Точка от Борисов: Картата е синя, с ГЕРБ не се мерете!

Премиерът срещу Реформаторите: Малко по-скромно и смирено!
Обновена: 2 ное 2015 07:12 | 1 ное 2015 22:35,
326
Точка от Борисов: Картата е синя, с ГЕРБ не се мерете!
Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви победата на ГЕРБ на местните избори.

"Резултатите ясно показаха, че с ГЕРБ никой не може да се мери и няма шанс да се мери", каза Борисов в първите часове след края на балотажа. "Картата е синя", обяви лидерът на управляващите.

Той обясни и че изборите са потвърдили, че по-добро от това, което са направили ГЕРБ до момента, няма как да се случи.

Шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов даде първите резултати в цифри – ГЕРБ вече имат 22 областни центрове, 129 кмета и 1727 общински съветници. "Това е един висок резултат и отговорност", анализира Цветанов.

Лидерът на ГЕРБ пък обясни, че местните избори са показали много дефекти в изборното законодателство и посъветва партиите да анализират това и да решат дали да правят промени в Изборния кодекс. Според Борисов прекият избор на районните кметове трябва да отпадне.

"Изборите минаха. Иска ми се още утре кметовете да сядат и да започват да работят. Който има качествени проекти, в неговото населено място, ще се случват работите. Ние ще работим с всички", обяви премиерът.

Борисов разкритикува лидерите на Реформаторския блок за коментарите им, че са победители в Плевен. Той се възмути от пост на здравния министър във Facebook: "Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише телеграма на един велик везир. Както и тогава телеграмата е кратка и гласи: "Ваше превъзходителство, Плевен падна".

"Да се казва, че Плевен паднал като при падишаха едва ли не се освободил от някой", възмути се Борисов. Той помоли Реформаторите да бъдат по-толеранти.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че е положил огромни усилия, за да може партията му да загуби този град.

"Сърдят ми се съпартийците", каза той. Малко по-късно пък Борисов разказа, че сам не би гласувал за кандидата на ГЕРБ в Плевен като видял, че боядисвал велоалеите с блажна боя.

Борисов предупреди партньорите си, че неговата добрина и толерантност имат граници.

"Плевен падна, спечелиха голямата битка, няма значение, че сме били в София, Бургас, Варна...", иронизира той и призова РБ от утре да я карат по-скромно и по-смирено и да се хванат за работа.

Лидерът на ГЕРБ отново не пожела да коментира намеренията си за предстоящите президентски избори.

"Откак съм човек, все ме питате дали ще съм президент. Сега започваме да се готвим за следващите кметски избори", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Elitsa преди 8 години
Дипломацията и отборната решителност победиха в много места по живеене с добре свършена работа и успели политически силни отбори.Приемственост има във всеки осъзнат,интелектуално просветлен водач на действени и резултатни общински съветници,заслужили с достойнство и изграден имидж заслужени позиции във власта на местните ръководства.
169
0
 
0
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До Анонимен199Не се ядосвай прави като мен бъзикай се.
168
2
 
1
 
! Отговори
???? преди 8 години
Както ви се харесва Сирила!На мен ми звучи както фанфар и ликуване от категоричната победа!!!И нека си го кажем ......Реформаторите са във властта по стечение на обстоятелствата и с благословията на Премиера.........би трябвало да отчитат този факт ..........но пък тази коалиция се справя успешно и да им пожелаем и за бъдеще още по- категорични успехи
167
1
 
2
 
! Отговори
сирила преди 8 години
Заглавието на статията звучи като завладяване на територии въпреки волята на местното население.
166
1
 
6
 
! Отговори
ник преди 8 години
Герберастията пълзи и заразява наред!То и поне 60 процента от избирателите не са прочели повече от една книга в живота си!
165
2
 
4
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
Герб е новата БСП !!! Тиквата е новият Тато !!!
164
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Синьото е цветът на Реформаторите. С какво Бойко засулжи този цвят? да беше използвал царското жълто.....
163
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно ЗАЩО е синя картата като Герб са най-големите комунисти?
162
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Думите на Борисов ме убеждават ,че става дума за договорки ,а не за изборна победа.Реформаторите печелят само там ,където Герб под бойкото ръководство на Бойко се е смилил и им подхвърля късче хляб.А те неблагодарниците вместо да му целуват ръка се самоизтъкват.Жива пародия.Така ми се иска най-после във България да се появи достойна и силна партия ,която да понатрие носа на самозабравилия се премиер.Реформаторите са слаба карта.Но и това ще се случи.Високомерието е грях и вреди.
161
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Аз синьото винаги го свързвам с автентичните десни партии и никога с мутро-милиционерската.И незнам кой им разреши да използват синия цвят на тия бивши комунисти и защо Реформаторите не ги съдят за това.Все пак трябва да има някакво авторско право дори и в ***!
160
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Е, нема такава държава". *** народ, слаба държава, политици милионери и милиардери. Модерна, соросо-наркоманизирана, евро-атлантическа общност в София.
159
2
 
6
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Иванчо костоф беше го казал преди 10 год всичко е синьо мина се немина и .. Да НЕ СЕ Повтори то повторението е майка на знанието
158
5
 
24
 
! Отговори
nexussss преди 8 години
Продължавайте да гласувате за тоя неандерталец на снимката, ама после няма да ревете, че децата и внуците ви са се пръснали по света в стремежа си да живеят като бели хора. НЯМА ПО ПРОСТА *** ОТ БЪЛГАРСКАТА !!!
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другар атакист ако волен не се е напил и не вилнее по улиците нема какво да го гледам гледай си го ти не ми е интересен
156
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде бе другари съвременен се стига сълзи стига сополи какъв е тоя рев каква е тая меланхолия . България не ви иска какво пък толкова ще са наложи да работите като всички нормални хора свиква се
155
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ще ни натика дълбоко в недрата на мизерията и лъжата. Има ли кой да му вярва на глупостите. Няма такава държава.
154
3
 
12
 
! Отговори
В КОЙ ВЕК ЖИВЕЯТ БЪЛ преди 8 години
Честито!Честито на всички, които с гласа си легитимират ввластта.За повече информация и размисъл може да потърсите в нета статия с име "Гръцката преса: В кой век живеят българите, че са толкова бедни?"ПОЗДРАВИ на ВСИЧКИ
153
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
HVALI PRAZKO,A NE GROI OT ARENATA.
152
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ми изтрихте поста с предложение за създаване на организация за борба с простотията на Рапона? Плаща ли ви да триете всяко предложение което е породено от гаврата над България от него и слугите му? Да създадем организация с идеална цел, премахването на най-корумпирания премиер. Моля за предложения!
151
20
 
11
 
! Отговори
Българин преди 8 години
браво Бойко и успех!