Бъчварова призова: Търпение, търпение... търсим решение!

Тя предлага новите правила да важат само за новите служители
Обновена: 3 ное 2015 22:09 | 3 ное 2015 21:46,
288
Бъчварова призова: Търпение, търпение... търсим решение!
Снимка: Булфото

С цялото ми уважение към колегите и правото им да изрази своето мнение, искам да им кажа, че наистина работим и обсъждаме най-добрия вариант за тази ситуация.

По този начин министър Румяна Бъчварова коментира в ефира на bTV вълната на полицейско недоволство след премахването на обезщетението при пенсиониране.

Тя обясни, че именно за този най-болезнен аспект от реформите има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност".

Още по темата

"Моето лично предложение е да се въведат правила, които да важат оттук занапред, за да не накърняваме правата на нашите служители – въпреки че това ще утежни бюджета на МВР в момента", каза Бъчварова.

"Няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази", подчерта още тя.

"Всички, които се вълнуват, ги разбирам чудесно – призовавам ги към известно търпение, за да можем да стигнем до най-доброто решение", допълни силовият министър. 

По думите й има възможност "в много по-широк политически формат" да се обсъдят социалните промени в сектор "Сигурност", които са залегнали в проектобюджета за 2016 г.

"Оставката е най-последната възможност, която е най-лесна. По-трудно е сега да намерим най-доброто решение", категорична беше Бъчварова.

"Предложението, което предизвика тяхната реакция, беше внесено без обсъждане и нямаше процедура, по която да се изрази различна позиция. Моите отговорности като министър са да балансирам между интересите на служителите, тези на институцията и разбира се финансовата стабилност", коментира министърът на вътрешните работи и пред Нова тв. 

"Ако не се стигне до решение, ще трябва да го преосмислим. Затова са необходими и преговори. Има възможност да отложим решението и то да бъде валидно само за хората, които оттук нататък ще постъпват на работа в МВР. Но това няма да реши проблемите в момента", коментира Румяна Бъчварова.

Междувременно след близо пет часа протестът на служителите на МВР в столицата приключи. Униформените се разотидоха малко след 20:30 часа. Движението при кръстовището на бул. "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител" е пуснато. 

Във Варна обаче полицаите продължиха своя протест до по-късно. Всички подстъпи в посока Бургас бяха блокирани, пише "Фокус".

На пътното платно в началото на Аспаруховия мост в посока Бургас беше паркирана хоризонтално полицейска кола. На въпрос каква е причината за спряното движение, служителите отговаряха, че трябва да се търси информация от пресцентъра на МВР.

На въпрос защо протестират, те заявиха, че са на работа. Към момента движението се осъществява нормално, като колите на градския транспорт и автомобилите се изтеглят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
правителството на герб се гъне като червей пред рекетьори ,а уж баце беше корав,когато се режат обикновени граждани може да и да ги бият ама като заслужено им намаляват привилегиите рипат.Не съм против заслужили и честни държавни служители да получават бонус при пенсиониране но за големи заслуги.А тук говорим за сметкаджии,които след 45 се пенсионират запазени и четат вестници като охрана по офиси.
167
0
 
0
 
! Отговори
до 258 преди 8 години
Нима Българския народ някои го пита дали иска да живее заедно с индианци !
166
1
 
1
 
! Отговори
ибрям преди 8 години
Нима когато ни вдигаха възрастта за пенсии някои ни пита,когато ни орязаха заплатите на държавните служители някои ни пита,когато ни направиха дъмпинг на работните места пенсионерите от министерството на отбраната и вътрешните работи някои ни пита.Защо трябва да ги питат,кои ще каже орежете ни правата.
165
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
грабете народа, вие друго не можете
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая бабишкера в Англия ли го търсиш това решение !
163
1
 
6
 
! Отговори
М преди 8 години
Разбира се, че има решение. Накрая ще целуват ръчиците на Бащицата и ще му благодарят поданически. *** до *** в тази държава.
162
1
 
10
 
! Отговори
77777 преди 8 години
тези какво искат и без това не вършат работа и отдавна не помагат на българите те слуги на власта не на народа си които им дава заплатите това наричам двуличие .да останат тези които обичат родината си.
161
1
 
14
 
! Отговори
222 преди 8 години
95% отиват за заплати,защото всяка година го намалят!А и в МВР вкараха спасителите,гражданска защита и 112 като бюджета остана същият.Само за спасителите са нужни 100 млн.лв.
160
6
 
13
 
! Отговори
Ся кво прайм преди 8 години
Горанов закривай цялото министерство и без това никва файда от тах
159
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилата трябва да важат за всички, облаги само за полеви полицаи в чиято работа наистина има риск, всички останали под ножа - аман от хрантутници, администрацията пък направо на половина трябва да се намали. На народа не му се слушат лъжи и глупости. Половината полицаи са излишни, те просто нищо не вършат. Само, че сега всички ще видим, как селянина Бойко ще ги защити и пак нищо няма да им орежат, най-много на останалите да ни сложат нови данъци за да ги издържаме.
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NOVITE PRAVILA SAMO ZA NOVITE SLUJITELI - RAZDELYAY I VLADEY. DA SE KARAT NOVI I STARI A KRADLIVITE POLITICI DA PRODALJAVAT DA KRADAT ZAEDNO S PROKURORI I SADII.
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има гнили ябълки в България, каза френския посланник???
156
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ох горките бити от Волен, излезли на протест
155
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази държава, само полицай може да гази закона.
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наред е Москов нали ГЕРБ спечелиха с 20% 0т Българите било съкрушителна победа Ха-Ха
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цаца, арести ...тези се възползват от служебното си положение!
152
0
 
7
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Днес пожарникарят ще оправи полицията.
151
0
 
7
 
! Отговори
в пандиза преди 8 години
Цецо да влиза в пандиза и от там да не излиза.
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицайте са пошла имитация на мъже! Ако наистина бяха тамива, нямаше да са толкова жалки страхливи лапачи.
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислите ли, че Волен още е луд?