Студенти, Сидеров, Страх

Националистът и Сие почти изкъртили вратата, зад която били младежите
26 окт 2015 11:37,
168
Студенти, Сидеров, Страх
Снимка: БТА

Сидеров искаше да ни провокира ние да направим нещо. Знаехме, че няма да бъдем наранени, но все пак бяхме уплашени, разказаха студенти от НАТФИЗ, които вчера са присъствали на нахлуването на лидера на "Атака" в Академията.

Младите хора разказват, че в една от аудиториите нахлули около 15-20 човека. По думите на един от тях Сидеров и компания търсели някакъв човек и показвали негови снимки.

Студентите се заключили в аудиторията, но решили да отворят, защото отвън имало техни колеги. Тогава хората на Сидеров напънали вратата и почти изкъртили бравата. Вътре те продължавали да търсят човека и обвинявали студентите, че лъжат, че не го познават.

"Аз бях затиснат до пианото", оплака се един от студентите пред bTV.

Преподавателят, който водел курса, се изплашил за безопасността на студентите. "Ние си бяхме в друг свят, рецитирахме си любовна лирика", разказва той. След като агресивната група нахълтала, той се обадил на ректора и на полицията.

Още по темата

Други бъдещи артисти определиха поведението на народния представител като недопустимо. 

Оказа се, че вътрешният министър Румяна Бъчварова е била в непосредствена близост до мястото пред академията, където мъж с черни дрехи удари с юмрук в лицето Сидеров.

"Аз бях на мястото и мога да кажа, че той просто избухна и нанесе ударите, а нашите служители предпазваха г-н Сидеров и успяха да го предпазят, защото имаше много хора, които искаха да направят същото", каза тя. По думите й тя била на половин метър от случката.

Бъчварова разговаряла със студентите и те били много ядосани. За да бъде арестуван човек с имунитет, обаче, трябва да има тежко престъпление. "Поведението на Сидеров в последните дни не може да се определи като такова", каза министърът.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за извършено хулиганство и принуда в НАТФИЗ на 23 октомври.

От прокуратурата допълват, че тогава нахлуването им е било придружено с викове: "Наркомани", "Глупави актьорчета, които ще играят в тъпи български сериали", "Меки китки", "Педалчета", "Вие наркомани ли сте?", "Познавате ли този?", "Това Ваш колега ли е?", държейки снимка на непознат за студентите мъж.

От събраните до момента доказателства се налага извода, че с поведението си Волен Николов Сидеров и Десислав Чуколов в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост, посочват от прокуратурата.

Законова пречка за наказателното преследване и задържането под стража на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е обстоятелството, че те са народни представители в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет, допълват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
2
 
! Отговори
777 преди 8 години
човека е в следродилна депресия
110
4
 
6
 
! Отговори
анархист преди 8 години
егати лумпения психопат
109
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя е баси жалката картинка....
108
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименкакъв българин си бре лум..пен, колко трябва да си кух за да изказваш мнение в защита на тоя долен измамник, комплексар който ходи с някакви откачалки по улиците и им хвърля някой лев спечелен от рушвети и пазарлъци на неговата партийка, и се прави на патриот....е явно и ти си същата мижитурка като него
107
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
боят срещу Сидеров и компания трябва дасе декриминализира.
106
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дай боже всеки му това щастие да шибне един на перхидроленото джудже!
105
7
 
16
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Сидера отива да се прави на мъж при гейовете в НАТФИЗ.. що не иде в некой механотехникум да се проба? Щот е тарикат, не иска да му направят фаска на дупката дето е под гръбнака му.
104
2
 
5
 
! Отговори
Ударник преди 8 години
И като ми съ открииии
103
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко му е било на Волен !!! Жена му бебе имаше...... Добри родители :).... за пример......
102
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
подписка за освобождаване на този човек който направи това което не посмяха други.
101
6
 
12
 
! Отговори
Черна Станция преди 8 години
С такива националисти скоро ще ни управляват Диепесету с Мешерету.
100
6
 
19
 
! Отговори
citizen преди 8 години
"ама сега цяла България видя ,че снощи двама полицаи държаха Сидеров и трети го удряше"ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИДЯ, ЧЕ НЕ ГО УДАРИ ПОЛИЦАЙ, САМО ТИ БА-ЛЪКА ГО ВИДЯ.
99
7
 
16
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 8 години
С Атака с двата крака в батака! Не стават и за *** за кисело зйели. Атака е за битака. Бутикова партия си е.
98
4
 
5
 
! Отговори
Алекс 1 преди 8 години
До Анонимен Търсеният ефект /вероятно има такъв/, обаче,излезе извън контрол. В крайна сметка, трябва прецизно да се прецени НА КОГО се възлага постигането на ефект.В този смисъл, луд изяжда баницата и още по-психясал, му я дава. Нямам и бегла представа кой е ПОРЪЧИТЕЛЯТ, но ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ много се вживя в ролята си - за пример на бъдещите театрали от НАТФИЗ.
97
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вашия господар наркомани на хранилка на САЩ умира , вие сте твърде малки и жалки да вдъхнете живот на умиращия ви господар.. Вас очаква дълъг и вечен отдих в земята край Белене.. Няма да има място на света където да скриете..
96
7
 
15
 
! Отговори
Турчина Мехмет преди 8 години
Снощи партия Юруш си осигури забвение. На следващите парламентарни избори я влезе, я не в НС.
95
7
 
18
 
! Отговори
До Анонимен преди 8 години
.... ,като група младежи някои от които с закрити лица загасиха лампите в коридора и започнаха саморазправа с Сидеров и жена му- - - - Ето как е бил заченат малкия Волен !!!! А ние се чудехме кой го е направил ? Явно Дъртия Волен сега със снимката обикаля да търси бащата на детето си ????
94
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на този с крошето шапка трябва да му сваляте,той направи това което всички институции на куп не можаха да направят.
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТози тук иска са го удуши. Много ми е интересно защо не казват името и професията на човека който го УДАРИ?- - - - Вълкан Вълканов от с. Мечка - разносвач на цветя от влюбени почитатели ! ....и това не е душене, а любовна прегръдка !!!!
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вие слушахте ли онзи атакист снощи който каза "ТОВА Е НАЧАЛОТО"....леле ако предстои и още.....