Правителството избра отговорниците по изборите

Дончев ще отговаря за техническата част, Павлова - за списъците
3
Правителството избра отговорниците по изборите
Снимка: архив Булфото

Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговаря за организационно-техническата подготовка на местните избори и на референдума, реши правителството.

В задълженията му влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и по съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Министърът на финансите Владислав Горанов трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по подготовката и провеждането на изборите и референдума на 25 октомври.

Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

За организацията, подготовката и произвеждането на националния референдум извън страната отговаря външният министър Даниел Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
ЕЛЕКТРА преди 8 години
А кой, кой, кой ще отговаря за пренасянето на чувалите с бюлетините от изборните секции до щаба на ГЕРБ и обратно?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредните наредени от герп избори...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неслучайно ДПС и ДПС (герб) оставиха само въпроса за т.н. елктронно гласуване. Работата е, че така Султанът ще може без каквио и да е проблеми да контролира изборния процес. Сега естествено пропагандата с пълна сила ще казва, че така ще се даде възможност да гласуват българите в чужбина и т.н. Обаче истината е, че електронното гласуване подлежи на лесна манипулация, защото няма следи - т.е. бюлетини. Затова бг простият матрял ще бъде агитиран да гласува за референдума от послушните медии и полтически шарлатани, слуги на Султана.