М. Константинов: Борисов има нужда от шут!

Неграмотността на българина виновна за изборния хаос
3 ное 2015 11:55,
42
М. Константинов: Борисов има нужда от шут!
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов трябва да има удин шут на рамото, защото иначе ще стане лошо. Това смята експертът по избори Михаил Константинов.

Още по темата

Спецът припомни, че едно време всеки цар е имал един шут, който да пазел царя да не се олее съвсем. Константинов изрази надежда ГЕРБ да имат здрав политически разум и рефлекс и да не се самозабравят след поредната изборна загуба.

Неграмотността на българите е виновна за изборния хаос, е обяснението на професора.

"Според неотдавнашно изследване 40% от българските ученици са неграмотни, какво остава за по-възрастните", коментира професорът пред bTV. Според него именно неграмотността е причина за масовите грешки в протоколите за вота.

"За съжаление българите сме неграмотни. Имаме един много добър елит, който е на много високо ниво, но масата отдолу...", каза Константинов.

Според професора е абсолютно задължително да се промени Изборния кодекс. "Първо, за да се избегнат безобразията от първия тур и второ - да се премахне циркът с малките селища, където десетина избират кмет", каза експертът.

Освен това според него Общинската избирателна комисия трябва да е от 51 души и да се раздели на 3 по 17 души, които да отговарят на многомандатните райони в София.

Според Константинов БСП не е дъното. "Те имат не по-малко гласове от тези на парламентарните избори. Не е хубаво да се чертаят едноцветни карти", каза още професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
кажете каква е изб активност кой колко е получил защо мълчите
23
0
 
8
 
! Отговори
СИНОНИМИ преди 8 години
ШУТ...ПАЛЯЧОШУТ...РИТНИК
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Константинов е един от шутовете на Борисов.
21
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Всъщност как точно трябва да се определи управление, което се хвали непрекъснато за "постижения" и се има за дясно, а реално държавата е на дъното - най-бедна в ЕС? Няма и никакви индикации за излизане от там. Освен това всичките "постижения" се финансират от заеми /16 милиарда/, които познайте кой ще ги връща! Както и що за "постижение" е, държавата която управляваш населението да намалява всяка година с м-у 40 - 60 000 души и да е най-бързо изчезващата нация в Света!!
20
0
 
2
 
! Отговори
Shut преди 8 години
Dali pyk ne dwusmisleno "ce mu trqbwa shut
19
0
 
6
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Да ви припомня само ,че вашето чадо назначи Пеевски за шеф на дан , като преди това промени закона , за да може това да се случи :))))
18
9
 
5
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Малииии , комунделите плюят кръв и жупел хахахахха , дам другарки и другари , за нищо не ставате и изборите го показаха и да другарки и другари това не са първите а поредните избори , които го доказаха . Да сте живи и здрави :)))
17
3
 
20
 
! Отговори
измамен преди 8 години
Бре! Аз помислих, че някой ще забие боц на Боце в задните части!
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Борисов шутове не му липсват! От шутове е направил правителство! Шут е сложил и за президент!
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашата пасивност, овчедушие и страх дават сила на Рапона и увереност, че ще ни краде до смъртта си. Той отдавна не иска а и вече не може са слуша съвети. Самозабравата му е на макс. А слугите около него не смеят и дума да му кажат да не им затвори кранчето. За съжеление при него простотията, парите и властта са в лоша комбинация. Не завиждам на хората около него които какво ли търпят от самозабравата и убедеността, че е единствен и неповторим.А и България много страда защото той управлява всичко
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
40% от българските ученици са неграмотни, а 100% от абитуриентите влизат във ВУЗ. Значи 40% или 24 000 от 60 000 първокласници не стигат до матура. Получава се, че всяка година 36 000 абитуриенти стават студенти, но не е така, тъй като числото на ежегодно приеманите студенти е много по-голямо.
13
7
 
5
 
! Отговори
продължение преди 8 години
Иначе как си обяснявате изборите, които правим. И престанете да ревте, че управляващите са ви виновни. Нали виждате, че едни бюлетини не можем да проверим. Управляваите, това сме си ние.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елитът не може да е различен от народа. защото идва от него. Но иначе за неграмотността е прав. Аз бих уточнил и некадърност, която по същество пак е вид неграмотност. И безхаберие, безразличие, и непукизъм, които отново са продукт на образование и възпитание. Ние сме некадърен, със съмнителен морал народ, който по скоро се вписва в азиатски "цивилизационни" модели отколкото в европейски. Ние си търсим господар, който да внушава физически респект, а не интелектуален.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това изобщо не е вярно. Аз си попълних бюлетината точно и тя не беше грешна, а просто изчезна. Гласовете не бяха преброени коректно и изборите бяха фалшифицирани в полза на ГЕРБ. Такива глупости от типа на това, че сме неграмотни и скандала с Волен Сидеров трябва да ни отклонят вниманието от факта, че сме станали като Русия или Беларус, една партия-майка печели всички гласове и управлява с фалшификация. ГЕРБ са точно като партия Единна Русия, едни мошенници.
10
0
 
25
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Г-н Професор, дали е истина сравнението за неграмотността? Не приравнявайте качеството на образованието на възрастните с пародията на това от годините на прехода!
9
1
 
25
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Имаме един много добър елит, който е на много високо ниво,....................... КАКВО Е ВИСОКОТО НИВО на тоя гнусен,мазен,животински "елит" .
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като гледам доста добре смятат като за "неграмотни"
7
0
 
25
 
! Отговори
кк преди 8 години
Ей, Професоре, ти правиш страхотен извод - българинът бил неграмотен и това било в основата на изборния хаос.Да, прав си. Изборния хаос го създават гласуващите, т.е. неграмотните.60-те% грамотни, не излизат да гласуват.Аз пък правя извода, че само така може да се обяснят "победите" на ГЕРБ.А другият извод е, че целта на нашата т.нар. политическа класа, е да отврати хората от политическия живот и от изборите, да се сведе до минимум избирателната активност.Защото те разчитат на неграмотните
6
4
 
7
 
! Отговори
мда преди 8 години
Бойко Борисов е страшно заблуждаван от лицата :Костов,Дянков ,Волен ,М.Константинов.Божидар Димитров . Бойко е като Живков,всеки го заблуждава за своя си сметка и в ущърб на нацията.
5
0
 
23
 
! Отговори
Дръндер преди 8 години
Борисов има нужда от шут! Точка! Без повече обяснения! И ще го получи!