България и Македония ще градят нови отношения

Плевнелиев: Да спре провеждането на антибългарски кампании
Обновена: 8 окт 2015 18:44 | 8 окт 2015 18:24, Красимир Ангелов
37
България и Македония ще градят нови отношения
Снимка: БТА

Договорът за добросъседство с Република Македония ще даде нов импулс в двустранните отношения с България, обяви българският президент Росен Плевнелиев, който се срещна днес с македонския си колега Георге Иванов.
 
“България желае искрено и е готова да бъде двигател на европейската интеграция на Република Македония. Напредъкът на всяка държава от Балканите в този процес ще бъде успех и за целия регион”, подчерта българският държавен глава.

Плевнелиев отново подчерта, че подкрепата на страната ни не е безусловна и призова за ускоряване на подписването на двустранен Договор за добросъседство, който ще даде нов импулс в двустранните отношения.
 
"За България е много важно да бъде преодоляно усещането, че в Република Македония периодично се провеждат антибългарски кампании", посочи още президентът и призова за съвместно отбелязване на бележити личности и събития от общата ни история. Държавният глава припомни, че страната ни има двустранни договори за добросъседство с много от своите съседи в Югоизточна Европа и днес изгражда с тях ползотворно и взаимноизгодно сътрудничество.
 
"Време е за нови отношения между Република България и Република Македония“, заяви от своя страна македонският президент Георге Иванов. И той, и Росен Плевнелиев се обявиха за ускоряване на изграждането на регионалните транспортни и енергийни връзки, които да променят облика на Югоизточна Европа и да насърчат взаимната търговия, инвестициите и туризма.
 
Обща беше и позицията на двамата президенти, че безпрецедентният миграционен натиск към Европа изисква сътрудничество, общи действия и решения за преодоляването на тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г Плевнелиев,в къщи женави като изкрещи чувате.Дъщеря ви като иска нещо купувате и чувате.Държавата е къщата на човека.Като държавна глава,не чувате народа.
12
3
 
1
 
! Отговори
rom преди 8 години
v makedonia romite sa edno stapalo po na gore ot giayrite -prestavete si kolko gi obi4at v makedonia balgarite.... gazodainite balgari shte pomagat na maketata
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AZ NE POZNAVAM TAKAV COVEK--LIZETO R, PLEVN.
10
7
 
2
 
! Отговори
Стратегикон преди 8 години
Очевадно е че на Прецедента не му пука за оцеляването на българина! Ми дай да вкараме цялото Африка бе алоууууу.
9
7
 
8
 
! Отговори
минаващ преди 8 години
До 14че нима Росен Обамов Плевнелиев е български Президент ?????????????????Че нима защитава българските интереси Аз виждам едно - получава заплата и от американското посолство и от ВЕИ- собствениците , и от веригите магазини Така ч е, изводите ги оставям на теб
8
21
 
11
 
! Отговори
кажете хора , преди 8 години
Бихте ли гласували за РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ за втори мандат ????ДА+НЕ-
7
7
 
8
 
! Отговори
доган преди 8 години
Роска сакаш да напълниш българия и с шиптори браво голям ки шегаджия
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТБОКЛУК.
5
7
 
17
 
! Отговори
ЗА преди 8 години
ИМПИЙЧМЪНТ !
4
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди време говорих с един албанец и знаете ли той какво ми каза Такава държава като Македония, Сърбия , Черна гора няма всичко това е Велика Албания. Между другото албанците са мюсюлмани и освен това имат много силна подкрепа от САЩ. Грешката тук на Балканите е че вместо Балканските държави да се обединим в Балкански съюз се дърляме едни други и всичко това заради ЕС и САЩ. Няма достойни хора които да обърнат статуквото на САЩ -Разделяй и Владей
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости на търкалета.
2
6
 
20
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Това не са анти български кампании,това е анти българска политика ,а какво усеща *** може само да се гадае.
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2.Той не е смежник.Той е просто жалък.