Кунева срещу Кънев! Разкол сред реформаторите

Тя: Манипулирате! Той: Не се правете на изненадани!
Обновена: 1 сеп 2015 13:43 | 31 авг 2015 10:25, Камелия Цветанова
49
Кунева срещу Кънев! Разкол сред реформаторите
Снимка: Булфото, архив

Лидерите на партиите от Реформотрския блок ще се съберат днес на среща, за да се уточнят как ще се явят на местните избори.

Това става ден, след като възникна напрежение между политическите сили от блока заради обявеното намерение от три от формациите в него да се явят заедно на местния вот, очаквайки и останалите да се присъединят.

Още по темата

Темата за единната регистрация на Реформаторите за изборите за кметове и общински съветници, която върви от известно време, бе подхваната този път от лидера на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев, който заяви, че към момента само три партии от дясната формация - ДСБ, БЗНС и Народна партия Свобода и достойнство, са потвърдили, че ще се явят заедно на изборите на 25 октомври.

Кънев изрази очакванията си СДС и ДБГ на Меглена Кунева също да декларират съгласието си Реформаторският блок да се яви единно и заяви, че разкол вдясно няма да има.

В отговор СДС и ДБГ излязоха с обща позиция, в която изразиха "категоричното си несъгласие с опитите на партньорите си от Реформаторския блок - ДСБ, НПСД и БЗНС, да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите".

"Структурите на Реформаторския блок разчитат на единството и спазването на споразумението, другото е извиване на ръце и чупене на пръсти, което аз категорично не приемам за нормална коалиционна политика", коментира скандала от вчера лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева.

"След вчерашния призив излязохме с наш прочит на ситуацията. Направи се така, че да изглежда, че има едни партии, които много искат единство и други, които не искат. Абсолютно не съм съгласна с такава манипулация", категорична бе тя пред Нова тв.

Кунева припомни, че на 18 април ДБГ първа излезе с решение на Националния си съвет за единна регистрация на РБ, което е препотвърдено на 20 май от Изпълнителния съвет на ДБГ, както и на 9 юни с подготовката на проект за коалиционно споразумение, също и на 20 юни със следващо решение на Националния съвет на ДБГ, който възлага на ръководството да се подпише коалиционна споразумение в РБ.

"След това имахме решения за единна регистрация на 3 август и на 18 август. И през ум не ни е минало да
поканим една от партиите да се подпише сепаратистко коалиционно споразумение", подчерта тя.

Кунева обяви, че днес предстои събиране на председателите  на партиите от Блока за това как, не дали, РБ да се яви заедно на изборите.

"Когато ден по-рано се правят подобни акции и се създава впечатление, че има партии, които не желаят единството, не се изгражда добра среда за консолидация", настоя тя, като допълни, че подобно внушение не отговаря на истината.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък коментира пред bTV, че е учуден от реакцията на ДБГ и СДС и призна, че я намира за доста политически несериозна.

"Каним се и разговаряме от 6 месеца, последната наша покана беше отпреди 3 седмици", защити се Кънев, като отбеляза, че е направил редица опити за среща. Освен това е поканил всички партии от РБ на разговор днес, като в мейла си е отбелязал, че между три от партиите вече има съгласие.

"Това, че се правят на изненадани е странно", каза още той.

"Вместо да си пускаме декларации по медиите да си седнем на задниците и да вземем решени", призова той, като допълни, че на този етап няма достатъчно съгласие за единна регистрация. Според него в момента кандидатите им за кметове нямат спокойствието, от което се нуждаят.

Той даде пример с кандидат-кмета на Монтана Златко Живков, който е от СДС, но въпреки това му се е обадил и му казал: "Моля те Радане, стегни ги, идват сроковете за регистрация".

Кънев добави, че стабилността се вижда от взетите решения, не от празните обещания. "Много декларации се оказаха неискрени в Реформаторския блок", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
ПЕТРОВ преди 8 години
АБЕ ,НАЛИ ПОСЛЕДНО ЛИКВИДАТОРИТЕ-РЕФОРМАТОРИ СИ УДАРИХА ПО ЕДНА ВЕНДУЗА И СЕ РАЗБРАХА. ЗАЩО ПАК ПИШЕТЕ ,ЧЕ СА РАЗВЕДЕНИ ? ИЛИ ,ДЕН ДА МИНЕ ,ДРУГ ДА ДОЙДЕ -ДО ИЗБОРИТЕ И ПОСЛЕ ПАК ПЕЙ СЪРЦЕ ,В ПРЕГРЪДКИТЕ НА ГЕРБ И "БРАТОВЧЕДА" НА КОСТОВ , БОРИСОВ ! ОЩЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ,ЧЕ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БОРИСОВ ,ПОЛУЧАВА КОСТОВ ! ВЕЛИКО ОТКРИТИЕ НА ХОРАТА.
38
4
 
5
 
! Отговори
Генерале не така преди 8 години
Правилното заглавие е Кунева срещу Костов, всички знаем че Рамадан Кунев е протеже на Лихвата, докато лихвата не влезе в панделата няма да има оправия!
37
0
 
9
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Всичко е ала-бала,уж се караме а довечера се черпим с елитно уиски.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe tia koito pischete Ste selski prostazi sa Tova bG e v rodi si vid mesta da Leute tija na vlas vie sami se samoisajdate koi 4erven koi sedesar koi gerb vs sa edni i saschti milioneri stanaha a vie pischete i se predavsite balgarin sreschtu balgarin pros narod slaba darjava bG. Mutrite na kostov iLukanov sasipaha bG a tia ja smasvat kato Ste tolkova ok vsemete vlasta i opravihte bg
35
5
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
До 22:Ей, гадино червена, какви социалистически идеи бе, да не би вие, комунистите, да сте имали социалистически идеи? Вашите "идеи" бяха да избиете и ограбите всички по-учени и по-интелигентни от вас, а на простаците като вас да обещавате светло комунистическо бъдеще. Това прави и Пръмова-Кунева, защото си е КОМУНИСТКА като вас. Не социалистка като тия в Германия, Франция, та даже и Гърция, а КОМУНИСТКА като вас, гадини и СЪВЕТСКИТЕ ви господари. Вас само ГЕШЕВ ви оправя или поне Пиночет..
34
4
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
До *** 27:Не знам, дали си ***, ама че си червен се вижда от далече. Защо аз да го питам Костов бе, *** червена, той си е от вашите - политикономист, женен за ваша партийна секретарка. Какво да го питам аз? Вие, *** червени си го питайте, защо поряза толкова марко от вас. ако пък беше ви насмел наистиня, щяхте да оревете орталъка, както сега, ама чак до Луната. За вас, не Костов, ами ПИНОЧЕТ трябва, гадини мръсни червени.
33
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Петкан 31:Държавата я затриват не ЕС и САЩ, а червени нагли *** като тебе, съветски слуги. Защо ЕС и САЩ не затриват Словения, Чешката република, Естония, Литва, Полша, Унгария, Словакия, Хърватска, а?
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кънева срещу Кунев - сериозна работа.Иначе всички са лакеи на Мутрата.Това е театър за пред материала.
31
5
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Кунева и Лукарски за *** за зеле не стават, но Радан Кънев е свестен, винаги говори "право куме в очи".Жалко е но е факт, че коалицията ГЕРБ, АБВ, ДПС в следващият парламент ще е съвсем явна, а Кунева и ДБГ ще заеме мястото си до НДСВ.Няма мърдане от властта на мутро-олигархията на БКПДС, но така е то, като интелигентни хора в България не останаха!
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идват на власт, за да крадат, а при подялбата на награбеното винаги има пренебрегнати и обидени. Следват скандали, роене и разчистване на сметки.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже не дочетох кой какво казал или направил. Не си падам по еклектиката.
28
0
 
21
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Така се получава, когато има изобилие от жадни за власт в дадена коалиция...
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой, Раданчо ли е интелигентен? Няма да забравя поведението му по време на гласуването на 17-те милиарда. Меко казано беше циркаджииско.
26
6
 
28
 
! Отговори
Петкан преди 8 години
*** български народе, защо гласуваш за тези продажници и лобисти на интересите на ЕС и САЩ, които ни завладяха икономически държавата и ни затриват ?
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като му казали се раасмял с глас, потъркал си ушите и рекъл.-Е, да не кажете, че бай ви Тодор ви е оставил без кадри.....
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върнал се духа на Т.Живков и везл да разпитва кой сега управлява- Кой е сега държавен глава? - един достоен ученик на другаря Лилов - Георги Първанов.- А кой е Министър-председател - сина на Димитър Станишев.а За външните въпроси кой отговаря -снахата на Иван Пръмов - но под друго име.А кой е в Американското посолство - вашата преводачка - Е.ПоптодороваГл.Прокурор? - внука на Борис ВелчевА кой е кмет на София - попитал Тато? - да не е роднина на Междуречки?
23
4
 
25
 
! Отговори
селяк преди 8 години
какво стана здравната и съдебната реформа като питате за пеевски имал милиарди питайте и за иван костов и бандата която беше покрай него важно дасме по медиите да си говорим празни прикаски
22
0
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Поотделно на следващите избори ще видите парламетна ама друг път:-))))Крепете сега правителството,че отекохт/е.Да живрее стабилността:-))))
21
0
 
34
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
За чифутката Кънева,няма нищо по свято от борбата за власт и пари! Има много да чакате за адекватна политика от нейна страна!?....
20
1
 
25
 
! Отговори
dan преди 8 години
Дребно ама много вредно Едно такова дребно държеше "златното ключе" навремето