Почти половин милион лева отишли за депутатски командировки

Първенец по командировъчни е Румен Йончев от БДЦ, отчел 26 400 лева
30 авг 2015 07:30,
58
Почти половин милион лева отишли за депутатски командировки
Снимка: Архив Reuters

Близо 470 хиляди лева са похарчили депутати за командировъчни в чужбина. Това показва справка на парламента за около година работа на 43-то Народно събрание.

Първенец по пътуване зад граница е бившият външен министър в кабинета "Орешарски" и настоящ депутат от БСП Кристиан Вигенин. Настоящият член на външната комисия е пътувал в чужбина 18 пъти. Посетил е по задължение Молдова, Грузия, Белгия, Италия. Похарчил е над 9700 лв. командировъчни, отбелязва bTV.

На първо място, но по командировъчни, е депутатът от Български демократичен център Румен Йончев – над 26 400 лв. Той е пътувал зад граница 13 пъти и е стигнал дори до Съединените щати.

Червеният депутат Янаки Стоилов е отчел служебни разходи от близо 18 хиляди лв. Следван е от заместник-председателя на парламента Димитър Главчев с над 16 450 лв.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е била в задгранична командировка 7 пъти. Представяла е българския парламентаризъм във Франция, Португалия, Германия. Нейните командировъчни са за близо 15 хиляди лева.

Най-далечните точки, до които са стигнали депутатите ни, са Виетнам, Япония, Киргизстан и Габон.

За самолетни билети за същия период от време са отчетени над 285 хиляди лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
19
 
! Отговори
екскурзиантите преди 8 години
Не е лошо, че са пътували, ама какво са свършили?
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО ТАКА ДЕПУТАТИ МОИ ЛЮБИМИ!до година искам милион и половина!!!САМО ГЕРБДОЛУ БЪЛГАРИЯ!!!!
11
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
До остров Тамбукто полетът за нашенските депутати е безплатен,на промоция защото е с еднопосочен билет,платен от местните ***.Те са поели тези...разходи,защото боготворят ястия като;дупетат...алангре,дупетат в собствен сос и дупетаски тас...кебап.Пратили са до Цецка...офертата,за да се огласи след политическата ваканция,когато дупетатие естествено са най...отпочинали.
10
10
 
12
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Само АТАКА е проруска партия !Само по телевизия "Алфа" може да чуете другото мнение и алтернативата.Всичките други *** в едно гърне !
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KRASIV MAG I ZATOVA KRSIVI GENI OT LONDON,MOSKVA I PARIG GO OBICAT.TOVA E VOLEN--TAKAV KATO NEGO SE RAGDA VEDNAG NA STO G.
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VOLEN E KATO VSICKI GRESHNI HORA,NO NE OTRICAITE SMO TOI RABOTI ZA BLAGOTO NA NARODA.VOLEN SIDEROV OSTANA EDINSTVENATA I ISTINSKA NADEGDA ZA BEDNIAT BALGARSKI NAROD.DAI MU BOGE SILI ,ZA DA ZAVARSHI ZAPOCNATOTO PRAVO DELO.
7
8
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Болен Сидеров -отявлен крадец ,измамник,лъжец ,обратен ,незавършил богословие ,богохулства ,прелюбодеец,народен изедник -та този взема от ''личния'' с и джоб /пълен с крадени пари/
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VOLEN SIDEROV E EDINSTVENIAT BALGARSKI DEPUTAT,KOITO RABOTI ZA BLAGOTO NA BALGARIA I SI PLASHTA VSICKI RAZHODI OT LICNIAT SI DGOB.
5
3
 
7
 
! Отговори
Пеевски преди 8 години
Чудо голямо! На мене закуската ми струва толкова. Ам-ам.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TEZI BOKLUZI NE SA SVARSHILI RABOTA ZA 5 ST.KRADAT,KRADAT,KATO ZA SVETOVNO.
3
0
 
17
 
! Отговори
naco преди 8 години
А,защо им се дават? Отнемат се и толкова! Да,да гласува се в Народното събрание и край! Както и останалите ГРАЖДАНИ на България,на тях ПЛАЩА ли им някой когато се прибират по РОДНИТЕ си МЕСТА???
2
2
 
24
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Значи тия пари идват от ващия джоб,логиката е за да се пестят пари за разходки на 240 депутати трябва минималната заплата да не мърда от днескашните 380лв.Тока за простолюдието трябва да скочи с 200%,така производсвото на свещи ще се засили защото електричеството ще стане лукс за вас.
1
3
 
26
 
! Отговори
данъкоплатец преди 8 години
Нали парите са от НАС ТЕХНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ и затова не ги интересува колко ще похарчат,време е да ги УВОЛНИМ и да ги накараме да ги върнат 7-мократно!!!