Токът на депутатите ни струва по 1000 лв. на ден

За догодина НС ще похарчи 340 хил. лв. за ток за сградите си
Обновена: 29 ное 2015 13:18 | 29 ное 2015 13:15,
52
Токът на депутатите ни струва по 1000 лв. на ден
Снимка: кадър bTV

Депутатите харчат по 1000 лева на ден за ток, става ясно от последната обществена поръчка на Народното събрание. Толкова ток харчат дневно 940 домакинства.

За следващата година Народното събрание е заделило 340 000 лева за ток. Парите са за двете сгради на парламента в София и двете почивни бази на депутатите - в Банско и Велинград, разказва bTV.

Всеки един от двата полилея в пленарната зала тежи около тон и свети с над 200 крушки. Последно оглед на осветлението в НС, включително и полилеите, е правен през юли.

За последните 6 години повечето крушки са сменени с енергоспестяващи. Въпреки това дори депутатите смятат, че може и по-добре. Валентин Николов от ГЕРБ смята, че смяната на крушките с енергоспестяващи може да спести до 60% от сметките.

Противно на мнението, че решенията в парламента се вземат на тъмно, лампите се гасят само в събота и неделя.

Причината според Настинмир Ананиев от Реформаторския блок се крие в това, че има много делегации и посетители в сградата и няма как "да се върви след тях", за да се гасят лампите. Милен Михов от П атриотичния фронт пък припомня, че компютрите трябва да се изключват в края на работния ден. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Болен знае, че най-хубавите наркотици са в НАТФИЗ! Нали самия той е голям специалист в тази област! Пък вие ни занимавате с тока на депутатите!!! :-DПишете нещо за Болен, че да се посмеем на агента от КРЕМЛЬ!!! :-D
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tia kradat tok za vka6ti samo za da im e tolkova golqma smetkata za osvetlenie
11
1
 
6
 
! Отговори
В крак с технологият преди 8 години
Милен Михов от П атриотичния фронт пък припомня, че компютрите трябва да се изключват в края на работния ден.Компютрите могат да се настройват да се включват/изключват в определени часове/дни. Могат и да се настроят да се изключват след зададено време неактивност. Не ми казвайте, че никой не се е сетил за това, ако ще пестят от компютри ...
10
1
 
3
 
! Отговори
В крак с технологият преди 8 години
Причината според Настинмир Ананиев от Реформаторския блок се крие в това, че има много делегации и посетители в сградата и няма как "да се върви след тях", за да се гасят лампите.Решението се нарича датчик за движение. Струва 10-15лв и е подходящ за коридори/тоалетни/чакални и т.н. Може да се настройва да се пуска само вечер, ако помещението има прозорци. Решението го има от години.
9
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
tochica/r/13328 dobro e
8
0
 
3
 
! Отговори
Уга Буга преди 8 години
Това е, защото сме *** и още не знаем какво точно означава думата ефективност. Вече има LED осветление както и датчици за движение. С една лека инвестиция сметките ще паднат драстично отделно, че LED-а не иска поддръжка и има години живот! В дългосрочен план излиза адски изгодно. Но кой да мисли. *** ли?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тез,нашичките-многоз високоволтови ве ... Тц тц ...
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кой овчар му пука за мнението на стадото за него !?
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи 1000лв на месец мин. работна заплата били много1000 лв . на ден и то само за ток са нищо.........има нюанс
4
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 8 години
Просто не знам как целият народ да ги дондурка тия безверници.Най-много 50 депутата в малки офиси и без барче вътре да ми ядат с цени от 80-те.
3
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ако съкратим 100 депутата, ще спестяваме близо 40 милиона за 10 години. Ако успеем да намалим и корупцията в управлението ще спестим милиарди.
2
1
 
19
 
! Отговори
teo преди 8 години
ТЕЗИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, АКО МИСЛЯТ ПОНЕ МАЛКО ЗА НАРОДА - СВОЯ РАБОТОДАТЕЛ, МОЖЕ ДА СЕ ИКОНОМИСАТ ПАРИ ОТ ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА, КАТО СЕ МЕСТЯТ ВСЕКИ ПЕТЪК ПРИ ПАРЛАМЕНТАРНИЯ КОНТРОЛ НА КОЙТО ПРИСЪСТВАТ ПО 5 - 10 ДЕПУТАТА В ДРУГА ПО-МАЛКА ЗАЛА, КЪДЕТО ЩЕ СЕ КОНСУМИРА ПО-МАЛКО ЕЛ. ЕНЕРГИЯ, А НЕ ПО 1000 ЛЕВА ЗА 10 - 20 ДЕПУТАТА И МИНИСТРИ!!! ЦАЧЕВА, ТОПКАТА Е В ТЕБ - ДЕЙСТВАЙ, ОК???
1
1
 
23
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
а депутатските коли колко, а депутаските почивки,престижни манекенки и лични секретарки.