Навсякъде има фанатици, но Бог иска да сме равни

Плевнелиев призова за подкрепа на борбата срещу ксенофобията
Обновена: 7 дек 2015 21:28 | 7 дек 2015 21:24,
125
Навсякъде има фанатици, но Бог иска да сме равни
Снимка: БТА

Терорът, разтърсил Европа, отново напомни, че във всяко общество има фанатици, но Бог не желае никой да доминира над другите. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който  участва в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празника на светлината, в Софийската синагога.

”Бруталното убийство няма нищо общо с Бог. Бог ни учи, че всеки живот - на мюсюлманин, на християнин, на будист, на евреин или друг, е важен. Бог не желае някой да доминира над другите, всички сме родени равни, родени в мир, да живеем в мир и да работим за мир”, каза Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той призова да се подкрепи всяка инициатива срещу фанатизма, ксенофобията и антисемитизма.

Нека и днес историята на Ханука ни припомни, че всеки мрак е преодолим, че дори и в най-тежките мигове на отчаяние вярата може да ни донесе спасение. Това каза президентът Росен Плевнелиев. Той участва в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празника на светлината, в Софийската синагога.

Президентът запали основната свещ на церемонията, с която се отправя послание за мир, разбирателство, толерантност и хуманизъм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
7
 
! Отговори
дочакахме преди 8 години
Има нещо велико в този фотос-поръчител и клиент. Единия богопомазан(богоотритнат) а другия стремящ се към нозете на поръчителя и богуненавистен. Т.е. бог не наказва, когото мрази.А защо не се помолим запалването на свещите на Ханука - Празника на светлината, да е придружено със спиране финансирането на световното ЗЛО от ЕВРЕЙСКИ капитали.То това нашето не е с акъла си.А защо Вие го поощрявате-ми за пари и влияние.А знаете ли Вие, че това ще е на Дондуков ден до пладне...Хибрид Плевнелиев...
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Празникът се свързва с повторното освещаване на Храма в Йерусалим. Той отбелязва победата на макавеите малка група еврейски воини, над гръцката армия по времето, когато гърците са владеели Йерусалим и Втория храм в него. Според еврейските традиции това се счита за първото чудо на празника. След като евреите извоювали свободата си, те влезли в храма си, за да го изчистят от статуите на чужди божества. Те искали да запалят седемте свещи символ на храма, които горели със специално маслиново масло. От маслото обаче била останала малка каничка, достатъчна само за един ден. Въпреки това то горял
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Палиш свещички върху Звездата на Давид на Пентаграмът ти си част от злото на този народПрокълнат да си г_н Плевналиев
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая президент се побърка окончателно, сега говори от името на Господ. Лелеееее
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю Пръц кога господ ти каза за заплатите да са равни , че аз не съм го чул . Той и бай Тошо така говореше ама той беше по равен .
3
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друга си е като Гоце беше президент. Все пак беше необразован , и приличаше на червените ***.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички сме равни според парите така е по монетарната система.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господ му е говорил тези думи докато е бил пастирка в Шотландия, като Жана Д'Арк е нашето магаре!