БСП е в период на търсене на визия и ръководство

Красимир Янков: Настояваме парламентарни избори да има още утре
Обновена: 22 мар 2016 13:31 | 22 мар 2016 13:16, Анисия Иванова
9
БСП е в период на търсене на визия и ръководство
Снимка: Bulgaria On Air

В момента БСП е в период, в който ще има избиране на нови ръководства и визия за партията. Това, което се случва, е една дискусия ние действително да бъдем активна, действена, променена партия с нови лица. Това трябва да се случи след конгреса на 7-ми и 8-ми май.

Това каза депутатът от БСП Красимир Янков в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR. Според него БСП трябва да промени формата и категоричността на позицията, която заема.

"Ние не можем да разчитаме само и единствено на изяви от парламентарната трибуна", категоричен е Янков.

"Присъщи на левите партии са много форми, с които да се отстояват и политики, и да се оказва натиск, независимо, че сме в опозиция", допълни кандидатът за лидер на левицата. "От мен очаквайте и нови лица. Ако аз бъда избран за председател на осми май, партията няма да ви прилича на тази БСП, която е в момента."

Според Красимир Янков много категорично трябва да се разговаря с премиера Бойко Борисов "и то в периода, в който той е премиер."

"Трябва да му се припомня, че в Конституцията е записано, че ние сме социална държава и трябва да се отстояват точно придобивките, които имат хората и като позиция на БСП трябва да се настоява за неговата функция като държавник", каза депутатът. "Защото неговото желание е да покаже като десен премиер 100 км магистрала, но ние трябва да отстояваме да има не просто подеяние за пенсионерите като великденски добавки, а действително да има ангажимент на премиера за повишаване на благосъстоянието на населението. Това не се вижда. Но това е нашата функция, нашия ангажимент и това трябва да отстояваме в разговорите с премиера Борисов", допълни Янков.

На въпрос дали ще има предсрочни парламентарни избори и дали те ще бъдат две в едно с президентските, Красимир Яков каза: "Ние ще настояваме парламентарни избори да има още утре."

По отношение на охраната на българската граница и това дали е застрашена националната ни сигурност, Янков каза, че до този момент страната ни е заобикаляна от емигрантския поток, но в следващите седмици обстановката може и да се промени.

Депутатът от БСП посочи, че от септември месец самият турски премиер Реджеп Ердоган е договорил с Европейския съюз свободно преминаване на турски граждани на територията на ЕС. "Опасност от сътресения във вътрешния ред на Турция има и има такава опасност много от турските граждани да щурмуват ЕС", заяви Красимир Янков.

Разговорът чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
мама преди 8 години
Да прав е, страната ни е богата, а народа беден. НЕМОГА да разбера само защо след 20 години в прехода и 45 години в социализъма упрабление на БСП/БКП, чак сега се сетихте, че България е социална държава и има пенсионери и майки. Преди 3 год.управлявахте, къде беше социалната ви политика?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен,говори разумно,обедняването е страшно навсякъде,а БСП трябва да се промени иначе е безсмислено въобще да я има.Дано успее
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП то вече в небитието,само този не го е разбрал още.
5
0
 
2
 
! Отговори
вов преди 8 години
Корнелия Нинова в момента е единственият политик със здрав разум в тази партия!Микоу е *** което благославя Борисов и Цвъ!
4
3
 
6
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Другаре болшевици ако изборите са утре,ще вземете най-много 4-5 %!А дано ама....!Атака ,АБВ и съпартииците на джанковиста Миков трябва да са в затвора за родотстъпничество а не в парламента.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гладно камуне избори сънува :))))
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 годишната гушна букетаа само няколко крадливи *** не са го разбрали още
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви бяха тези?