Смирение - правилното отношение към бежанците

Маргарита Попова: Ако не се чувстват желани, ще се обърнат срещу нас
Обновена: 29 сеп 2015 18:53 | 29 сеп 2015 18:52,
156
Смирение - правилното отношение към бежанците
Снимка: БТА

Демокрацията става само тогава, когато поколенията сме заедно и се държим здраво за ръцете си, каза днес вицепрезидентът Маргарита Попова, която откри часовете по демокрация и право в ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" в Разград, цитирана от БТА.

Тя посочи, че се гордее с програмата "Часове по демокрация", която е съвместен проект - неин и на германската Фондация за международно правно сътрудничество. Преди Разград курсът вече успешно е преминал в четири училища в Ловеч, Благоевград, София и Пазарджик.

Вицепрезидентът смята още, че часовете по демокрация ще подпомогнат да не се прикриват недъзите не само на днешния ден, но и на много напредналите демократични държави, които имат висок стандарт на живот, но всъщност страдат от много недостатъци в своето демократично развитие.

Маргарита Попова коментира и темата за бежанците, провокирана от разградчанин, който я посрещнал в двора на училището с въпроса "Защо бежанците в България консумират три пъти повече отколкото нашите граждани".

Тя отбеляза, че от този въпрос много я заболяло не за друго, а защото знае, че много хора са в състояние да го зададат. Няма неудобни въпроси, има неудовлетворителни отговори, заяви Попова и обясни, че не е правилно Балканите и Източна Европа да се възприемат като място, където живеят безсърдечни хора, които не знаят какво значи състрадание.

Според нея не може да не съжаляваме майките, които носят на ръце своите гладни, голи и плачещи деца, с които бягат от войната. Ако показваме на бежанците, че са нежелани, у тях ще се затаят гняв и омраза, които след време могат да се обърнат срещу нас, каза вицепрезидентът.

По думите й тогава вместо да работят и да се грижат за семействата си, те ще посегнат към оръжието и ще поемат пътя на една структура, за която говори цял свят - Ислямска държава. За да не се случва това трябва да сме по-смирени и да помагаме на хората, които имат нужда от помощ, допълни вицепрезидентът Маргарита Попова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
21
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
Маргаритке закъсня. Вече раздадох парите. Ама ако си смениш фамилията на Имамова и се покриеш с еднин черен чаршаф, може пък и да ти подхвърля 30 сребърника!
53
1
 
31
 
! Отговори
Отчаяна българка преди 8 години
Тая е по-ненормална и от Плевнелиев. Ходи по училищата и обработва децата да стават роби и *** като нея. Няма ли нормални българи, които да спрат нахлуването на ислямските нашественици в България. Във Финландия хората се организираха и спряха ордите. При нас - нищо. Преди години вярвах на Българската армия. но за съжаление армия вече нямаме. Има генерали, полковници и т.н. мислят само за пари. Жалко за България, не знам дали ще преживеем ново ислямско робство. Дано Бог да ни помогне
52
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Демокрацията става само тогава, когато поколенията сме заедно и се държим здраво за ръцете си"ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ СКОРО! ДАЖЕ РАПОНА СИ МЪЛЧИ! ТАЗИ ЖЕНА Е УНИКАЛНО ГЛУПАВА : ВСЯКО ПОКОЛЕНИЕ Е НЕСЪВМЕСТИМО С ПРЕДХОДНОТО
51
1
 
8
 
! Отговори
баба Вуна преди 8 години
До ГешевКъде бе човек,къде раздавате оръжието?Само ми дай нещо де пуца и ми гледай сеира...
50
1
 
9
 
! Отговори
баба Вуна преди 8 години
Ах,ахххх Маргариткеее,само да те докопааам......
49
1
 
24
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Трябва да отговоря с цитат от Иля Илф и Евгени Петров-ДЕЛОТО ЗА СПАСЯВАНЕ НА ДАВЕЩИТЕ СЕ Е ДЕЛО НА САМИТЕ ДАВЕЩИ СЕ!или по нашенски- Помогни си сам, за да ти помогне и Бог!Не се оставяйте да ви омайват със сладки приказки и обещания. Мръсника, криминалния престъпник, терориста си остава такъв независимо дали има или няма пушка в ръка.
48
0
 
2
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Някои неща се виждат по-ясно, ако се посети страницата commieornot
47
0
 
26
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Сакън някой да не я помисли за умна.
46
1
 
45
 
! Отговори
Всички ли са луди?! преди 8 години
Що за хора ни управляват, бе?!Ние да сме били смирени пред пришълците, за да не се почувствали те нежелани!А в какъв случай ще са нежелани? Ами ако създават проблеми - ако практикуват тук обичаи, които са чужди на нашите традиции; ако източват скромните ни социални фондове и да се размножават като на конвейр; ако се опитат да създават у нас структури на терористични организации.Та, значи, ако вършат пред очите ни всичко това, ние да стоим смирено пред тях!Няма да стане!ОСТАВКА, Попова!
45
0
 
28
 
! Отговори
456 преди 8 години
Днес,бг ,свалете вече тази"новина"! Умните хора в тази държава вече се изхрачиха върху този бок,,,,лук!А соросчетата бягат от нея като дявол от тамян!А тази г-жа е срам за България!
44
0
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Промяната е вътре в нас. В нашата религия, в нашата култура, в морала, в училище. Б нашите отношения. В нетърпимостта към неправдите и ЛЕЛКИТЕ. В нашите деца.ПРОМЯНАТА Е В НАС! Вътре
43
0
 
21
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Като си чета...1984 от Орвел си мисля, че няма никъкво спасение. В момента се намираме в т.н. ДЕМОКРАТУРА- диктатура на демократите. Самия факт, че всеки малко по-неудобен коментар веднага се изтрива е доказателство. Повечето свободи се тъпчат с крак или се заместват с приказките на такива ЛЕЛКИ като тази от горната снимка. Лелки без гръбнак и без елементарна представа за какво става дума. Нун...2% от хората на това кълбо притежават над 85% от благата. Как искате да промените това? , Г-н Гешев
42
0
 
8
 
! Отговори
Искаме Промяна преди 8 години
Демокрация - всеки прави каквото си иска(лъже, краде, убива) с цел повече пари.Благодаря Ви, че съществувам!
41
0
 
30
 
! Отговори
456 преди 8 години
До НФБЗа съжаление ни управляват жалки продажници,без чест и достойнство,иначе тази нагла реч никой нормален политик няма да я дръпне!Ами като е толкова смирена госпожата, да си сложи бурката и да не забрави да си заголи дирника!
40
0
 
36
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До 456И тази не отговаря на въпроса..тези емигранти защо живеят и получават повече от нашите пенсионери. .нашите баби и дядовци. .какво смирение. .Питайте нашите кооперанти работили в арабските страни. .Във Франция не им признават дипломите. .дори и да работят работят на една трета от заплатата на французин. .Минават през селското стопанство. .И ние пътуваме и ние имаме информация за света..
39
0
 
21
 
! Отговори
456 преди 8 години
Абе къда са щеревци,бегейци, пъстри и други активни *** под тази новинка?що се покрихте бе сороски чеда?Не ви харесва позата на колене с гол ***? И що така? А кога вземате центовете не ревете а?
38
0
 
19
 
! Отговори
Samo minavam преди 8 години
Може и да заемеш г-стоика,за да им се харесаш.
37
0
 
22
 
! Отговори
TE преди 8 години
СЛЕД КАТО БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИТИК ОКРАДЕ НАРОДЕЦА СИ ИЗБЯГВА ОТ МЪРШАВАТА СИ РОДИНА В ЧУЖБИНА КЪДЕТО ВЕЧЕ ГО ОТДАВНА ГО ОЧАКВАТ ДЕЦАТА МУ И СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА С ОТКРАДНАТОТО ПОД ТОПЛАТА ЗАКРИЛА НА ТЕЗИ НА КОИТО Е ПРОДАЛ БЪДЕЩЕТО НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ. ТОВА Е СХЕМАТА НА НАШЕТО БЛИЗКО МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЛИЗКО БЪДЕЩЕ.
36
0
 
52
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
И на мен могат да ми хрумнат няколко въпроса. Например.1. С какво право бежанците получават помощи и то по-високи от пенсиите на хора, които са работили и плащали цял живот отчисления от мизерните си заплати?2. Защо бежанците се лекуват без да си плащат, въпреки, че имат пари?3. Защо бежанците получават безплатни жилища, а българите - не?4. Защо говорим за бежанците за майки с деца, когато почти 90% са здрави, млади мъже на средна възраст 25 години?5. Докога ще ни хвърляте прах в очите?
35
0
 
45
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Повече от половината "бежанци"са мъже между 20 и 30 годишни! С оръжие ли влизат вече,че ще посягат към него? Къде в България видяхте сърцераздирателните картинки,които описвате? Българите не искат да хранят хора,които нямат образование,не искат да учат и не изгарят от желание да работят! Тези "гости"ли ще обработват земята ни? Не сме ги канили,а и предишните се застояха твърде дълго-500 г.!Преклонена главица сабя я не сече,но хомот опъва.Робска психика-явно не сме си научили още урока.