След орязания рефендум Плевнелиев бил по-силен

Пряката демокрация все някога ще се осъществи
31 юли 2015 22:42, Александър Попов
64
След орязания рефендум Плевнелиев бил по-силен
Снимка: Булфото, архив

Президентът излиза по-силен след това странно гласуване в Народното събрание през тази седмица. Именно защото той от ден първи стои на принципна позиция. Така коментира Росен Плевнелиев орязания от Народното събрание референдум.

"Народът трябва да бъде чут, директната демокрация, пряката демокрация трябва да сработи, включително и в България. Над 570 хиляди българи застанаха с подписите си точно зад тези три въпроса, от които два отпаднаха. Те за съжаление са бламирани. Въпреки това гледаме напред", коментира Плевнелиев.

Той заяви, че не търси виновни, а решение.

"Когато доверието на гражданите в институциите е рекордно ниско, трябва да ги питаме, трябва референдум. Когато гражданите се оплакват, те виждат на място как се правят избори. Политиците се обвиняват един друг за купен вот, манипулиран вот. Трябва решение. Едно такова решение е задължителното гласуване, допълни президентът и е убеден, че пряката демокрация в България рано или късно ще се случи.

Плевнелиев припомни, че не базирал своята предизборна кампания на темите със задължителния вот, мажоритарния вот и референдумите.

"Същевременно, разбира се, е редно тези политици, които използваха референдума и задължителния, както и мажоритарния вот като част от тяхната кампания, сега да дадат обяснение. Те го дължат на народа", призова той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a dea infarct deke zaidem da u'darim edna rekia za negovo po-kaso zdrave, ke udarim dve ako go ponesat horizontalen i vidim prvata dam da plia4e u ruceta na prvia lebovnik zarad zagubata na Dor4o gerbalnoto mule
34
8
 
3
 
! Отговори
сашо преди 8 години
Президента е трън в очите на партиите, защото не е част от коалицията им. Троловете добри пари ще спечелят от тази статия. А вече е време за нови избори, без участие на старите лица.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рефендум - за пръв път чувам такава дума
32
6
 
4
 
! Отговори
петър преди 8 години
Простолюдието на нашата планета разпалага с ограничен брой изразни средства , типични за душевното му равновесие. Когато такъв индивид се разгневи , той не може да регламентира своята позиция и в случая да каже защо е против Президента. Този индивид пуска в действи арсенала от изразни средства с които разполагаи те в повечето случаи са обидни квалификации.Това може , това прави. С такива хора живеем за съжаление.вече се говори за изпростачване на нацията. Факт!
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледа като наакан. Тя и вратовръзката му такава.
30
7
 
4
 
! Отговори
симо преди 8 години
Президента има възможност да открие имената на тези които го хулят и обиждат по един отвартителен начин.Време е да го направи! Ще ми е интересно тези момченца как ще реагират , ако Президента ги покани на разговор във връзка с техните писания.Представям си ги! Ще бъдат изключително жалки, достойни за презрение.Смелостта им ще си изпари тутакси.Герои!
29
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руските граждани дето обиждат президентани трябва да са в затвора
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
още един мандат не му мърда
27
10
 
4
 
! Отговори
МАРИН преди 8 години
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ДРАСКАЧИТЕ ПО ФОРУМИТЕ СЛЕДНОТО: ПО- ВЕЛИКИ ЛИ СЕ ЧУВСТВАТЕ , КАТО ПЛЮЕТЕ ПРЕЗИДЕНТА И МУ ЛЕПВАТЕ ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ?ДА НЕ БИ ТАКА ДА СИ МИСЛИТЕ , ЧЕ СТЕ И ВИЕ ПРЕЗИДЕНТИ. СЛЕД 1989 Г МНОГО ЕТ СЕ БЯХА ПРОИЗВЕЛЕ ПРЕЗИДЕНТИ НА ФИРМИ, ТА И ВИЕ.МНОГО ЗЛОБА , ГРОЗНИ ИЗРАЗИ КОЕТО ГОВОРИ ЗА ПРИМИТИВНО МИСЛЕНЕ.АКО БЯХТЕ СВЯСТНИ НЯМАШЕ ДА СТЕ В БЪЛГАРИЯ И ДА ПИШЕТЕ ПО ФОРУМИТЕ.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Народът трябва да бъде чут, директната демокрация... и обичайните бла, бла, бла..."Плюнката забрави как го сложиха на длъжността от която сега през ден досажда на целия народ.То не бяха изборни манипулациии, влачене на чували с бюлетини в нощта и какво ли още не! При това, имаме прецедент - поставиха го на длъжност западните хегемони въпреки волята на народа. Съга пък същия ни будалка, как народът трябвало да бъде чутАко трябва да бъде чут, тогава да се махне цялата продажна клика от властта
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевенчооо, стана за смях за пореден път с това твое лицемерно искане за референдум за задължителното гласуване. Много добре знаеше че това нямаше да мине в НС от *** в него, но Тиквата те накара на този ход? Нали? Да си повдигнеш рейтинга? А то к'во стана- точно обратното- доказа каква жалка мишка си без свое мнение
24
8
 
4
 
! Отговори
салих преди 8 години
Големи простотии са написани във форума.Престанах да ги чета. То бива тъпоумие и простотия , ама чак толкова не бива! Каква е тази масирана атака от страна на троловете срещу Президента? Кой им плаща?Кой има интерес да го компроментира?Троловете от ден на ден стават все по-*** и жалки. Президента направи това което трябва. съобрази се с искането на 500хил .Останалото е история .
23
0
 
5
 
! Отговори
Х преди 8 години
Най голяма полза от референдума има ДПС.Сега в Турция ще гласуват 100%и всички електронно,дори неграмотните,които не знаят и дума български.
22
3
 
11
 
! Отговори
Сержант преди 8 години
***
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли намерил начин във връзка с референдума да обяви Русия за враг номер 1. Плевня внимавай, Обама слуша.
20
15
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Голяма простотия е в този форум! Такива като вас нищо не заслужават!
19
1
 
17
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Това е популистки ход на президента. Всичко е предварително уговорено и е било ясно че тази промяна в закона няма да мине.
18
2
 
24
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
PALQCHO........
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на Президента. Най-свестният президент който сме имали.========================================Това е най-големия ***, целия свят ни се присмива и подиграва
16
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на Президента. Най-свестният президент който сме имали.