Ще борим с Турция терористи и бандити

Борисов иска задълбочено партньорство между службите
12 апр 2016 21:32,
362
Ще борим с Турция терористи и бандити
Снимка: Министерски съвет

България и Турция ще обединят усилия в противодействие на терористичните заплахи. Това стана ясно по време на разговорите между премиера Бойко Борисов и главния прокурор на Турция Мехмет Акарджа.

Двамата обсъдиха и бежанската криза и организираната престъпност, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на разговорите премиерът Борисов обяви, че страната ни полага огромни усилия да противодейства на бежанския поток и трафика на хора.

Той призова и за задълбочаване на сътрудничеството между партньорските служби като част от мерките срещу тероризма и миграционния поток.

Мехмет Акарджа е на официално посещение у нас. В програмата му са и срещи с президента Росен Плевнелиев и главния прокурор Сотир Цацаров.

Състоянието и развитието на двустранните отношения и сътрудничество на всички нива обсъдиха на "Дондуков" 2 държавният глава Росен Плевнелиев и главният прокурор на Република Турция.

Двамата бяха единодушни, че единствено с обединените усилия на всички държави може да се противодейства на терористичните заплахи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. "Най-важното за успешното противодействие на тероризма е да бъдат пресечени финансовите потоци към терористичните организации и нашето сътрудничество с Прокуратурата на Република България по този въпрос е от особено значение“, каза от своя страна Мехмет Акарджа.

По време на разговора президентът Плевнелиев приветства споразумението между Европейския съюз и Турция за справяне с бежанския поток. Държавният глава изрази надежда, че скоро ще бъде  подписан и ще влезе в сила двустранният протокол между България и Турция за реадмисия.

Росен Плевнелиев и  Мехмет Акарджа се обединиха в подкрепата си на усилията на органите на прокуратурата в Република България и в Република Турция при борбата с престъпления с международен елемент – организирани престъпни групи, трафик на хора и наркотици, трафик на деца, придвижването на чуждестранни бойци и други.

"Тероризмът няма религия, етнос и пол. Няма религия, която да допуска провеждането на терористични актове. Трябва да прекъснем финансирането му. Турската държава води решителна борба с тези явления от 40 години". Това е заявил турският главен прокурор Мехмет Акарджа на срещата с българския главен прокурор Сотир Цацаров днес, цитиран от пресцентъра на прокуратурата.

"След събитията в Сирия, Турция стана обект на бежанска вълна - ние подслоняваме бежанците, осигуряваме им медицинска грижа и образование. Днес на територията ни има близо 3 млн. бежанци, за които турската държава се грижи. На близо 30 000 лица е наложена забрана да влизат в Република Турция, поради налични данни за съпричастност към терористични организации. Отделно от това, 3500 лица са експулсирани от наша територия, по същите причини, като най-често те под формални предлози са правили опити да се присъединят като чуждестранни бойци в Сирия", е посочил още турският главен прокурор.

Мехмет Акарджа е подкрепил изцяло предложението на главния прокурор Сотир Цацаров за по-тясно взаимодействие между българската и турската прокуратури срещу тероризма, контрабандата и трафика на оръжие и наркотици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 100% turk,Усещаш ли колко предразсъдъци имаш самия ти опитвайки се да ми вмениш разни неща като религиозна омраза, двойни стандарти, американофилство и т.н. Чакам момента в който ще ме.онвиниш в комунизъм или излишно русофилие. В същото време аз ти говоря,че от дете имам приятели турци и не виня хората за политиките на държавата.Все едно ти да ме мразиш за възродителния процес.
147
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 100% turk.Първо , споменах либерално настроен. Това не покрива на 100% демокрацията която ти споменаваш.Второ, тук не съм изразявал нито омраза нито ненавист. Не одобрявам теокрацията и не се уточних когато споменах ислямското на Турция. Насадената омраза ме накара да си отменя почивката в Дидим тази година. Щях да похарча около 1500 евро общо. Сега няма да ходя на море , това е лично на мен. Политиката на Ердоган направи Турция опасно за почивка място. Не ми отговори за пропагандата.
146
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
283, смесваш "нарушител" и "престъпник". И се въртим в кръг. Бабаитите предполагат , не са свидетели на престъпление, защото не знаят дали хората са преминали границата нелегално или не. Те даже не са свидетели на самото преминаване. И не ми говори за бъдещи превенции защото по тази логика аз трябва да убия някой защото в бъдеще той може да ибие друг. Не ми повтаряй едно и също, това не защитава тезата ти. Напротив , прави те привърженик на метода" който вика най силно , той е прав"
145
0
 
0
 
! Отговори
100 % TURK преди 8 години
И щом си радетел на демокрацията , да не мислиш, че пътя към демокрация води до независимост и обратно. Имаш ли си на представа колко много страни по света не се ръководят от мотото на демокрацията и в същото време са много по щастливи и проспериращи от така наречените демократични.
144
1
 
1
 
! Отговори
100 % TURK преди 8 години
За демокрация въобще да не говорим . Бас държа ,че не знаеш как се е зародила , и в какви обстоятелства. Какво лошо ти е сторила Турция , на ТЕБ лично до днес. Имаш ли преки поводи да мразиш и ненавиждаш нещо , за което не си информиран.
143
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 100% turk, Интересно ми е за какво (в чия полза) според теб пропагандирам? Ако не намериш бърз отговор , значи ловиш вещици.
142
0
 
0
 
! Отговори
Георг преди 8 години
Това за сметката не беше към теб а към дядо поп, не следиш разговора
141
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Не ме кефи не защото е ислямска конкретно, а защото е религиозна. Много добре разбра какво имам предвид. Това , че Германия е хростиянска, ме я прави теокрация в каквато се превръща Турция. Дори партията която спомемаваш е демократична , а не теократична. Защо се опитваш да ми вменяваш идеи, които сам много добре разбираш че не изповядвам.
140
2
 
0
 
! Отговори
100 % TURK преди 8 години
Не ти дъра сметка . По един брутално културен начин пишеш неверни неща. У нас на това му викаме лъже пропаганда. Виж , въпрос ти зададох по долу.
139
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Първо, не сме двама , а трима. Второ защо се заяде точно с мен от тримата и трето ти какъв си точно че да ни държиш сметка къде да си говорим?
138
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Като оставим факта че бабаитите не са ги видели да преминават границата, а само предполагат, как решиха, че нямат документи и къде е казано, че имат право да се опитват да ги екстрадират? Тук не става въпрос за прегрешенията на мигрантите, говорим основно за присвояване на права, които тези бабаити определено нямат. Как си представяш полицай или граничар с криминално досие? Ами тези същите *** утре може да те вържат така за преминаване на червено. Това ли ти е представата за ред и законност?
137
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Точно това казах - моите лични убеждения. Това обаче не ме прави нито пропит с омраза , нито твой враг. Точно обратното. Но твоята Турция не ми харесва поради незачитане на инакомислието. Докато религията е само религия и налага морални норми на желаещите е супер. В момента в който стане законодател налагащ правни норми за мен има проблем. Затова казах, че мястото на Турция даже не е в НАТО. А без нато сте независими точно колкото България. Колкото да не ни харесва това и на двамата.
136
0
 
2
 
! Отговори
100 % TURK преди 8 години
Самия факт че Турция е ислямска ме отблъсква.--------Що бе Георги ? А защо не ти пречи ,че Германия например е християнска. Дори си имат и партията на това име. Мислех те за по адекватен.
135
1
 
0
 
! Отговори
100 % TURK преди 8 години
Ееее , Георги , нека тук вече всеки да говори от свое име и представи за независимост. Ако критериите на държавата в която живееш са такива , държавата в която живея аз са други. Ако Турция защитава независимостта си и в това ТИ виждаш проблем , си е твоя работа , та ако ще и на която пропаганда да вярваш. Аз критикувам ли България ,че влезе в ЕС без спирачки и уговаряне ?
134
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
В моите лични убеждения всяка религиозна държава е нещо лошо. Самия факт че Турция е ислямска ме отблъсква. Забележи, не исляма, не мюсулманите, а ислямизирането на държавата. Потъпкването на човешките права. Независимо дали става дума за християни или мюсулмани. Както четеш, тук защитавам тезата, че бабаитите ловящи мигранти са престъпници. Независимо, че са българи и християни. Нямам двоен. Ердоган наистина връща страната назад, дори в съзнанието на либерално настроени хора като мен.
133
0
 
1
 
! Отговори
100 % TURK преди 8 години
Проучи състоянието на Турция през 2001 ....2003 година. Страната се тресеше от хипер инфлация , парите бяха 6 цифрени , беше една от май задлъжнелите към IMF.....мога да продължа още. ... Тогава Европа сочеше Турция като примерна светска страна и я използваше както си иска. А сега е точно обратното . Така че , Георги , не вини държавата с лека ръка.
132
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
И друго, просто замени думата "хващат" с "ловят" и ще си дойдем на думата. Нарушителите и те са хора. Даже и аз редовно нарушавам правилника за движение. Трябва ли да ме хващат и връзват бабаити?
131
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 265Кефиш ме как сам си слагаш плюсчета, виж че сме 4-5 човека тук и само ти защитаваш тазо теза. И само ти си с по един плюс. По добре ли ти е с плюсчето? Да ти сложа и аз да ти стане още по готино?
130
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Относно неьависимостта на Турция.Няма независима държава в рамките на НАТО в смисъла който ти влагаш. Изключваме щатите разбира се. Всички останали разчитат на американската военна машина за опазване на териториите си. Не казвам, че това е готино, но е факт с който живеем.
129
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Питах за кое ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ на кое ПРЕСТЪПЛЕНИЕ говорим? Не говоря нито за превантивна дейност (пази боже от бабаити осъществяващи превенции) нито за нарушения. Престъплението за което евентуално може да става дума може да се установи само документално , а въпросните илитерати определено не са компетентни. Т. Е към момента на техните действия няма установено престъпление и те имат правото единдтвено да сигнализират за потенциално такова.