Борисов обеща надбавки за Коледа, че и за Великден

Премиерът поиска бизнесът ни да работи в САЩ без визи
Обновена: 12 окт 2015 13:50 | 12 окт 2015 13:33, Виктория Тошкова
116
Борисов обеща надбавки за Коледа, че и за Великден
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов обеща допълнително пари на пенсионерите.

"Планирали сме да дадем помощи на пенсионерите и за Коледа, и за Великден, 20 млн. лева съм обещал на учителите бонус за тази година, 106-107 милиона за тютюневите производители, 50 млн. за животновъдите и 100 милиона за магистралите и мостове“, коментира Борисов, подчертавайки, че тези средства идват именно от спряната контрабанда.

По думите му над 2,3 млрд. лева са били събрани от предотвратена контрабанда само от началото на годината.

По време на  дискусионната кръгла маса "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара в България, премиерът призова българските компании да могат да правят бизнес в САЩ без визи.

"Американският бизнес е добре дошъл в България, той е приветстван и толериран, дори когато не е много за толериране", коментира премиерът. По думите му полагаме огромни усилия за създаването на условия за развитие на американския бизнес у нас.

За да отиде българският бизнес там обаче, са нужни огромни усилия, каза Борисов. Южната ни съседка Гърция има много повече привилегии от нас, макар че в момента няма с какво да ни превъзхожда, отбеляза той. "И двете страни сме партньори и в НАТО, и в ЕС, но въпреки това те имат тези привилегии, а ние не", заяви Борисов.

Отношенията на европейските държави към България трябва да са пример на отношенията на САЩ към България, допълни той.

Министър-председателят коментира, че държавата полага изключителни усилия по отношение на върховенството на закона и отбеляза постиженията по отношение на контрабандата в страната.

Според него в това отношение проблемите са съществували заради съпротивата на държавните институции да споделят една с друга информация за контрабандата и по този начин се е генерирала най-голямата корупция. След обединяване на системите и със създаването на специални звена обаче, вече няма място за криене.

Още икономически и бизнес новини четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз обещах на мама че ще слушам.
70
0
 
2
 
! Отговори
преди 8 години
20lv? Sram sram sram
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за лекарите- компромати
68
0
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
Благодаря, Бойко! Предай на НОИ, че ще хвърчи за Бъдни вечер, барабар с Дирекцията си за ЕС спогодби и договори, тъй като нямат нищо общо с ЕС законодателство и по точно с декларациите си за живот, с които се гаврят с болните пенсионери от чужбина! Тези 20 евро си ги заври отзад за гаврата с пенсионерите в България и в чужбина.
67
0
 
4
 
! Отговори
достоен младеж преди 8 години
До Достоен пенсионерВие поне сте имали достойни младини ние и това нямаме!А и като гледам и старини ако стигнем ще е добре....а то е ясно че ако ги доживеем ще са в мизерия...
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прах в очите.Подигравка с възрастните хора.Какво ще помогнат тези добабки?Едно-две кила месо и после пак цяла година мизерия.Докога ще бъдат унижавани хората,които половината от съзнателния си живот са отдали в служба на държавата,която цял живот ги е ощетявала ,продължава и сега.Защо се изтеглиха 16 милиарда лева,като нито стотинка не беше заделена за облекчаване положението на пенсионерите.Срам за всички политици на прехода,които се нагушиха достатъчно,за да могат техните родители охолно да жи
65
0
 
2
 
! Отговори
Достоен пенсионер преди 8 години
Не искаме добавки. Искаме достойни старини, каквито бяха и младините ни......
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиците са царе *** бъдещо време. Ще, ще, ще... Борисов вече не му вярвам, едно и също са всички, с ДПС са един отбор, с Атака, с БСП... Радан Кънев е умен мъж и единствено него бих подкрепил, ама Кунева и Лукарски не струват.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалка и нещастна България. С този умник съвсем затънахме. Поради нулевият му интелект и неубозданата лакомия и властолюбие, всичко което ражда кухавелницата му е нонсенс. Ако не беше всичко около него толкова жалко щеше да е смешно.
62
0
 
3
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Тоя пак развърза торбата с обещанията !Вероятно предизборно , но дали знае приказката за лъжливото овчарче?Спри се бре Борисов , омръзна на всички!Празноглав лаладжия!
61
1
 
5
 
! Отговори
seira преди 8 години
"ДРУГАРЯТ" БОРИСОВ КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ:"СЛУШКАЙТЕ И ЩЕ ПАПКАТЕ!"
60
1
 
7
 
! Отговори
ДАААА! преди 8 години
СЛЕД ИЗБОРИТЕ КАКВА ЛИ ПЕСЕН ЩЕ ПЕЕ - НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ .........
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно и за 3000-та година ще обещае! Избори идват! Елементарно.
58
1
 
13
 
! Отговори
Ментора преди 8 години
Борисов пак говориш като безсрамен фукльо .."ША ДАМ"Научи се да казваш:"Ще предложа на МС да утвърди помощи, така и така , подаяние така и така , предизборно да позалъжем тоя и оня , СКОК на пенсиите с 5 лв. , така правят умните , но ТИ .....нали беше ***, какво да те прави човек ???
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАПИШЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА СНИМКИ НА бОЙКО бОРИСОВ ОТ СТЕНАТА НА ПЛАЧА В ИЗРАЕЛ И ЩЕ ГО ВИДИТЕ КАТО ПРАВОВЕРЕН ЮДЕЙН С ПАНИЧКА НА ТЕМЕТО КАК ТАЗИ МУТРА СЕ МОЛИ НА СТЕНАТА НА ПЛАЧА,А ТОВА ДАВА И ОТГОВОР ЗАЩО БЕШЕ НАЗНАЧЕН ТОЗИ ОТ КУКЛОВОДИТЕ ЗА ПРЕМИРЕ ,КАКТО И ОТГОВОР НА ВЪПРОСА ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА НЕ ГО РАЗСЛЕДВА ЗА ТЪМНОТО МУ МУТРЕНСКО МИНАЛО,КАКТО И ЗА ЗАПИСА С МИШО БИРАТА ,А ПРОКУРАТУРАТА РЕДОВНО СЕ ЗАНИМАВА С НЕУДОБНИЯ СИДЕРОВ
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
П*АСЕ НАГЛО НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ БЕ ! ДА СЕ ХВАЛИШ С ТОВА ЧЕ СИ ХВЪРЛИЛ ПОДАЯНИЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ , КОИТО СА СЕ ТРЕПАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ! ГОЛЯМ ХАЛАЛ СИ НАПРАВИЛ НЯМА ЩО ! БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА НЕ ТЕ ПОНАСЯ ВЕЧЕ ! ПО ДОБРЕ ЩЕ НАПРАВИШ , АКО СПРЕШ ДА СЕ ОБАЖДАШ ! НЕ ВИ Е СРАМ КОЖОДЕРИ БИВШИ МУТРИ ...
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОДЛОГАТА НА ЕРДОГАН -БОЙКО БОРИСОВ ЗАЯВИ,ЧЕ ТОЙ В БРЮКСЕЛ ЩЯЛ ДА ПОДКРЕПИ ИСКАНЕТО НА ТУРЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЗОНА НА(СИГУРНОСТ) В СИРИЯ .ТЕ ЗАТОВА ПРОСТАТА МУТРА ГО НАЗНАЧИХА КУКЛОВОДИТЕ ЗА ПРЕМИЕР ,А НЕУДОБНИЯ СИДЕРОВ МУ СПРЕТВАТ РЕДОВНО ПОСТАНОВКИ С ЦЕЛ ДЕСКРИДИТАЦИЯ НА ЛИДЕРА НА АТАКА
54
10
 
3
 
! Отговори
РУДИ преди 8 години
До Анонимен 89 О ОО ТИ АТАКИСТ ЛИ СИ БИЛ , Т.Е. ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** И НЕНОРМАЛНИЦИ В БЪЛГАРИЯ, НАЧЕЛО С НАЙ ЛУДИЯ ВИ ВОДАЧА , ЩЕ ДАЙДА НО ТИ НЯМА ДА СИ ТАМ, ОПИШИ СЕ АКО ИСКАШ, КАК ДА ТЕ ОТКРИЯ .
53
2
 
13
 
! Отговори
шишо преди 8 години
Наглеца не знае какво е срам. Тикво защо смяташ че хората са олигрофени.
52
2
 
3
 
! Отговори
РУДИ преди 8 години
До Анонимен 81 СЪГЛАСЕН СЪМ , ХАЙДЕ КАЖИ КЪДЕ ТА ТЕ ЧАКАМ , СМЕЛЧО.