Червен картон от БСП за промените в Конституцията

Миков: Волята за съдебна реформа е лицемерна
23 сеп 2015 11:11,
12
Червен картон от БСП за промените в Конституцията
Михаил Миков. Снимка, архив: Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува промените в Конституцията, които парламентът започна да разглежда на първо четене. Шефът на червените обяви и че партията му няма да ги подкрепи. Миков нарече преговорите за подкрепа на промените пазарлък за гласове. Според него начинът, по който ще гласува всяка от партиите, ще покаже дали тя е в опозиция, или е част от мнозинството. 

"Ние от БСП няма да участваме в това мнозинство не само защото сме в опозиция, а защото сме последователни", каза лидерът на БСП. Той нарече клише говоренето за политическа воля, което според него е омръзнало на хората. 

Лидерът на БСП разкритикува механичното делене на квоти и попита мнозинството къде би сложило Сотир Цацаров, който дълги години е бил съдия, а сега е главен прокурор. Миков нарече волята за съдебна реформа лицемерна. 

"Сериозната дискусия на парламентарния подиум не се състоя", каза той и попита правосъдния министър колко пъти е упражнил важното право за повишаване, понижаване, преместване и освобождаване на прокурори и следователи. "Лесно е да се казва, че има корумпирани, но колко пъти сте предложли освобождаване или преместване", попита още лидерът на БСП. Миков разкритикува и промените около Инспектората, които напълно променяли идеята за него. 

"Формираният пазар няма да заблуди партньорите и обществото, ние няма да подкрепим промените", беше категоричен соцлидерът. 

"Винаги ще има тъмни сили, които ще се опитват да противодействат", отвърна реформаторът Петър Славов. Той призова всеки, който не е съгласен с промените, да внесе своите. Патриотите ще подкрепят измененията, обяви от името на фронта Християн Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ALKOHOLNOTO VLECENIE NA VODACA POVLECE BCP KAM DANOTO I TIA VARVI KAM PALNA RAZRUHA.
6
1
 
2
 
! Отговори
Альоша преди 8 години
Тези бръсне ли ги някой вече?
5
2
 
4
 
! Отговори
стоев преди 8 години
ЧЕРВЕН КАРТОН Е ВДИГНАТ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НА КОМУНИСТИТЕ! !!ВИДЯ СЕ!ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ РЕФОРМИРАТЕ И ВСЕ-ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ СЕ ЗОМБИРАТЕ
4
2
 
2
 
! Отговори
N преди 8 години
Всичко да и остане така както си е било за да може да си веете байряка с ДПС но после пък човек като се замисли(това ви е чуждо на комунистите) вие от БСП отдавна не сте фактор в политиката,освен ако Доган не реши!
3
2
 
9
 
! Отговори
pet преди 8 години
Миков ти си ликвидатора на БСП!!!
2
3
 
11
 
! Отговори
пл преди 8 години
Уважаеми Г-Н Миков,Понеже не знаеш къде му мястото на Цацаров - и наречен Главен Прокурор на *** бих могъл да те светна. Мястото на този Блюстител на Законността и Правосъдието е в ЗАТВОРА!!! Е вече стана ли на другарите по- ясно?
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоз пък кога успява да изтрезнее между уискитата?