Адът не спира: Бунт и викове "Убийци" в "Арена Армеец"

Правителството към ЦИК: Вземете по-хуманно решение!
26 окт 2015 11:55,
98
Адът не спира: Бунт и викове "Убийци" в "Арена Армеец"
Снимка: Анна Пелова

Напрежението в зала "Арена Армеец" продължава да расте. Според свидетели на следизборния ад членовете на секционни комисии са се вдигнали на бунт и скандират: "Убийци".

Поредната кола на Спешна помощ е пристигнала преди минути, съобщиха очевидци пред bTV.

Още по темата

В зала "Арена Армеец" хиляди членове на секционни комисии от София продължават да чакат, за да предадат протоколите от вчерашните избори. Хората продължават да твърдят, че има починали и припаднали сред тях.
Официално обаче тази информация се отрича от ЦИК и МВР.

Появиха се и кадри, от които се виждат разпилени чували с бюлетини. Хората заплашват, че ще оставят чувалите и протоколите и ще си тръгнат.

"Има хора, които трябва да взимат лекарства, които трябва да са на работа, които може би утре няма да са на работа", обясни жена, която все още чака.

Членовете влизат с номера, около 11 часа бе изтеглен номер 580, а номерата са над 1000.

Междувременно Министерския съвет излезе с позиция по кризата в "Арена Армеец" и призова ЦИК за по-хуманно отношение към хората, които продават протоколите. Правителството настоя ЦИК да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им.

"Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно", обясниха от Министерският съвет.

"Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората", се казва още в позицията на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ОИКбюлетиниСИКцик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
14
 
! Отговори
Истината преди 8 години
На всеки човек с поне малко ум в главата му е съвсем ясно, че и да има и електронно гласуване, чакането с чувалчетата ще е съвсем същото.
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай ***, поправка ГЕРБ, прави избори ....
1
14
 
8
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ами като не щете електронното гласуване :)))