Кадиев и Дончева отдавна не са леви, смята Жаблянов

Премиерът е като диспечер на еврофондовете - спира, пуска!
Обновена: 21 мар 2016 13:14 | 21 мар 2016 13:14, Анисия Иванова
8
Кадиев и Дончева отдавна не са леви, смята Жаблянов
Снимка: Bulgaria On Air

Бъдещето на БСП е свързано с това какво ще предложи левицата на България, защото кавгите в управляващото мнозинство не водят страната ни по правилния път, заяви народният представител от БСП Валери Жаблянов в Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него е очевидно, че предлагащата се политика от мнозинството е пагубна за България. По думите му в държавата липсва елементарен обществен ред, "виждаме и провала на правителството на Борисов във външната политика".

"Всичко това предизвиква БСП да намери национална позиция и социална програма, която да изведе страната ни от състоянието, в което се намира", категоричен е  той.

"БСП е проевропейска, социалистическа партия, която е необходима, за да подобри живота на хората", настоя той.

По отношение на роенето в левицата той смята, че причина за него са основните различия за това как да изглежда българското общество и перспективата за БСП.

Структурите на Георги Кадиев и Татяна Дончева отдавна не са леви, смята той. "Извън БСП в момента няма силни леви формирования. БСП се нуждае от сериозен подтик, за да разкрие своята социалистическа същност. Перспективата пред България е създаване на едно хуманно, социално общество", смята Жаблянов.

"Това е и причината, че всички искат да отидат в Германия и Австрия - защото има социални добавки, има еднородно общество, защото няма гета, защото там не те третират като трета ръка хора, защото няма да ги оставят да спят на улицата, защото децата им ще отидат в училище. Това е в резултат от социалната политика", обясни левият депутат.

Затова България се нуждае от социалистически проект, убеден е той.

Според него това, което наричаме днес десница – са хора, които са се наредили на държавната трапеза и за тях основният проблем е как да си разпределят парите.

"Свидетели сме как се срива държавата. Как сегашните управляващи са се закачили за еврофондовете, а министър-председателят се опитва да се превърне в един диспечер на външни финансови средства, които идват в България - ту ги спира, ту ги пуска. Но този път той самият, а не Брюксел", коментира депутатът от левицата.

По преценка на Жаблянов в момента е трудно да се стигне до нови предсрочни парламентарни избори.

По думите му в НС има мнозинство, което няма политическо единство, това са партии, които непрекъснато се карат, но по въпроса за изборите става консолидирано. Според него тези партии нямат никакъв шанс да попадната в следващото НС заради собственото си обезличаване", смята той.

Тези партии, включително тази на бившия президент, подкрепят взаимноизключващи се антидържавни и национални решения.

"Партиите вдясно се сплотяват помежду си, само за да останат на власт”, категоричен е Жаблянов и даде за пример за това как се борят постове, как се вадят директорите на дирекции - "Кой на кого е".

"Това е ужасяваща партизанщина, такъв варварски режим на управление в държавната администрация аз не си спомням", призна Жаблянов.

Разговорът чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този живи жаби гълта.
5
0
 
3
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Комуноиден нагляр.Такива са за трудови лагери само.
4
3
 
8
 
! Отговори
рррррррррр преди 8 години
Jablianov = пешерен ***.
3
4
 
5
 
! Отговори
Винету преди 8 години
***, точно при вашите управления сме били свидетели как се срива държавата. Айде на бунището.
2
2
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
"България се нуждае от социалистически проект"??? Не, мерси, сърбали сме я тази попара.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиерът бил като диспечер на еврофондове - спира , пуска.Прав е *** едно време му се казваше на такава длъжност Вакарелски спирач!