Ловим бежанците на границата, хвали се Бъчварова

Едва ли у нас ще се стигне до ситуация като в Македония
38
Ловим бежанците на границата, хвали се Бъчварова
Снимка: Reuters, архив

Според вътрешния министър Румяна Бъчварова бежанците, чиято цел е Западна Европа, не минават често през България, защото не са сигурни, че скоро могат да стигнат до дестинацията, която ги интересува.

"Осъществяваме много строг контрол по границата", увери тя по Нова телевизия.

Още по темата

Вътрешният министър смята, че настоящата бежанската криза е най-голямото предизвикателство от началото на века за Европа. Бъчварова коменитра, че българските власти са очаквали да има пренасочване на маршрута на бежанците през Гърция, Македония и Сърбия, след като е бил силно затруднен достъпът им до Италия .

"Търсят се решения на всички нива. Ние очаквахме това развитие на ситуацията", призна тя. Според нея най-апокалиптичният вариант е да има такъв поток като в Македония.

"Разработили сме мерки, непрекъснато следим ситуацията. Смятаме, че рискът това да се случи през нашата страна е нисък, защото маршрутът не е толкова сигурен за тях от тук. Всички знаят, че българските граници се пазят добре", заяви Румяна Бъчварова.

Според нея не можем да ограничим достъпа на бежанците в България, защото така ги лишаваме от техните права, но когато влязат в страната ни, трябва да бъдат регистрирани.

Процентът на регистрация на бежанците у нас е много висок, а по силата на Дъблинското споразумение това означава, че дори и да ходят в други страни от ЕС, трябва да се върнат в България, което не е тяхната цел.

"В Турция има два милиона бежанци, но натискът оттам не е стигнал до нас. Проблемът е в Гърция, защото не се регистрират, както и в Македония", но вътрешният министър смята, че ние не можем да постъпим по този начин, защото така ще създадем проблем на останалите държави в Европа.

"Освен това няма да имаме яснота кой преминава през границите ни, защото има и опасност свързана с чуждестранните бойци, с терористи. По този начин пазим и нашата сигурност", заяви Бъчварова.

Тя увери, че към момента почти не са върнати бежанци от други страни у нас по две причини. Едната е, че това е много скъпо, а втората, че те не искат да се върнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За хвалене ли е :ЛОВЯТ " бежанците " и ги РЕГИСТРИРАТ в България !А ние мислихме , че ги Ловите , за да не влязат в България ?? Колко ли са вътре , отдавна и непрекъснато влизат .Гърция и Македония не ги регистрират в страната си , а ги изпращат по- на запад !
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера. Бежанец, бяга 2500км, през 9 страни в 10-та. Защо? Не е ли достатъчно да избяга само в първата страна, която не е във война? Достатъчно е. Значи тези са нелегални кономически емигранти, избиращи къде ще е по-лесно да се установят за постоянно(бежанците се връщат след края на войната).
20
1
 
3
 
! Отговори
stef23 преди 8 години
Оставка!
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ходих в командировка в малък български град, в който преди никога не бях виждал такива имигранти. Ходят все на групички, с мобилните телефони в ръка, говорят си нещо на арабски и се чудех с какво се издържат. И българите едва си намират работа там.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еееее, то се е лее мозък , чак от ушите на сегашното "правителство".При толкова умни и родолюбиви българи, как ги изкопахте подобни недоразумения бре Бойчо, че и министърки ги направихте!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
17
1
 
2
 
! Отговори
Dora преди 8 години
До ВалентинNE TE E SRAM, NIAMASH GO NALI......BEZOBRAZIIE
16
1
 
27
 
! Отговори
Г-жа министърке преди 8 години
Това с регистрирането на кърлежите на наша територия ми се чини много антибългарски акт.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20. Българите не са изчезнали 5 века . Небой се.Само трябва да изчезнат такива като това чудо , дето ги Лови на Границата , за да ги регистрират в България , че видиш ли , ако са терористи да не отивали към ЕД , ами в България ли ще ги държиш бе па'цо ? Това изказване ме гръмна ! Боже какво е това чудо , защитава ЕС и терористите да стоят тук при нас ? Е защо ви е телта ..
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лови ги и ги регистрира в България !Така ли пазите границата бе прос'и
13
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заселвайте ги, че този кирлив народ съвсем се стопи.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама то и да идват до България , ги пускат , тази е отвратително проста .Другите държави не ги регистрират и ги пускат да отиват на запад и Меркел да не ги връща отново в България , а да си ги депортираА от където са дошли !Те забъркаха кашата и да я оправят !
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Процентът на регистрация на бежанците у нас е много висок, а по силата на Дъблинското споразумение това означава, че дори и да ходят в други страни от ЕС, трябва да се върнат в България. Явно за Гърция не важи това Дъблинско споразумение или на тях не им дреме дали ще правят проблем на др. страни. Гърците поне имат топки, а ние жена на синджир начело на МВР, неясно какво има м/у краката.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според Дъблинската конвенция веднъж регистриран тук, дори да успее да мине през границата към западните страни, ако бъде установен ще ни го върнат. Чак тогава го чака депорт за държавата му.До тогава естествено пак ще полагаме грижи за него. Иначе по границата не ги връщат, ако дойдат легално с документи на КПП-то.След това на ДАБ или в домовете/ако е влязъл нелегално/ и пак на наша издръжка.Освен това така ставаме клоаката на ЕС.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Носър, носър!
8
2
 
28
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Не ги ловете ами ги стреляйте бе серсеми
7
1
 
12
 
! Отговори
L. преди 8 години
Отнсно подзаглавието се казва - не викай "Мецо", да не се обади.
6
1
 
28
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
E това за хвалба ли си е ...Че нише издържаме 10 хиляди имигранта , а Македония ги пусна транзит и точно след два дни няма да има и един имигрант на тяхна територия. Гърция пък нито ги настанява , нито ги регистрира , директно ги извозва към външната си граница .Кой е глупавия в случая и на кой ще му ги връщат после , естествено на този дето ги е регистрирал първи в ЕС .. тоест ние.Честито
5
1
 
35
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тая *** загубена тръгнала да се хвали,че ловяла "бежанците"!И после ги регистрира надлежно у нас!Пълна дивотия!За хвалене е ако не допуснеш пиле да прехвръкне,най-много един-двама случайно!Напълно е постижимо!За никъде сме с тия......
4
1
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Управляващи традиционно бързат с хвалбите. Така се хвалeха че ще ни подмине финансовата криза. Много добре се знае колко ни подмина....
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зимата ловим снежинките във въздуха, лятото ловим фекалиите, преди да са нахлули в морето, а през цялата година - бежанците на границата....