да я догоним.

„Надявам се Гърция бързо да се стабилизира и да затегнат колана така, както ние го направихме и понесохме всички удари от опозицията”, каза Борисов в Кричим, където откри пречиствателна станция заедно с екоминистъра Ивелина Василева.

Още по темата
Борисов призна, че ако в България се е случило това, което е станало в Гърция, на нас никой е нямало да ни помогне.
Премиерът отново успокои, че случващото се в Гърция няма да даде негативно отражение в страната ни заради решението на правителството да й откаже финансова помощ. Борисов обясни и че всички са се отнесли с уважение след гаранцията, че България няма да даде пари за по-богата Гърция.

Борисов обясни и че Гърция е по-богата към момента, но с темпове, с които се развива държавата ни, в следващите една-две години, ако не се направи „отново някой експеримент като Орешарски”, би могло да се стигне до 96-97% усвояване на еврофондовете.

Премиерът припомни, че първата година, когато ГЕРБ е поела властта, усвояването е било под 1%. Заедно с хората си обаче си поставили за цел да минат 30-40 %, а след това дори и 80 %.

Борисов коментира и темата за съдебната реформа. Той изрази убеденост, че промените в Конституцията ще бъдат приети следващата седмица.

Измененията не успяха да минат на първо четене в комисия, а БСП, ДПС и АБВ категорично отказват да ги подкрепят. Без техния глас обаче промените няма как да успеят, защото за тях са нужни 180 депутата.

Днес Борисов обяви, че лично се включва в преговорите и ще проведе срещи с лидерите на АБВ, ДПС и АБВ.

Промените в Конституцията ще станат факт в края на седмицата, каза премиерът. От утре той започва консултации с политическите сили, за да събере необходимата подкрепа в парламента за предстоящото гласуване. В понеделник разговори ще се водят с партията на президента Георги Първанов АБВ, във вторник с ДПС, а в сряда с БСП.

Премиерът си пожела и парламента да има достатъчно сила и воля, за да избере най-добрият кандидат за омбудсман. БСП вече издигна кандидатурата на Мая Манолова, а РБ – на досегашният омбудсман Константин Пенчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Бойко, стига ръси бисери по тоя повод. Вече ставаш досаден. Знаем много добре, че няма да дадем, а чиновниците от Брюксел сами ще си вземат от годишната вноска в съюза, която плащаме.
150
2
 
4
 
! Отговори
Карлуково преди 8 години
Ако видите някъде тоя на снимката,моля ви се звъннете на 112 да отидем да си го приберем.Даваме и награда.
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На следващите избори гласувайте пак за Месията...
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бат Бойко пак е прекалил с тена
147
1
 
7
 
! Отговори
КОГАТО СИ ИМАХМЕ преди 8 години
КОЗАР ,УПРАВЛЯВАЩ ДЪРЖАВАТА,СИ БЯХМЕ МИЛИОН ПЪТИ ПО-ДОБРЕ!И ТО БЕЗ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ,НАТО,ВАЛУТЕН БОРД,А СИ БЯХМЕ САМО СЪС СССР!
146
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Премиерът започва преговори за Конституцията с Първанов, Миков и Местан"-бог да ни е на помощ."Гърците да затягат бързо колана като нас"-хахаха
145
1
 
15
 
! Отговори
Български преди 8 години
Боко ръпона или празната тиква те прякорите му говорят що за човек е......
144
0
 
16
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
Гърците да затягат бързо колана като нас, че ще умрат от глад както ние умираме бавно но гръцкият народ е богат.те ще се оправят руснаците чакат гърция да поиска помоща натеб кой ще ти помогне бб ес.банките.ще одерат кожата на българина а на теб ти е все едно
143
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе боце вчупи *** бе пич стига се излага вече отказвам се от теб завинаги не ти искам стото лева и гербавите ти лъжи.
142
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"но с темповете, с които усвояваме средствата от ЕС, може да я догоним."Тя и Гърция "усвояваше" евросредства с големи темпове ахахах
141
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Той призна, че южната ни съседка в момента е по-богата от България, но с темповете, с които усвояваме средствата от ЕС, може да я догоним."Боце, Гърция е пред фалит, в тая посока ли ще я догоним?
140
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов призна, че ако в България се е случило това, което е станало в Гърция, на нас никой е нямало да ни помогне."Tова ми вдъхва доверие в европейските ни "партньори". За тях всички са равни, просто някои са малко по-равни от другите.
139
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гърците да затягат бързо колана като нас, че"... че ще станат като бойковата България.
138
12
 
5
 
! Отговори
Ама ха! преди 8 години
Че къде е тази шушумига Орешарски че да каже нещо в своя защита? Той нали сам си подаде оставката защото се видя какъв е. Тези Рашки пак се опитват да пренапишат историята.
137
3
 
18
 
! Отговори
ДИДО преди 8 години
НЯМАМЕ НИКАКВИ ПАРИ !!!! НЯМА ДА ТЕ ТЪРПИМ ЗИМАТА С ТЕЗИ ПОПУЛИСКИ ГЛУПОСТИ
136
7
 
24
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
А да, и Орешарски виновен, както винаги (преди пък беше Станишев)...А това, че по времето на същия тоя Орешарски еврофондовете ги спряха заради бъркотиите и далаверите в периода 2009-2013, дори не споменава, та трябваше гореспоменатия няколко месеца да пише обяснения и да праща програми на брюкселските зелки, че нещата се оправят, и че...абе с една дума Орешарски обра негативите на гражданина Борисов, който естествено е света вода ненапита и целия в бяло...
135
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партия ,,Четвърти километър,,!
134
5
 
26
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Що за *** може да бъде един МП говорещ единствено и само за "еврофондове"? Дъра-бъра, еврофондове, дъра-бъра, еврофондове, магистрали, еврофондове, пречиствателна станция, еврофондове...егати речника...Ама че тия еврофондове се усвояват от едни "наши" хора, ни дума, ни стон...Така и не разбра, че тия "еврофондове" не водят до трайно намаляване на безработицата и бедността. И защо да разбира? Кой знае колко влиза в "партийната каса", респективно в джобчето му...Та еврофондове значи...
133
4
 
33
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Скъп ток, скъп бензин, скъпи храни, мизерни заплати и пенсии, безработица, несигурност и безобразно печелещи монополисти и банки - това са чертите на българското благоденствие! ДА НИ Е ЧЕСТИТО!
132
3
 
22
 
! Отговори
Цв.Цв. преди 8 години
Усвояваме, усвояваме.... Магистрали, калинки и балъци за милиони