ДПС: Най-големият враг на исляма – ислямизмът

Партията зове да не се демонизира цяла една религия
18 ное 2015 10:30,
82
ДПС: Най-големият враг на исляма – ислямизмът
Снимка: Reuters

Най-големият враг на исляма е ислямизмът, обяви ДПС в декларация по повод атентатите в Париж от 13 ноември.

Депутатът Тунчер Кърджалиев призова да се прави разлика между тези, които се молят и тези, които стрелят.

"Въпреки чудовищния акт не трябва да се демонизира цяла една религия", каза още депесарят. 

Движението осъди кървавия акт в Париж и подобните му в други точки на света - Анкара, Кения и други. Според Кърджалиев атентатите във френската столица са сравними с военна диверсия. 

ДПС се обяви против всички актове на посегателство върху правата на човека и демокрацията - ксенофобия, дискриминация и омраза към различията. 

"Всички ние трябва да ценим живота, тези актове на варварство и агресия трябва да бъдат спрени с всички демократични усилия", призова Кърджалиев.

Според него животът не може да бъде цена на каквато и да е ценност. "Конфликтите трябва да се решават със слово и без омраза, мирът и животът са истинската политика", настоя той. 

Според ДПС разтърсващата трагедия в Париж е още едно доказателство, че Европа трябва да изработи нова стратегия за бежанската вълна. Партията призова за отпор на тероризма и сътрудничество между службите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Ангола забраниха джамиите,в Япония е ЗАБРАНЕНА вярата ислям,в Япония КОЙТО СЕ МОЛИ И ГОВОРИ НА АРАБСКИ СЕ НАКАЗВА!!!прочетете и разберете,това са фанатици,няма НОРМАЛЕН с тази вяра!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 32; Защото лъжеш.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 13Води се, че съм християнин, ама се сещам че точно християнски държави и "велики" радетели за демокрация разрушиха стабилни арабски държави и продължават да трепят цивилно население.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А никой не се пита какво търсят САЩ, Англия, Франция, Израел и другите християнски държави в родината на мюслюманите. Какво правят те в Афганистан, Либия, Палестина, Ирак , Сирия, Сомалия,живота на колко мюслюмана струваше умиротворяването на Афганистан, Либия, Сирия Ирак и Палестина. Християните са изключително "хуманни" те се гърмят, защото са добре въоръжени, християните изтрелват ракетите и убиват по стотици на един път, но техните жертви не се броят-те са "хуманно убити" -с ракети,от години
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ми изтрихте коментара че ДПС е най-голямото зло за България, и вие ли сте джихадисти?
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен; Аз гледах този мач и нямаше нищо такова, на гърците не се отнасят никак толерантно когато им гостува турски клуб. В Турция имаше четири кървави атентата на същата организация,последната беше в Анкара преди около месец, тогава турските национали искаха да излязат на мач с черни ленти но ФИФА не им позволиха,защото загиналите бяха турци, сега когато кофчезите бяха напълнени с християни на всички им заболя...Защо? Християните са мъченици, мюслюманската кръв да се лее.Чия е вината?
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 23; Първо Доган никога не е взривил или не е дал такова нареждане на който и да е за взривяването на влак. Ако това беше вярно от юни 1986 до Април 1987 година в цяла България ,ГЛАВНО СЛЕДСТВЕННО УПРАВЛЕНИЕ работи по делото срещу НОТБ и събраха 75 тома доказателства,че Национално освободителното движение на турците в България няма нищо общо с атентатите. Ако беше различно никой от задържаните и осъдените не би бил жив днес.Лъжете, типична българска черта, първо стреляте,после плачете...
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана вчера на мачът между турция и Гърция ? По време на едноминутното мълчание турската публика скандираше "Войните винаги са живи" !!!!
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ричард; Не бързай с заключенията,както е тръгнало,с тази завист,злоба,ненавист не ислямистите или ДПС вие българите ще докарате България до положението в Косово. На там вървят нещата,спокойно не се пенете.Това което беше отложено през 1989 година ще се случи, защото негативизма, ненавистта, омраза и злобата в обществото не намаля а нарастна.Има два вариянта, малцинството българи да споделят властта с болшенството или всичко ще се реши с дулото на Калашника, но има време.Напрежението расте..
19
3
 
12
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
Хъм та на коя БГ държава беше проект ДПС!? Щото се оказа, че Доган е ДОКАЗАН ТЕРОРИСТ ВЗРИВИЛ ВЛАК С МАЙКИ И ДЕЦА В НЕГО! После се ДОКАЗА, че сегашния им ПАША бил АГЕНТ на ДС! Но се ОКАЗА, че и НЕ САМО ТОЙ Е БИЛ ТАКЪВ! Та земи си обясни на тебе пък после и на другите НА КОЯ БГ ДЪРЖАВА Е ПРОЕКТ ДПС!!!!!
18
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Че какво им пука на мюсулманите какво мислят останалите хора за тяхната религия? Нали са избраните? Ама те живеели в християнските страни а не обратното? Ами или се примиряваш със законите на мястото кадето се намираш или отиваш на място кадето ти изнася. И не законите на корана НЕ стоят над държавните такива. А като ви е толкова мирна религията що не съм чул един будист или хиндуист да се е самовзривил?
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18; Само не можете да схванете, че ако не беше ДПС и Ахмед Доган България сега можеше да бъде коренно различна. Много сте прости защото не разбирате,че ДПС беше в полза на българската държава, българщината и българизацията на територията. ДПС е един проект на българската държава, ето защо нито един който беше сред основателите на нелегалната НОДТБ не е в управлението и редицете на ДПС. Много сте прости, ***, не можете да мислите и схванете нещата.ДПС значи скрита асимилация..
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Веско; Много си ***, недоразвит и абсулютен ***. Религията никога не е проповядвала смърт, това го правят хората. Да, християните не се гърмят-нямат нужда от това Християните гърмят от танкове, самолети, хеликоптери, кораби...и убиват толкова мирни хора колкото ислямистите не могат да убият за години.Който не вярва нека проучи загубите на Афганистан от 1979 година до ден днешен, на Ирак, Палестина, Либия, Сомалия, Сирия...Всичко се връща на този свят.Милиони са без родина, заради зап
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"....разрешението на спора за конституционността на ДПС трябва да бъде в смисъл, че движението, разглеждано като организация, която осъществява политическа дейност, присъща само на политическите партии, е противоконституционно. " - Така са се произнесли болшинството от съдиите (6 от 11) при решаването на КОНСТИТУЦИОННО ДЕЛО 1 ОТ 1991 Г. Само че медиите мълчат, не разглеждат същността и истините в това решение - не повдигат въпроса! Защо?!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забрана на исляма в Европа! Който иска да му пее ходжата в 5ч сутринта да иде да живее в държави, където исляма е приет за официална религия. Забрана на партии, които са на верска основа като ДПС.
13
2
 
22
 
! Отговори
Ричард преди 8 години
А кой се репчеше, че у нас можело да стане като Косово, ако ни се даде на тия алчни ,крадливи покварени мюсюлмани от ДПС власти пари? Защо сега не се перчите,че ще стане като Косово,а нещо почвате да се обяснявате колко хубави и мирин били мюсюлманите,колко нежни,колко добри..НЕ,ВСИЧКИ сте едни побъркани изостанали ***! Това е исляма!
12
0
 
21
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Амчи, вземете мерки. То само с претенции и декларации не става. Спрете проповедите на арабски и турски. Изгонете имамите салафити или каквито други секти идват. Пуснете онлайн какво се случва в джамиите. И престанете да се делите. Какво учат децата в медресетата и ЗАЩО?
11
5
 
8
 
! Отговори
Никола Саркози преди 8 години
Ислямът трябва да приеме християнството ,за да се успокои света . Ислямът е арианство и не е ортодоксалност .Приема ,че Исус е просто създание пратено от Бог ,но не самият Бог.Което е невярно . Елате при нас братя ,папата ви очаква да приемете пак кръщението .
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се сещам християни да са взривявали заведения и театри в мюсюлманските ви държави
9
3
 
26
 
! Отговори
... преди 8 години
Тия от ДПС толкова много се заиграваха и с етническата и с религиозната карта ОСОБЕНО ТУК в БГ, че ако стане нещо такова както в париж първо тях требе да се разледват! Ама сега си и показаха и те какви са а именно ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ!