Америка - между "ножицата" на богатство и бедност

Според посланика ни – САЩ е излязла от икономическата криза
Обновена: 31 юли 2015 13:03 | 31 юли 2015 13:00,
27
Америка - между "ножицата" на богатство и бедност
Снимка: Bulgaria on Air

Редица белези показват, че Америка е излязла от тежката икономическа криза, но въпреки това там има голяма загриженост и тревога, коментира пред национална телевизия България Он Ер Елена Поптодорова, посланичка на страната ни в САЩ. Според нея обаче САЩ все още търсят вътрешната си хармония.

"Такава, каквато я познаваше в един предходен период, основно може да го наречем преди 11 септември. Във всички последвали години, като че ли вътрешната традиция на американската мечта, на относителното равновесно съществуване на американците прекъсна", отбеляза Поптодорова.

Според посланичката ни, Америка трябва да реши въпроса с една все по-разрастваща се "ножица" между много голямо богатство и все по-обедняваща средна класа. По думите й последни изследвания показват, че мнозинството американци смятат, че децата им ще живеят по-зле от тях.

"Тоест има една тревога, макар и при добрите данни. Има един ръст, който върви трета-четвърта поредна година. Безработицата е малко над 5%", допълни Поптодорова.

Резултати от съвместно социологическо проучване на Reuters и Ipsos показват, че ако надпреварата за Белия дом беше сега, за американския строителен магнат Доналд Тръмп биха гласували 25% от избирателите.

"Доналд Тръмп пресечи общоприетите "мълчаливите" граници на политическата коректност. Той нарече определени тенденции, явления от последните години в Америка със собствените им имена. Това е истината и той здраво разклати лодката. Например по отношение на емиграцията - да, има проблем с нелегалната миграция, с разпределението на криминогенните фактори, с неграмотността", обясни още Елена Поптодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки с проблемите си. Но мащабите са много различни. Ако в САЩ кихнат, целия свят го хваща настинката.
18
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СтаматСтамате, калта не беше ли в Русия ?
17
0
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Америка е точно там, където й е мястото - в калта!
16
0
 
7
 
! Отговори
бах...маааму преди 8 години
Гледай ти от преводач на бай Тошо какво можеш да ктанеш!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смятай по какъв начин се манипулира мат'ряла, криза било, обедняване:)Иначе *** не обеднява. Малии много *** хайван тва българина...
14
0
 
4
 
! Отговори
ловец на зомбита преди 8 години
До Анонимен 13ти си американско зомби, не си прави труда повече да пожелаваш и на другите да бъдат такива!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Етаги мухъла е тая!
12
0
 
14
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Абе, и ти ли си се заразил от това малоумие, което се шири? И обясняваш богатствата на тази държава с "много работа"?! Прилича ми на тази приказка, че честно се работи след първия милион. А как е заработан този първи....никой разбира се не пита. Я си задай само въпроса - защо са бедни Латинска Америка, Африка, почти половина Азия,в края на краищата даже юго-източна еуропка? При цялото им наличие на природни богатства?!ЗАЩОТО ТВОЯТА работеща кравария ги изсмуква, срещу печетане на зелени хартийки
11
0
 
10
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Какво се хилиш бе, при тази разлика в заплащането и цените, с техните заплати "добре" можеш да живееш само в .......България! А това че даже нашата посланничка ги приказва такива, означава, че ситуацията наистина не е розова. А то нашего брата, и журналисти и политици, само и това правят, да превъзнасят тази говедарска държава, като че ли си нямаме наши ***. Пфу, никога не съм виждала по-големи предатели на собствените интереси.
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахаха, Сащ и криза, забавно е :)Пожелавам ви да живеете в такаа "криза" ама едва ли...
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези нямаха ли няколко стотици трилиона заеми?
8
3
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
САЩ се справиха с кризата по обичайния досега начин-с изсипване на огромна маса свежо напечатани пари,т.е. за сметка на целия останал свят!Досега това минаваше без проблем-всички мълчаха.Но вече се надига недоволство,бързо развиващите се икономики не желаят да финансират американското благоденствие.И тука идва военната мощ на САЩ-всеки,който не желае да работи за тях е подложен на терор!Нещо повече-всеки,за който има съмнения,че няма да е послушен,бива смачкван!Заслужават ли САЩ подкрепа за това
7
9
 
12
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
Винаги, когато искам да науча нещо за Америка, влизам в този сайт.На пишещите в този сайт, няма нещо да не им е ясно.Само дето не са излизали от крайните къщи на своите селаи паланки.Ladies and Gentlemen,ако никога не сте били в Америка, или сте я виждали само на пощенска картичка и от филмите Роки и Рамбо,моля не давайте коментари от серията ***.Айде, сполай ви............
6
3
 
28
 
! Отговори
Бог да прости САЩ! преди 8 години
На никой няма да липсва смъртта на фирмата САЩ ..зачената и продължила две столетия само в кръв,кражби,масонство и ционисти ! Поради тая причина,беше притегателен център,за хора,които имат склонност към хитрини, измами или просто мързел ! Колкото по-бързо умре,толкова по-бързо света ще си отдъхне от тоя НАЙ-ГОЛЯМ ИЗТОЧНИК НА АБСОЛЮТНОТО ЗЛО !
5
1
 
18
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
в преводачката на тодор живков все пак е останал някакъв морал да каже част от истинатаняма как да каже че САЩ както излизат на думи от кризата навлязоха дълбоко в още по голяма от великата депресия от 1929 г вече и голяма воина няма да ги спаси камо ли да останат световен фактор дано не завлекат европа и колониите си
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не излизат, а навлизат още по-дьлбоко,,,
3
4
 
32
 
! Отговори
факт преди 8 години
В Америка десетки милиони хора живеят ужасно бедно, като добитъци! Нещо като нашето Филиповци, но в САЩ е много по-зле.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците много обичат бившите комунисти.
1
2
 
30
 
! Отговори
Демек преди 8 години
Сащите крачат с борда крачка към третия свят, повличайки ЕС със себе си.