Бъчварова: Подписвам всички рапорти за напускане!

Няма да има гонения срещу протестиращите, увери тя
Обновена: 11 ное 2015 14:30 | 11 ное 2015 14:27, Веселина Йорданова
30
Бъчварова: Подписвам всички рапорти за напускане!
Снимка: Архив БТА

Всички подадени рапорти от полицаи за напускане на системата са уважени. "Всички веднага ги подписвам", отсече МВР шефът Румяна Бъчварова пред журналисти в МС.

Още по темата

По думите й в последните дни те са около 600. Тя обаче разясни, че в предишните две години са напускали по около 4000-4500 полицаи за година, а от началото на 2015 година от системата са излезли около 2000 души.

"Няма да има преднамерено гонение или нарочни санкции срещу някой, който си е позволил да протестира", увери вицепремиерът. Наказания ще има обаче за провинения и неприемливо поведение по време на протест.

Бъчварова уточни, че в момента не се планира обединяване на областни дирекции на МВР, но се обмисля възможността да се ползват споделени услуги, където работата позволява.

"Опитваме се да оптимизираме администрацията, не се отказваме от реформите по никакъв начин", допълни тя.

С решение от днес правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2015 г. Средствата в размер на 3,5 млн. лева и се предоставят за закупуване на допълнителна техника и оборудване за служителите във ведомството.

С парите ще бъдат набавени резервни части за специализираните полицейски сили, включително и за СДВР, като за това са предвидени 500 000 лева. 200 000 лв. отиват за доставката на 2000 акумулатори за патрулни автомобили.

720 000 лв. ще бъдат заделени за осигуряването на автомобилни гуми за служебните моторни превозни средства в системата на МВР.  700 000 лв. се насочват за ремонт на автопарка на 32-те структури на министерството.

За гориво за отопление на основните структури на МВР, в това число за РДГП – Елхово и Смолян, са планирани 600 000 лв.

Със 100 000 лв. ще бъдат подобрени условията в помещенията в районните управления на полицията за прием на граждани.

Ще бъдат купени компютърни конфигурации и принтери за 28 области и четири главни дирекции, като за затова са предвидени 680 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
11
 
! Отговори
До 25 аз преди 8 години
Нови компютри чакаме (работя в столицата), от 2006-та година. Вече от старите бракми останаха 2-3. Колегите работят с кой каквото старо от вкъщи си е донесъл. Тонери носят веднъж годишно, а искат докладни за всяко излизане. Общо взето на 5 тонера (на принтер, а те са 4 при нас) в годината 1 са ни купили. Хартия, ръкавици, дори номерца за маркиране на ВД при оглед ние си купуваме. Препарати за почистване, тоалетна хартия... Стола и лафката затвориха... Абе има поводи да празнуваме на 12-ти.
20
0
 
4
 
! Отговори
грррр преди 8 години
"Няма да има преднамерено гонение или нарочни санкции срещу някой, който си е позволил да протестира"няма да има наказани за нарушаване на Конституцията!!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''"Няма да има преднамерено гонение или нарочни санкции срещу някой, който си е позволил да протестира", увери вицепремиерът. Наказания ще има обаче за провинения и неприемливо поведение по време на протест.''... ХАХАхахахаАХаХАХах
18
2
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Само така, протестиращите са милиционери, а не полицаи.
17
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До 19Обезщетения има само за пенсионери.На тези, които са напуснали по взаимно съгласие МВР не дължи обезщетение!
16
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До 19Виж сега, то ако напускането е единичен акт - ще се оправим. Ще им платим скапаните 20 заплати и без това МВР е "черна дупка". Разбира се редовия полицай е най-малко виновен за това, но трябва повече техника и по-малко жива сила, защо?1) Техниката иска пари само за ядене, облекло и доктор2) Живата сила освен за това и трябват и за "други разходи"Така е в цивилизованият свят и така и трябва да бъде. По-малко, но по-любезни и възпитани полицаи. => и по-добре платени.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега си направете сметката колко обезщетения са йм платени на напусналите...все от нашите джобове, че касто го с мятам с калкулатора и лошо ми става!
14
11
 
20
 
! Отговори
Апостол преди 8 години
ЗАЩО ТАЗИ ПРАЗНА БЪЧВА НЕ СИ ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА НАПУСКАНЕ?ПОЗОР, ПОЗОР, ПОЗОР.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаем как се уволняват хора в полицията - няма да се учудя ако някой уволнен след месец се окаже, че е шеф на някое районно в Бг :)
12
0
 
2
 
! Отговори
протестиращ преди 8 години
А да видим дали на всички или избирателно,тези шефове коитона оперативка обявиха че си подали рапорт за напущане а всъщност ни подведоха .След като се оттегли МС решението нашите началници заявиха че не са им уважени рапортите и остават.,това е в Бургас навярно има и на други места.
11
3
 
14
 
! Отговори
тая клати държавата преди 8 години
Лудата жаба пак се изказала. Оставка.
10
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
Това какво ще работят и дали ще работят напусналите е проблем само на напусналите. Това какво ще правят тия дето останаха е интересно. Ако не се променят организацията, целите и една проблемна част от ръководството, тия които остават ще правят това което и преди, но ще са още по демотивирани и уплашени. Ще се крият и ще бягат от работа като от огън за да не сгафят. И ще броят дните до следващата реформа.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо бе, Бъчварова, защо няма да има гонки?Как може в Закона за МВР да пише че нямат право на протест, те да блокират булеварди и накрая да няма изволнени?Ти министър ли си, що ли?
8
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да напускат, всеки гьон е с вишу педагогика или филология. Няма да лежат по храсталака, а ще станат детски учителки. Тъкмо да се репчат на децата, защото другите не ги броят за живи. А и всички видяхме, че могат да бият студенти и майки с деца.
7
6
 
12
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
*** как така,какво ще работят хората след това,най много таксиметрови шофьори да станат или пазачи някъде,за друго не стават!!!
6
3
 
7
 
! Отговори
ivo преди 8 години
a защо чак след 20 години най накрая компютърни конфигурации ? и то за 680 000 горе доло значи 12-13 хиляди компа горе доло като махнеш тез дето са по границата и по пътищата на чантаджия комп :) голямо крадене ... 200 000лв за акумолатори по 100тина лв по техни сметки или по 60лв от турция пак крадене ... общо взето пак мноо пари а за момчетата пак даже за обувки няма ... само гледат пак от де да лепнат...
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
podpishisi ostavkata nai dobre shte napravish
4
12
 
15
 
! Отговори
миньор преди 8 години
Полицаите и учителите трябва да се обединят в синдикат с девиз МНОГО ЗАПЛАТА, МАЛКО РАБОТА! Няма по-голяма наглост от тяхната.
3
9
 
19
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Само така!!! Няма незаменими!!Пък и да кажеш,че са се преработили!!!
2
14
 
15
 
! Отговори
янев преди 8 години
Бъчварова, защо службите не оповестят публично кои са подстрекателите и организаторите на ПУЧА ?????? Или не ги знаете ??? Питайте тогава партньорска секретна слежба ! Взимайте мерки, някой си ИГРАЕ С ОГЪНЯ, А ВИЕ СПИТЕ !!!