Конфликтът в ДПС – вътрешна драма, не геополитика

Грозно е намесването на Турция и Русия, смята Николай Младенов
28 дек 2015 11:30,
36
Конфликтът в ДПС – вътрешна драма, не геополитика
Снимка: архив Булфото

Конфликтът в ДПС е вътрешна драма, а не геополитика, смята бившият външен министър на България, а сега координатор на ООН за Близкия Изток Николай Младенов.

"Изключително е опасно за България, че един вътрешнопартиен конфликт като този в ДПС, търси да се оправдае с геополитика и с конфликта между Турция и Русия", каза Младенов пред Нова тв.

Още по темата

Според него нито един наш политик не трябва да прави бъдещето и приоритетите ни зависими от една или друга държава. Младенов смята и че отношенията между България, Турция, Русия и Гърция са въпрос на правителствена политика, а не вътрешнопартиен казус.

"Неудобно и грозно за българското общество е намесването на геополитика във вътрешнопартийни конфликти. Същите хора, които сега говорят за национални интереси, преди години обясняваха как правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов ще въведат нов Възродителен процес", каза Младенов.

Той напомни, че България има серия от приоритети, които трябва да реализира с тези държави. "Първият е ясен контрол на югоизточната ни граница, за да се предотврати напливът на бежанци. На второ място трябва да изградим газов хъб, който да стане разпределител за цяла Югоизточна Европа. Реализацията на тези приоритети не може да минава през една партия", каза още Младенов.

Той изрази безпокойство от това, че в последно време представители на чужди държави се изказват публично по вътрешнополитически процеси на страната ни.

Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пък защити Местан и обяви, че според него той не е национален предател. В същото време той бе категоричен, че не може да се смята, че има заплаха за живота на сваления лидер на движенето.

Според Октай Доган и Местан са станали двете части на един и същи конфликт – този между Русия и Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
НАЩЕ ПОЛИТИЦИ СА ПРОДАЖНИЦИ ИМА И ИЗМЕНИЦИ СЛЕД КАТО ИМА ИЗМЯНА ЗАЩО Е НА СВОБОДА ДОЖИВОТ НА ТОПЛО И ДА ИДВА ПОСЛНИКА ДА ГО ОСВОБОДИ.АЗ МИСЛЯ ЧЕ ВСЕ ПАК ТАЗИ ДЪРЖАВА СЪЩЕСТВУВАТ НЯКАКВИ ЗАКОНИ ЗА ИЗМЕНИЦИ
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо по-естествено от това турския етнос да гледа на Турция с топли чувства,само че ,ако подкрепят(неоислямистите) Местан,значи просто си отглеждаме една пета колона
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе голяма драматизация ни прилагат - ислямизиране , лишават ни от българска литература - която описва турското робство , строителство на джамии - като че ли Ислямска Държава ще се засели вБългария , с помоща на Турци !Откъсване на български територии .
19
0
 
3
 
! Отговори
Драмата преди 8 години
Турция работи чрез ДПС да откъсне територии от България !
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ с Русия също - всичките са демократи!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъвто и да е Доган,връзките му с Турция,винаги са били с демократични политици,а не с пантюркисти и неоосманисти,като сегашните.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е Турция,не е Русия,да не са Мосад,бре младши сержант (от израелската армия) Младенов.Ти ги знаеш тези работи
15
1
 
6
 
! Отговори
Деметриус преди 8 години
Не мога да схвана ,какво търси Местан в турското посолство ,като БГ гражданин е редно при заплаха за сигурността му да потърси закрила в МВР ,полицията ще му осигури по адекватна защита от турския посланик .Нещо много мирише това "посещение"Редно е да се разбере с какво Местан е отишъл,носел ли е документи ,дискове ,флашки и други инфо-носители .Да се разследва ,щот работата мирише на измяна
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вътрешна драма, друг път! Когато непрекъснато чужда държава ти се бърка в къщата и се чуди как да ти вземе двора, а защо не и целия имот проблемът става не просто твой, а международен! И всички българи трябва да погледнем истината в очите: Искаме ли повторение на миналото с днешна дата?!?? Скрита зад агресивната ислямизация и ходжите Турция непрекъснато си провежда планово и последователно политиката на ислямизация на Балканите и усвояване на терена. Кога най после ще я пернат през ръцете?!
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Геополитика е и си играят с огъна да ни докарат чрез Турция - Изслямска Държава !
12
1
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Много е жалко щом Младенов го мисли
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турските шпиони в ДПС , са за арест , това им е драмата !Защо замазвайте предателската им дейност !
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан ходи в турското посолство, а речта на Доган е почти 1 към 1 с една реч на Путин от началото на 2015 - а бе кво да ви кажа всичко е шменти капели ...ама иначе единия е много ***, а другия е голям политик - поръчкови изпълнения отвсякъде
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес бг много сте назад с материала преди малко прочетох Местане е колабирал
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз считам че това си е вътрешна работа на ДПСто !!! Но също така се питам къде спаха от ДАНС ? За това ли получават тези огромни заплати ??? Да ловят митничари ???
7
0
 
5
 
! Отговори
АХМЕД и МЕХМЕД преди 8 години
му носят дисагите на тоя "важен" господин. За 1 ден
6
1
 
19
 
! Отговори
за 30 000 долара/мес преди 8 години
работи тоя ДУПЕДАВЕЦ в СИРИЯ представител на ООНе, НЕ,НЕ, На САЩ. Голяма работа е свършил се вижда. Само че чудя дали ходи диретно при ГЛАВОРЕЗИТЕ или си пишат интимно по НЕТА
5
7
 
10
 
! Отговори
Манафов преди 8 години
А намесата на Израел чрез Радан Кънев целяща свалянето на кабинета и предсрочни избори е много хубава, нали?)
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1 руска турска или май и от двете кочинии
3
0
 
13
 
! Отговори
ПИПИДАЛЧЕТО преди 8 години
пак се подлага за 1 долар