Зад Местан и ДОСТ прозира подкрепата на Ердоган

Трудно ще убеди, че партията е българска, смята Караянчева
14 фев 2016 12:47, Александър Попов
115
Зад Местан и ДОСТ прозира подкрепата на Ердоган
Снимка: БТА

Лютви Местан получава подкрепа от хора, близки до Ердоган. Дори името на партията е турско - ДОСТ, заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Много ще е трудно на Местан, като направи партия, да убеди, че тази партия е българска. Подкрепата към него е много по-голяма от тази, която едно време получи Касим Дал. Турските медии вкарват тезата, че Местан е с Турция, а Доган е с Русия", каза Караянчева.

Според нея ДПС достатъчно силно са се били обвързали с Турция и "има отенък" на вмешателство в политиката от страна на Турция.

"Тази подкрепа, която се получава от Турция, е сигнал към смесените региони. Много интересни процеси текат и в ДПС, и във формацията, която предстои да бъде направена", допълни Караянчева.

Трусовете в ДПС обаче по никакъв начин не влияят на ГЕРБ. "Ние си имаме своя политика, работим трайно по тези региони. Ние не сме партия еднодневка", категорична е заместник-председателят на ГЕРБ.

Караянчева не пожела да коментира ултиматума на Ердоган, който заплаши да изпрати 3 милиона бежанци към България, но все пак заяви: "Трябва да поддържаме междусъседски отношения, но трябва да пазим националните си интереси".

Тя потвърди, че са приели решение армията при тежки моменти да пази границата и заяви, че ако е необходимо, това ще се случи, но специалистите ще преценят кога.

Караянчева отказа да коментира информацията от последната седмица за забраната на Турция на територията й да влизат Делян Пеевски и Ахмед Доган. Според нея това все още е неофициална информация, която се осланя на съобщение от турските медии и не може да бъде потвърдена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Цвета Караянчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
шипка преди 8 години
местан ни подготвя за българско косово-кръв и война
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AntonТочно така, не е българска, АНТИБЪЛГАРСКА Е! Затова да се регистрира в Турция и да иде там заедно с лидера си, вместо той да се крие като мишка в турското посолство.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Това ли са те научили на скъпите семинари за ***? Но и хиляда пъти да напишеш, пак никой няма да ти се върже на тъnaшkoто внушение, направено с дъpвapски маниер, че Русия е "фaшиcтка". Можеби обаче, имаш предвид оная част от нея, която сега се нарича Украйна? Е да, там горят живи хора, там върлуват най-свирепио ,исторически известни фaшиcти - бaндepовците, там разстрелват спасяващи се от пожар бременни жени, така че, малко си сбъркал географията.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 63Айде мерси! Теб да пази, нужно ти е! Ние сами се пазим от noraнци!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вервайтеНещо много си "дълбокомислен". Искаш да кажеш нещо, напънал си си се, ама се е получило друго - cмъpдливo - само това можеш.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 70Ами, много просто. Ако съпоставим продължителността, жертвите, издевателствата и ползите НА ТУРСКОТО POБCТВO НАД БЪЛГАРИТЕ С ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ ЗА "ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС" - ТО ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ДОРИ С ЛУПА НЯМА ДА ГО ОТКРИЕШ
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДА ЖИВЕЕ ЕРДОГАНПерко, взе ли си хапчетата? Или ги предпочиташ в зелено.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТОМАНЕН БЪЛГАРИННе обиждай българите, като казваш, че си българин. А и стоманен не си - от километър се вижда че главата ти е чyкyндyр! Но не става за ядене, въпреки че едни мюсюлмани от ИДИЛ папкат сурови човешки сърца, гордо го правят пред телевизията. Така че, твой проблем, кои са ти братята. Крачка те дели от ИДИЛ.И не говори от името на българската нация. Защото граждани, народ и нация са три различни неща. Но, както е характерно за такива като теб - малко си учил.
54
4
 
6
 
! Отговори
СТОМАНЕН БЪЛГАРИН преди 8 години
НЯМАМ НИКАКВИ РУСКИ "братушки и пияндушки"-------ИМАМ САМО БРАТЯ С МЮСУЛМАНСКО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ И ТУРСКИ ЕТНОС!ВСЯКО ПОСЕГАТЕЛСТВО НАД ТЯХ----Е ПОСЕГАТЕЛСТВО НАД БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ.ДА ЖИВЕЕ НАТО!ЕДИНСТВЕНАТА РЕАЛНА СИЛА НА БАЛКАНИТЕ!
53
7
 
6
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ ЕРДОГАН преди 8 години
ЕДИНСТВЕНИЯ ЗАЩИТНИК НА БЪЛГАРИТЕ ОТ БЕЖАНСКИТЕ ВЪЛНИ!!!ПРЕДПОЧИТАМ т.н."ТУРСКО РОБСТВО"-----ПРЕД БОЛШЕВИШКАТА МАФИЯ И РУСКИТЕ ПЯНДУРИ И ВОРОВЕ.ТУРЦИЯ --Е НАЙ-ДОБРИЯ СЪСЕД НА БЪЛГАРИЯ!ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ЗАЕДНО С МОИТЕ БРАТЯ, ЕТНО-ТУРЦИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ!НЯМА СИЛА , КОЯТО ДА РАЗКЪСА ТЕЗИ ВРЪЗКИ!!!БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ----НАЦИЯТА Е ЕДНА ......БОГА Е ЕДИН/..независимо от името му и храма му....../
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мисля, че тази съм я......
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българоговорящото ц.и.г.а.н.ч.е не му се трие и блокира коментари вече
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанците в Казичене искали да опипват Цвета навсякаде по цялото тяло
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой ще убеди че Възродителен Процес няма и не съществува
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Караянчева - кара в превод от турски черен и Янчо
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
M:I:L:F
46
1
 
6
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Г-жо Караянчева,отговорете г-дата Доган и Пеевски ГЕРОЙ ли са?! Ако е така ,ще ПРОДЪЛЖИ ли правителството на г-н Борисов/не казва на ГЕРБ,защото БЕЗ Борисов НЯМА ГЕРБ/,да "работи с ТЯХ двамата?!
45
4
 
5
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До procesi АМИ КАТО НИ Е ЯСНО ДА ГРАБНЕМ ТОЯГИТЕ И ДА ГИ ПОСТАВИМ НА ТЯСНО----БЬЛГАРИ ---НА ОРЬЖИЕ СТИГА СТЕ СПАЛИ
44
0
 
7
 
! Отговори
diasen преди 8 години
ако на това което натворихте през последните 25г. му викате "опазване на националните интереси" здраве му кажи...
43
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ БЕЕЕЕЕЕ БЕЕЕЕЕ----ОФЦАТА СИ Е ОФЦА