Политиците забравят обещанията си до следващия вот

Плевлениев иска да кажат ясно "за" или "против" референдума са
13
Политиците забравят обещанията си до следващия вот
Президентът участва в откриването на ЛОТ 2 на магистрала "Струма". Снимка: МРРБ

Президентът Росен Плевнелиев за пореден път се оплака от политиците, че са неглижираха референдума, който ще се проведе заедно с местния вот в неделя.

Още по темата
Въпреки това той се надява в последните дни на кампанията да покажат това отношение, "което народът очаква от тях".
 
"През изминалите 25 години на демократичен преход предизборните обещания биват забравяни от политиците до всеки следващ избор. За да променим този цикъл, който води до много ниско доверие на гражданите към политиците и към институциите, трябва този референдум да се случи и да бъде начало на пряката демокрация в България, в интерес на народа и по смислени теми. Политическите партии дължат на хората ясно позициониране "за" или "против" - най-важно е участието и всички трябва да гласуваме на референдума", призова Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата.
 
"Очаквам партиите да осъзнаят, че референдумите са важни, че те могат да обогатят демокрацията в България и че народът очаква да бъде питан по важните въпроси в държавата и да бъде чут. Оттук нататък референдумите ще бъдат разумен инструмент за повече демокрация", подчерта държавният глава.
 
Той съобщи, че в първата половина на ноември ще бъде свикан Консултативният съвет за национална сигурност и на заседанието ще  се обсъдят геополитическите промени и свързаните с тях рискове пред страната.
 
Плевнелиев увери, че ветото, което наложи над Закона за служба Военна информация, не обслужва никого, както го упрекнаха от БСП.

"Наложих вето по принцип. Начело на службата трябва да застават хора, които умеят да работят с информация. Голяма част от експертите и ръководителите на службите в държавите членки на НАТО са именно такива специалисти. Не очакваме от генералите от Сухопътни войски или от ВВС да разбират и от обработката и управлението на информация по най-коректния начин", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявам се да чуйе собствените си думи,г.Плевнелиев,щото няма кой да го чуйе.Да вярваш на oбещаваш лъжес. Ще лъже,като има кой да му вярва.
8
3
 
17
 
! Отговори
казус преди 8 години
Това са българските КАУБОИ нарадвайте се им
7
1
 
19
 
! Отговори
qanonimen преди 8 години
tozi li beshe nai-vajnia vapros za referenduma,che otpadnaha drugite? naprimer,az ne iskam el.glasuvane,no iskam zadaljitelno glasuvane.napravete referendum i za drugite vaprosi,kato shte harchite pari
6
2
 
19
 
! Отговори
турчин преди 8 години
До тия ако бяха и Първанов Доган Станишев Костов и Волен щяха да бъдат един футболен отбор за смях но и това нямаше да правят камо ли да управляват. Излиза че избирателите не сме добре. 25 год. лъжи търпим.
5
3
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Точно тези на снимката отдавна трябваше да са се измели. Що за народ гласува за тях не знам.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕ НИ ЛЪЖАТ -НИЕ СЕ ИМ ВЕРВАМИ...
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия на снимката ще ни досасипат.
2
2
 
36
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Това не са политице бе, това са престъпници, олигархична мафия, капиталистически мафиотски болшевизъм, това е !!!!
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мНОГО ХУБАВА СНИМКА.