Плевнелиев от Украйна: Не признаваме референдума в Крим

Президентът прие наградата си за "Личност на годината"
27 мар 2016 07:30, Красимир Ангелов
962

Снимка: Президентство

"Не признаваме резултатите от референдума в Крим и проведените референдуми от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск". Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на среща с украинския президент Петро Порошенко в събота в Киев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Според българския президент реализацията на европейската перспектива на Украйна ще създаде възможност за постигането на трайна стабилност и за устойчив икономически растеж. По време на срещата с Порошенко Плевнелиев потвърди подкрепата на страната ни за процеса на асоцииране на Украйна с ЕС и за сближаване с НАТО.

"България ще продължи да отстоява принципната си позиция за зачитане на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна", посочи още президентът и призова за мирно уреждане на конфликта в източната част на страната. Според Плевнелиев Украйна има ключова роля в енергийните доставки за Европа и е изключително важно да въведе европейското законодателство в областта на енергетиката.

Държавният глава изрази и подкрепата си както за либерализирането на визовия режим за украинските граждани, така и за предприетите от Украйна реформи.

Часове след срещата си с Порошенко, Плевнелиев бе удостоен с наградата „Личност на годината - 2015“ на Украйна. По време на церемонията президентът обяви, че категорично подкрепя “правото на украинския народ сам да избере своя път на развитие, неговата воля и желание да бъде част от европейското семейство”.

"Украйна винаги е била, е и ще бъде неразделна част от Европа – мост между култури и народи, отварящ нови общи хоризонти”, посочи още държавният ни глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


962
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, като станат федерална провинция Новорусия ще ги признаят!
22
5
 
32
 
! Отговори
странно преди 8 години
аз пък признавам референдума в крим и не признавам косово ! а съм Българин ...което означава , че плевнята не е мой президен както навярно и на повечето Българи . а нещата при крим са , че това е било руска територия а не както косово да е заграбено и дадено на шиптърите
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До #56Сега за тази сламка ли се хванахте, удавници!?!? Няма ли първо да фалират по Нова година, като направите петрола по 5$???
20
8
 
25
 
! Отговори
Koлчоу преди 8 години
Тоя ще влезе в историята като Президентът който никога не каза нещо умно.Президентът който искаше да ни скара с една велика държава,Президентът който ближеше американски и западни з.........ци .Президентът който нищо свястно не направи .Президентът който никой няма да си спомня след 5 години или който все пак се сети ще казва : Абе имаше една мижи......рка ,как му беше името......пътят на България е рамо до рамо с Русия ,а не в мижавия EU
19
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най достойния президент
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След бурна нощ с Ляшко мусе е пръкнала тази мислъ!
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 39Мажоритарно, мажоритарно, колко да е мажоритарно? А, да! Носеха се едни "мажоритарни" чували, само и само "магарето на Боко" да е "прецедент", само не и Калфин...И от далеч си миришеше на "мажоритарния" пръст, по-точно "ръката", на индивида с "особена форма на главата"...
16
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на президента
15
4
 
10
 
! Отговори
Така е преди 8 години
До Анонимен 7 Дали ще си *** на САЩ или на Русия няма никаква разлика.Ние сме българи и трямва да работим за България.
14
4
 
8
 
! Отговори
плювнята преди 8 години
Роско, много си разумен! Няма що!
13
3
 
50
 
! Отговори
ААААА-уником е... преди 8 години
А признаваш ли Косово..а анексияте на Доменикана и Хаити от САЩ...а острова Санто Доминго който беше анексиран от САЩ и бяха изгонени над 2 000 семейства от домовете им--за да бъде военна база....А военните бази на САЩ по целият свят--които са реално американска територия и местните нямат право да искат земята си там-което практически е заграбване...ТОВА ПРИЗНАВАШ ЛИ ГО..
12
5
 
42
 
! Отговори
Alek преди 8 години
Леле, те тези украинци много смотани ще е окажат - Роско недоразумението личност на годината... Смях, смях, смях.... Е, идват избори и тази личност на годината даже не се знае дали ще се яви на изборите, ако Бат' му Бойко не го побутне. Егати и личността.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Слава Укран !"Украйна е Европа, а Крим е Украйна!" - БЕШЕ... и двете
10
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога са изборите, че това същество не мога да го гледам!
9
4
 
33
 
! Отговори
asan преди 8 години
коъ те пита тебе бре жалъук ***?:)
8
6
 
61
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Давай Росене, само така!! Ще запомним Богдан Филов със англо-американските бомбардировки. Тебе пък със руските!Продължавай да вириш крак- все някой някога ще ти подкове !!
7
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво му се връзвате марионетка която даже и не знае какво говори това са му наредили това говори е ако му стиска да отиде в крим и там да се пърчи но ще се върне като груз 200 - голяма скръб ще бъде
6
10
 
92
 
! Отговори
123 преди 8 години
Този "президент" до кога ще продължава да ни излага.Срам ме е от него.
5
67
 
6
 
! Отговори
Тео Mинeтa преди 8 години
Eми к'во, правилно си го е казал.
4
10
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Категорично не съм съгласен нищожеството, наречено "президент", да говори в първо лице, множествено число, защото това автоматически включва и моето мнение, а то е коренно противоположно на неговото. Ако иска да каже колко е загрижен за благосъстоянието на Украйна и нейното "еврогейско" развитие, да го прави от СВОЕ име в ПЪРВО лице, ЕДИНСТВЕНО число. А и съм сигурен, че не са много гражданите на тая държава, които споделят неговите виждания!