Горанов твърд: Бюджетът ще е без актуализация

Приходите са повече, но трябва ефективно харчене, призна той
21
Горанов твърд: Бюджетът ще е без актуализация
Архив: Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов разсея съмненията, че е възможно да има актуализация на бюджета заради събраните допълнителни приходи в хазната.

"Няма планове за актуализация на бюджета“, отсече той и уточни, че има определени рискове, свързани с изпълнението на европейските програми, чийто последни срокове за плащания изтичат в края на годината.

Още по темата

"Там са неизвестните, за да не мога да кажа с висока точност какъв ще е крайният резултат за приключването на бюджета", обясни Горанов.

Той увери, че усилията на управляващите за повече приходи в бюджета няма да намаляват.

"Оттам нататък основната ни задача трябва да бъде в повишаване ефективността на разходите, тъй като само по себе си събирането на повече приходи е добра новина, но ако се харчат неефективно, крайният резултат за обществото си остава нисък", допълни Горанов.

Финансовият министър даде заявка, че ще внесе промени в данъчните закони, чийто детайли ще анонсира скоро.

"Три са основните направления - нови изменения в европейското законодателство, второ, някои претенции на ЕК за несъответствие между нашето законодателство и европейското, трето, допълнителни мерки за подобряване на събираемостта и даване на допълнителни инструментариуми в държавните органи в тази посока“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
човек преди 8 години
понеже ,много червени тролчета тук повдигат въпроса за 16 млрд. ...да кажа ,че пропускат факта че повечето от тях са в резерва
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя лъже, ама яко....Ако човек разбира от икономика трябва да знае, че 12% е огромно повишение на приходите.Резултатите би трябвало да са повече от видими и осезаеми.Някой да ги е видял или устеил ?
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов, хубаво разтягате локуми за полуграмотния ви елкторат, но искам да попитам - аселението кога ще усети тези велики постижения.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да се подобри сабираемоста мизерните пенсии и заплати ***.Един зиапа друг ***.
14
0
 
2
 
! Отговори
do 12 преди 8 години
s lubimite vi izbranici i sledvastite 500 godini s 20%DDS, s 180 evro mesechni zaplati i izvan shengen
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е като се увеличават с 12 % приходите от какъв зор е да взимат 16 милиарди заеми да покриват дупките в бюджета ?
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доближаваме рая с бързи крачки, както е гарантирано от ГЕРБ. Засега само на книга, но повече от Орешарски - Морешарски и разни такива не Бойковци.
11
4
 
5
 
! Отговори
Дам преди 8 години
Горанов е просто бушон, като Дянков,Велчев,Радев .... Само Костов и Орешарски имаха топки и акъл да свършат нещо, но в крайна сметка народната любов го застигна доста бързо... Ние просто си предпочитаме бушони :)
10
3
 
6
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
НЕ ГОРАНОВ - ПРИХОДИТЕ СА ДАЖЕ ПОД ПОЛОВИНАТА ОТ ПЛАНИРАНОТО!! КОЙ ЛЪЖЕШ- СЕБЕ СИ ЛИ?! КОГА ЩЕ СМЕНИШ РЪКОВОДСТВАТА НА НАП И МИТНИЦА?!!?
9
2
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Те допълнителните приходи ще са за закупуването на гласове от ГЕРБ...
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов, нищо не казваш за 16-те млрд които дръпнахте.Изпапахте ли ги вече. Не ви е срам. Има няма 4-5 месеца само.Предствям си умните красивите и независимата журналистика, какво щяха да направят ако Орешарски беше изтеглил такъв заем.А Баце никой дори не смее да го попита къде е тази огромна сума ?
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво да очакваш от държава, в която доскорешен разносвач на банички в Детските градини в Младост-4 е сложен за финансов министър.Според мен - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.
6
3
 
8
 
! Отговори
Драго ми е селяни преди 8 години
Трябва да се напише книга за това как се откраднаха всякакви излишъци в милиарди оставени от Орешарски и се прибраха в джоба на БГ мафията ББ ЦЦ пръца и т.н. за сметка на бъдещето на България! А пак си гледайте Алфа Атака...
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 5Заема вече е изтеглен и се отчита и от самия Горанов като 30 % държавен дълг за КТБ.
4
9
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Никой не е теглил 16 млрд.!! Набийте си го в тъпите кратуни! Тегли се един заем, с който се изплати друг стар заем. За тъпите обеснявам-дължите 2 лв, теглите други 2 лв/в този момент дължите 4лв/ и връщате старите 2лв.....накрая пак си дължите 2 лв.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16 милиарда лева нов външен дълг и сега още 1,3 милиарда лева нов заем за американските марици.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАЗБИРА СЕ ЧЕ ПРИХОДИТЕ СА ПОВЕЧЕ...НАЛИ ТИКВАТА ДЪРЖА УМИШЛЕНО ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ВИСОКИ..ОТ 1.80 ДО 2.30 ЛВ ЗА ЛИТАР БЕНЗИН..ПРИБИРАШЕ РАЗЛИКАТА
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че как няма УЖ да са повече приходите. С 16 милиарда заем и баба може да бъде финансов министър.