"Шоуто на Слави": Старт на референдума!

Екипът започва събиране на подписи за нова политика
9 ное 2015 16:15,
210
"Шоуто на Слави": Старт на референдума!
Снимка: "Шоуто на Слави"

Хора от екипа на "Шоуто на Слави" внесоха днес в парламента уведомление, че започват събиране на подписи за провеждане на референдум за промяна на политическата система.

Тошко Хаджитодоров, Иво Сиромахов и Филип Станев влязоха в парламента с документите за допитването.  Те предлагат въпросите в допитването да са шест:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Събирането на подписи ще започне в 10:00 часа на 10 ноември.

След последните поправки в закона за референдумите "Шоуто на Слави" трябва да събере 400 000 подписа в следващите три месеца, за да принуди властта да насрочи дата за допитването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
8
 
! Отговори
Чорбаджия преди 8 години
Толкова *** и чалгаджийски народ като българския, ще се оправи само тогава, когато спре да бъде ***, чалгаджийски народ. Май забравихте, че Славчо и Бойко бяха големи приятели и се скараха, защото Бойко отказа да му продаде за жълти стотинки една общинска земя в кв. Лозенец. Ето това е вашия Славчо - мошенник като всички останали, които и без това сега ви управляват.
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изпълнен съм с оптимизъм, предвид това колко хора подкрепят тази идея за референдум, дори и от чужбина. Аз също подкрепям и ще отида да го подкркрепя! Призовавам ви да направите същото! И поздравления за Слави, че използва известността и парите си, за да направи нещо за българския народ! Много други предпочитат да се крият.
16
2
 
5
 
! Отговори
DO KOGA преди 8 години
До твърд герберza kakvo stavat???za e...ne samo stavat..bravo na Slavi,samo taka,
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще видим. Досега 2 подписки бяха заличени в НС, една все пак успя, но така я промениха, че загуби смисъла си. Ако се вгледаме и в решението за 2-ия референдум - в НС премахнаха 2 от въпросите, а 3-ия промениха. Казано другояче, дори подписката да е достатъчно дебела, няма никаква гаранция, че онези 240 животни ще се съобразят с нея!
14
3
 
20
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Подкрепят намаляването на депутатите!!!
13
5
 
18
 
! Отговори
... преди 8 години
Креативно, но не е наложащо.Наложащо в момента е право на глас да имат само български граждани физически намиращи се в България и основно образование (8-ми клас)
12
19
 
5
 
! Отговори
asd преди 8 години
Слави и тези на снимката отдавна се продадоха на Доган и БСП. Още ме е яд, че като го засякох онзи с дългата коса от снимката не му казах какво мисля. Щом Те правят тази инициатива ми е много подозрително.
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не харесвам Слави нито неговото преданане, но тава няма нищо общо с предложението пот което се подписвам.
10
14
 
18
 
! Отговори
Луд преди 8 години
До 3. Слави е точно всичко което си изброил, но пръв ще се подпиша за този референдум. И медо другото, гласувам за ГЕРБ убедено, не защото са перфектни, а защото от предлаганото на пазара само те стават, макар и не за всичко и с доста глупости.
9
26
 
4
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Върви, народе възродени.Към светла бъднина върви.С Герб, таз сила новакомунистите си смажи.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 2ПОДКРЕПЯМ СЛАВИ. НО НЕ И ЗА ПРЕЗИДЕНТ .А ЗА "НАРОДЕН ГЛАС" -ДА
7
14
 
17
 
! Отговори
Woof! преди 8 години
Добри идеи с изключение на дистанционното гласуване. Всички видяха колко е лесно да се срине една система вързана към мрежата. Гласуването трябва да е на място, а дали с бюлетина или с терминал - все тая.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям точки 1,5 и 6. За точка 2 по-скоро има смисъл, ако се въведе още 1 степен над НС.Според мен трябва да се допълни с точка 7 - изборни секции се разкриват само на територията на България, и точка 8 - премахване на 2-ното гражданство (освен в случай с държава-членка на ЕС). Така само хората, които наистина се интересуват какво и как се случва в държавата ще имат право на глас. Определено смятам, че задължителното гласуване е глупост - това е право на избор!
5
2
 
49
 
! Отговори
XaXa преди 8 години
И аз съм ЗА, особено за това депутатите да бъдат 120. Дори и 120 са много, но все пак е добро начало :)
4
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАРОДА ИМА ПРАВО - ТОЙ Е ДЪРЖАВАТА ...
3
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави май е единственият по-известен българин, който отстоява своята позиция и работи за нея. И има собствено мнение, а не е ****лизец.
2
28
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави Президент
1
7
 
82
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Аз съм ЗА .