От Турция: Местан прави партия! У нас - тишина...

Бившият лидер на ДПС отказа да говори пред медиите
Обновена: 5 фев 2016 13:29 | 5 фев 2016 13:29,
167
От Турция: Местан прави партия! У нас - тишина...
Снимка: БТА, архив

Лютви Местан ще създаде партия в България до дни.

Новината обявил съмишленикът му, депутатът Айдоан Али, по време на своя визита в Турция. Думите му се цитират от различни турски медии, сред които и държавното радио "Гласът на Турция". То дори информира, че новата партия в България ще е турска. 

Още по темата
Турските медии инфрмират, че Али е пристигнал на посещение в Одрин за различни контакти. 

"След последните събития под външен натиск бяха извършени действия от Ахмед Доган, накърняващи личното достойнство на хората, и маските бяха свалени. За да възразим срещу тази несправедливост, ще съставим нова формация с председател Лютви Местан", казва Али, цитиран от турските медии.

Лютви Местан отказа да говори пред медиите в българския парламент. 

Един от новите лидери на ДПС, Рушен Риза, обясни, че няма информация за новата партия. 

"Но партия, която се създава в България, би трябвало да е по българското законодателство българска партия. Има 400 партии, тя ще бъде 401-та", каза той. 

На въпроса не е ли странно, че турски медии съобщават новината, той отвърна, че всеки има свободата да се изразява пред различни медии. 

"Може би целевата група, към която се обръща или към когото е това послание, може би за тях е по-добре оттам да се чуе", допълни съпредседателят на ДПС. 

Риза предположи, че ако Местан създаде такава партия, тя ще бъде насочена към избирателите на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: дпсЛютви МестанТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
8
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
А ще бъде ли регистрирана нова турска партия у нас от независимия съд ???
58
0
 
11
 
! Отговори
ТИМ преди 8 години
Ще направи и никой няма да го спре! Че те продадоха небето над родината ни, а ние сме седнали да се кахарим за една партийка!
57
3
 
8
 
! Отговори
говорит Москва преди 8 години
Скоро. Много скоро ще има парад на казаци в Анкара и в св. София, Константинопол, ще има литургия.
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде червения *** вече се е напил и почва с тъпните си. Абе другарю , когато Станишев целуваше Местан на Орлов мост и се извиняваше за съжителството или каквото се сетиш на турците, ти къде беше да го тиквиш или каквото си искаш определение . Такива *** ... оти като БКП-БСП няма и в Африканските племена .
55
0
 
8
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Босна е създадена от 3 нации- има 3 етнич.партии. Румъния държи много унгарска земя (Трансилвания),затова допусна унг.партия. И унгарците са католици,а след XVв. те са по-силни от православните. Когато се явиха алб.партии в Македония,властта бе слаба и се клатеше,но албанците нямаше да дават гласовете си за нея,а на опозицията- затова сърбоманското правителство позволи тяхното създаване. Русия е пълна с различни етноси но етнически партии няма и когато България се засили,ДПС ще бъде забранена.
54
6
 
8
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 72 - само дето Евродепутат Станшев се целуваше с Местан на Орлов Мост :))) Интересно, Станшев ще бъде ли поканен в новата партия ?!?
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АНАЛОМЕСТАНMechtata ne e losho no ne stava kakto nie iskame,kyurdite za da se otdelqt purvo trqwbva da pobedqt 1 miliona asker i 5 miliona zapasnqci
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турска партия в България е абсурд. Кой ги притеснява турците в България?
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам въпрос. С какво гражданство е Местан по-точно? Как беше допуснат в турското консулство, като го подгони Доган? Мен защо не ме пускат в турското или руското посолство ЕЙ ТАКА, че ми трябва закрила? И ако Местан е с двойно гражданство, защо е с такова? Двойното гражданство е забранено по закон, освен ако не е от ЕС. Това са въпроси, които Цацата трябва да задава, ама от големите си бузи, явно е забравил да си отваря устата да ги задава.
50
2
 
7
 
! Отговори
do 59 преди 8 години
Е, ако можех и толкова бавно да слушам, че докато му протече мисълта на Местанчо, съм забравил какво е тръгнал да казва, щеше да е много добре.
49
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Анонимен 66. Ами то е ясно че ще е с приемливо име и програма, че то и ДПС като име си е приемливо. Но се знае че е турска партия и към нея са се присламчили някои, носещи български имена, гнусни парцали.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До SharkKoy ti kaza che v imeto na partiyata shte ima turska,tq shte e s priemvlivo ime i programa,za da ne moje suda da otkaje
47
1
 
17
 
! Отговори
ист преди 8 години
Традиция. Всеки изритан от партия, прави партия.Партиите колкото избирателите.
46
0
 
28
 
! Отговори
без коментар преди 8 години
Щатите са 380 милиона с 2 партии,Българите 5 милиона с 400 партии.Да са ни честити! Разединението прави падението!Само това мога да кажа,защото всичко това е тъжно и жалко!
45
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mestan shte spre ograbvaneto na BG ot ,GERB,DPS , BSP I ATAKA
44
3
 
6
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Анонимен 38. То затова македонците са цъфнали та вързали, мине не мине време и се почне конфликт. А в Румъния може да има унгарска партия но тя не етническа, защото вероизповеданието е едно и също. Има голяма разлика. И ако ГЕРБ допуснат създаването на още една турска партия могат да си подпишат смъртната присъда, и без това социалното напрежение нараства, това ще е капака. И тогава на предсрочните избори ще гласуваме за АТАКА!! ЯСНО ЛИ ВИ Е!!
43
6
 
11
 
! Отговори
Ние преди 8 години
Ще направи, ако му дадем. Най-много да обикаля като ачкьопек около парламента.
42
22
 
10
 
! Отговори
Опс опс преди 8 години
Признайте че Местан говори по-добре български от много българи в българия!Този човек е с висок IQ.Завиждайте,завиждайте поне това умеете у българско.
41
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V BG ima i ruska komunisticheska partiya narechena BSP
40
8
 
12
 
! Отговори
Пере Ивановски преди 8 години
Местан, скоро ке гризне дрвцето.