Сакскобургготски за Русия: Без нея не може в Сирия

Участието на великите сили е желателно, обяви бившият премиер
1 окт 2015 17:00,
32
Сакскобургготски за Русия: Без нея не може в Сирия
Снимка: архив Булфото

Бившият български премиер Симеон Сакскобургготски нарече Русия важна и значима страна, без която не може да мине в Сирия.

"Участието на великите сили е желателно. И ако някой си е представял, че може да се мине без Русия в този край на света, е голяма грешка", каза той пред БНР. Затова според него е много положително да се стига до участието на Москва в преговорите или в решението на проблема.

Още по темата

"Всеки знае, че Русия си е, където си е и представлява една много значима и важна страна политически", каза още Сакскобургготски. Той призна, че има големи симпатии към района на Близкия Изток е загрижен за ситуацията там.

Според бившия премиер може да се спори дали сегашната бежанска криза е най-голямата. Той върна времето през 1984 година. "България я напуснаха над 300 000 души, което е доста по-малко", коментира той.

Сакскобургготски призна, че е с лично предубеждение за бежанската криза. Той припомни, че самият той е бил много години бежанец и обясни, че знае какво е да се чувстваш "немил-недраг".

Бившият премиер обаче даде да се разбере, че бежанският поток в Европа не е толкова страшен. "Чух, че в ЕС съотношението бежанци към население е 1 към 1000. В Ливан са около 60 на сто бежанци. Докато стигнем до такива цифри, много трябва да извървим и едва ли това ще се случи", каза той.

Някогашният лидер на НДСВ се застъпи за Европейския съюз и обясни, че според него той е най-доброто за Европа и България.

"Имам впечатлението, че нашият глас не се чува достатъчно в Европа и са ме питали моите приятели в Брюксел защо не се чува", каза Сакскобургготски. Той изрази надежда, че ако страната ни се подготви добре за председателството в на ЕС, може би ще наваксаме това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя дядка е получавал хонорари в рубли!
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До юбералес DO 26BPZ E SBORISHTE OT KOMUNISTICESKI AGENTI,PIANIZI I ALKOHOLIZI.ZATOVA NIKOI NE VIARVA NA POPOVETE.DEZATA,MLADEGITE NA ZAPAD IZPALVAT ZARKVITE--NIAMA DOSTATACNO MIASTO.V BALGARIA NA ZARKVA OTIVAT SAMO MUHLIASALI BABICKI I GLUPAVITE POLITIZI--GLEDAM I SE CUDIA KOMUNIST SE KRASTI V ZARKVA--BOGE OPAZI.
20
1
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До АнонименИ Симеон и баща му Борис са коронясани от БПЦ. Само църквата може да коронясва или сваля царски, княжески, или каквито и да било подобни титли. Само комунистите си мислеха, че царя може да се издига или сваля с референдум. Властта на всеки цар е дадена от бога посредством църквата а не от народа. Просто такава е християнската система на управление. А иначе за Русия е прав. Европа и Русия трябва да решат проблема (подялбата) в Сирия. САЩ и Сауд. Арабия да го духат.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KOMARDGIATA -ZAR-OSADEN NA ZABVENIE KRADEZ.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1492Така нареченият Цар не е никакъв Цар. Никой не го е коронясал, както и баща му, между другото.Неговата работа е като на жабата, която като видяла, че подковават коня, и тя вдигнала крак.
17
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Българина не трябва да забрява че този човек продаде електорразпределителните дружества продаде пощитете.въобще този човек няма място нито в политиката нито в живота на обикновениния българин По неговото управление отново имаше уволнения итн
16
1
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До zeusтова Значи ликвидация и на ,,миротворната мисия на нато в сирия
15
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
КАК ТОЗИ КОТО ГО ПОДБУТНЕ КГБ И ВЕДНАГА СЕ ПОЯВЯВА И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ !!!!!!БАЩА ТИ ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ В ГРОБА БЕ ИЗМАМНИК !!!
14
2
 
3
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Че кой го плюе - той сам се *** и го плюят мухите -зелените! Достоен наследник на бандита Фердинанд - те са нещо роднина ,нали ? Намериха се в РБ даже адвокати ,които бяха готови да му харижат цялата държава с нотариален акт! Понеже ни ОПРАВИ /за 800 дни/, хубаво е да си мълчи и да не се прави на политик !Разбрахме колко е благодарен на БКП, че са го пуснали да си ходи - посока Египет
13
2
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Браво Царю, упс... премиере!Включи се и ти, качи рейтинга си с някоя друга точка ;-)
12
5
 
5
 
! Отговори
1492 преди 8 години
Царя е Цар на всички българи, на леви, десни, ци*ани, турци, арменци и не ги дели. Короната може да му я даде само Русия, а всичко друго Запада - понеже всички корони са му роднини, в арабския свят също е много уважаван..Та той е идеален вариант както за България, така и за Европа , а и света. Но ние си го изтървахме....
11
4
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ех този човек с неговото чувство за хумор ,пак никой не разбра смешката
10
3
 
3
 
! Отговори
Симо преди 8 години
Желателно би било, редно е понеже, защото, така би трябнало и може да се каже, че му е време и все пак Русия, защо не и Америка и така нататък щото ще ме върнат за ваш Премиер, може би Президент, а дано и Цар! Мерси!
9
8
 
7
 
! Отговори
колчо преди 8 години
Царят си е Цар ,селяни и простаци! Все знае повече от вас, дупедавци. И е прав!
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя "цар" не беше ли на служба към руското КГБ ?
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герберите трябва да целуват краката на царя! Ако не беше царя сега нямаше да има ГЕРБ! Нямаше да има и държавна хрнилка.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мадридскио земевладелец-некви дуги имоти няма ли да му въщаме?
5
5
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Боже,опази България от други спасители.Амин!
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя си говори - България да се представила в ЕС , за да й се чува гласа ?Не се ли чува гласа на Плевнелиев , той почти не споменава България, винаги говори за Европейските ценности и Европейското семейство . Даже в ООН , в световни мащаби да се ликвидира бедността и че Русия е опасна за България, по опасна от И.Д ? И вика САЩ да ни спасява -- и кои са спасени от тях ?
3
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мадридския мушеник защо още не е депортиран?

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe