Заплатата на депутатите скочи. Вече е над 3 000 лв.

Увеличават се и заплатите на президента и премиера
Обновена: 12 фев 2016 17:33 | 12 фев 2016 17:04,
224
Заплатата на депутатите скочи. Вече е над 3 000 лв.
Снимка: архив Булфото

Заплатите на депутатите скачат с 270 лв. Така вместо досегашните 2799 лв. народните избраници вече ще получават 3069 лв.

Увеличението е резултат от новите данни на НСИ за размера на средното възнаграждение за обществения сектор през последното тримесечие на 2015 година.

Още по темата
На негова база се формира основната депутатска заплата.

През септември този размер е бил 933 лв., а според данните за декември е достигнал 1023 лв.

Депутатите получават към заплатите и добавки за участие в комисии.

След оповестяване на новите данни шефката на парламента Цецка Цачева, която взема 55% върху основната заплата, ще получава вече 4757 лв. на месец, пише "Монитор".

Заместниците й, на които се полагат 45% отгоре, ще се подписват под 4450 лв., а шефовете на комисии, които се ползват с допълнителен бонус от 35%, ще прибират по 4143 лв.

Ще бъдат актуализирани и заплатите на премиера, министрите, президента и редица висши държавни чиновници, които зависят от депутатската заплата. До края на мандата на първия кабинет на Бойко Борисов заплатите на властта бяха замразени от НС на нивото им от декември 2009 година.

Неотдавна финансовият министър Владислав Горанов лансира идеята за промяна в метода на формирането им.

Увеличението на депутатските заплати идва само ден след като народните представители отказаха заплатата на учените да скочи на 840 лева и тя остана 450 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
43
 
! Отговори
без коментар преди 8 години
"Увеличението на депутатските заплати идва само ден след като народните представители отказаха заплатата на учените да скочи на 840 лева и тя остана 450 лева."!!!!!!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заплатите на народните представители са унизително ниски, както са унизително ниски заплатите на всички нас. 3000 лева трябва да е МРЗ !!!Тези *** захлебват с платено гласуване за лобиски закони и им е през дедовия за заплатката.Мене ме мислете с 2 виши и 20 год стаж с 1000 лв.заплатка
16
1
 
30
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Стига сте драскали тук, ами се организирайте и протести до дупка! Докато не променят конституцията ги гонете и не ги оставяйте.... и задължително в затвора, без съд и присъда.... все ще са виновни за нещо!!!
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То затова всеки престъпник иска да е политик.Да стане дУпедат и народен изедник далавераджия.Така се краде безнаказано.Снимката е показателна
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагли мнооооого нагли
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То да беше само заплатата. Като добавим всички доплащания за участия в комисии, за председателство на парламентарни групи, за командировки в страната и чужбина, за допълнителните средства в размер на една депутатска заплата за сформиране на екип от специалисти за всеки депутат, за ведомствени жилища, служебни телефони, сметки за ток и вода, за хранене, за служебни автомобили, не 3000 лв., а 20000 лв. излиза масрафа на така наречения народен представител.
12
0
 
28
 
! Отговори
бобо преди 8 години
Работят хората.ТОВА Е ПЪРВАТА ИМ ДЕЙНОСТ СЛЕД ЕДНОМЕСЕЧНАТА ИМ КОЛЕДНА ОТПУСКА.
11
0
 
22
 
! Отговори
Депутат преди 8 години
Като сте гламави яжте *** и пак гласувайте за мен , щото съм пич
10
2
 
19
 
! Отговори
factotum преди 8 години
Вижте контраста на двете водещи статии! Мъка, но след дълбок сън българина е много опасен!
9
0
 
11
 
! Отговори
Брадвата преди 8 години
Днес, измekяр не е лоша дума, що слагате звездички?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
евала
7
2
 
18
 
! Отговори
Брадвата преди 8 години
Добра новина, те свършиха много за народа, така и нивата на корупция ще паднат под минимума даже. Чух миналия месец имало депутати дето си дарявали заплатите. Аз съм впечатлен и вдъхновен от такива възвишени люде. Ще пийвам по питие и ще ги споменавам и цялата им рода ще споменавам за здраве и за берекет. Дето се вика, на такива достойни хора *** да станеш, в мед и вино ще те къпят.
6
0
 
39
 
! Отговори
haho преди 8 години
От 2008(годината,когато започна кризата)заплатата не ми е коригирана.
5
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Румъния цялото им правителство е в затвора с обвинения, а нашите теглят ли да теглят кредит след кредит, след което усвояват милиардите евро с обръчи от фирми. Живеят си живота на свобода и изкупуват държавата на безценица. ОСТАВКА! МАФИЯ! КЮЮФТЕЕЕ ДОЛНООО!
4
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това обяснява защо средната заплата в бойколандия вече е 970 лева.
3
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво да напиша, толкова ги мразя... То пък нямаме и танкове, че да дойдат...
2
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кога казвате е протеста пред парламента?
1
1
 
86
 
! Отговори
Арнолд преди 8 години
По време на една от големите световни рецесии през 70-те, тогавашния шеф на може би най-богатата и развиваща се компания Сони, Акио Морита, заявява, че е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ да свие разходите на работниците, мениджърите и служителите си. Вместо това свива разходите на висшето ръководство. Това го описва много добре в книгата си. Човек с възпитание и ценности, имащ милиарди, но имащ и съвест. Нека го сравним с Бойко и Пеевски, които постоянно ни обясняват как трябва да стискаме коланите. Има ли смисъл?