Голф, гурме и вино – приоритет за туризма ни

Министър Николина Ангелкова иска индийци из курортите ни
1 сеп 2015 21:00,
33
Голф, гурме и вино – приоритет за туризма ни
Снимка: Булфото, ахрив

Голф туризмът е един от приоритетите на Министерство на туризма, обяви на пресконференция министър Николина Ангелкова.

По думите й, за да се постигне конкурентноспособност на туристическия сектор у нас, ще бъдат подготвени основите за изграждане на нови голф комплекси в България при проявен инвеститорски интерес. А за вече създадените, министерството ще подпомага тяхното рекламиране и популяризиране.

"Разработена е инвестиционна карта за административна подкрепа от страна на Министерство на туризма на инвеститорите в този сектор", посочи Ангелкова. Целта е тяхното улесняване.

С днешното събитие, според министър Ангелкова, България ще привлече към себе си международното внимание и ще стане още по-популярна голф дестинация.

"Министерството ще продължи да работи в посока на превръщането на страната ни в целогодишна туристическа дестинация с фокус на гурме, вино и голф туризма", поясни тя.

Ангелкова изрази задоволството си от провеждането на турнира по голф "Среща на шампионите", който ще се провед в Балчик, защото по думите й спортното събитие ще постави по-дълбоки основи и на индийско-българското сътрудничество.

Тя посочи още, че Индия е в плановете на министерството за перспективен туристически пазар и вярва, че в рамките на следващите 5 години България постепенно ще стъпи и на него.

Повод за тази оптимистична прогноза е фактът, че това лято Приморска Добруджа беше посетена от големи кинозвезди на Боливуд, а сега и на световния голф като Шив Капур. "А световните индийски имена, посетили страната ни, са своеобразни посланици на България в Индия", посочи тя.

Министър Ангелкова смята, че това е знак, че България като туристическа дестинация вече е във фокуса и на тази далечна страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Министерството да провери в какво състояние са Балкан,Принцес,Японския,на пвъзловите места в София.За какви коптори става дума.Неремонтирани от 35-40 години.Даващи ниски цени и събиращи половината *** от Израел,Турция,Близкия Изток.Голф игрищата са за богати и разглезени туристи-вече имаме 6-7 като гледам не са си счупили краката да идват.А идийци си имаме и тука-всяка неделя в ПРинцеса има *** сватба-300-400 ***.
13
2
 
0
 
! Отговори
онз преди 8 години
я голф не видех никъде, има нещо на снимката в далечината , ама май е туарег.
12
1
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Абе Бербатов записа ли се някъде да играе или ще скърца джобен голф.
11
0
 
20
 
! Отговори
шри матаджи нирвала преди 8 години
Ангелкова посланник на вселенската глупост
10
0
 
18
 
! Отговори
м преди 8 години
***, слуги и роби - това им трябва на безскрупулните ни управници!
9
0
 
6
 
! Отговори
Благодарим преди 8 години
ние вече си набрахме ;о)
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
традици,сме тръгнали да осъщесвяваме на някой болните амбиции!Малко ми прилича на приказката за жабата и вола!
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв голф в България?!Тук във Флорида, където живея има навсякъде голф клубове за които да бъдеш член трябва да се бръкнеш от порядъка на 10-20 хил.$,а има и специални за повече.Това са скъпи съоръжения,с резорт,ресторанти,бизнес зали, басейни...въобще всичко каквото можеш да си помислиш.Но...!?..подръжката е на невероятно ниво и качеството на всичко е високо,а за времето да не коментирам че е прекрасно!Просто се чудя ние с тази географска ширина,с този балкански манталите и с тази липса на
6
0
 
32
 
! Отговори
vlady преди 8 години
В България има цели квартали населени с индийци примерно Факултета, Филиповци, Татарли Махала, Ботунец, Миленков, Абдовица, Захарна Фабрика, Каменар, Максуда, Шекер Махала, Столипиново и т.н. нямаме нужда от повече.
5
0
 
24
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
И сега има индийци на Сънито, дето спят на палатки и пияни туристи пищят от тях на умрЕло!Индиянките пък (само някои) предлагат евтин секс.Екзотика и конски каруци.И бре курортееее...
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като иска индийци да иде в Столипиново, там има много
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като настроихте голф игрища на плодородната българска земя, защо решихте, че ще станем Меката на голфърите и ще потекат реки от пари?!! То че "спортът" е снобарски, снобарски е, ама те снобите за нас питат....Та и държавна помощ ще им оказваме, индуси ще привличаме...Индуси си имаме бол, ако не сте ги забелязали с каручките!
2
1
 
31
 
! Отговори
екскурзовод от лом преди 8 години
да попитам, за местните индиици отнася ли се?
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тия индийски *** бре?