Протестът пред парламента: Рок и рев на мотори...

Само когато сме на пътя, да плащаме застраховки, искат мотористите
Обновена: 13 апр 2016 12:25 | 13 апр 2016 12:22,
70

Снимка: Dnes.bg

Силен рок и рев на мотори огласиха центъра на София преди обяд и отекнаха в кулоарите на парламента.

Над двеста мотора паркираха на жълтите павета и затвориха движението пред Народното събрание. Така те протестираха срещу предложението да се въведе годишна застраховка "Гражданска отговорност" и за мотористите.

"Управляваме нашите мотори сезонно и затова считаме, че не е необходимо да плащаме годишна застраховка. Смятаме, че законът трябва да е гъвкав и да даде възможност на такива като нас да плащат застраховки тогава, когато са на пътя", обясни пред Dnes.bg рокерът Георги Томов. 

Той припомни със съжаление, че моторите не могат да се карат през четирите сезона на годинта. Затова мотористите не виждат смисъл да плащат "Гражданска отговорност" за времето, когато превозните им средства са в гаражите. 

Томов обясни и че рокерите искат както има седмична и месечна винетка, така да има и сезонна застраховка за мотористите. Той беше категоричен, че не става дума за пари, а въпросът е принципен. 

"Не искаме тунел под Черно море или четвърти мост над Дунав, или втора атомна централа, а искаме нещо обикновено и резонно. Смятаме, че ще има много по-голяма събираемост, сигурни сме, че данните за незастраховани хиляди МПС-та ще намалеят значително при по-гъвкав закон", каза още рокерът. 

Други мотористи обясниха, че само в София има регистрирани над 10 000 мотора, а в цялата страна са много повече. Те планират до продължат недоволството си, докато не бъдат чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е когато СИК управлява...
18
3
 
12
 
! Отговори
един с мотор преди 8 години
До georgiТи си една от няколко милиона причина страната ни да е в това състояние. Протеста не е да не се плаща застраховка, а да не се плаща услуга, която не ползваш. Относно това колко са опасни мотористите вземи да прочетеш малко официална статистика да видиш какъв е процента от всички ПТП на тези с участници мотори, както и какъв е дела на тези с мотори, при които виновен е шофьора на колата участник. Ако трябва да претендираш за нещо това е да се въведе бонус-малус (провери в гугъл)
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я протестирали 25 години върл комунизъм наречен демократичен преход кой ще храни тез неработещи все отнякъде трябва да се вземат пари и да си помагаме взаимно нали тъй е при демокрацията 1 храни 5 туй ако не комунизъм здраве му кажи.
16
4
 
6
 
! Отговори
Войвода (• ), (•) преди 8 години
Щом нещете да плаштате годишна застраховка! Участвайте в играта "Играта на щастието" Гласуваш търкаш и печелиш!ВМРО
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестирайте си ама пари няма, защото сме финансово стабилни скоро ще дръпнем нов заем кой ще го плаща. Tаз хазна трябва да се пълни отнякъде скоро и данък въздух очаквайте или си купете велосипед и се търкаляйте по пътя ей *** народ. Калинката Дянков изяде парите и изега очквайте външнополитичеко спонсорство от баба Меркел ама на нея краката и се клатят скоро някой Ципрас ще ви храни.
14
14
 
8
 
! Отговори
69 преди 8 години
да ве да, като се случат слънчеви дни януари и февруари, сякаш не излизате да бръмчите. И то да кажеш крупни суми трябва да платят, то става въпрос за 30-40 лева....Наглииии
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има резон в искането им, но има и резон те да плащат много пи-висока ГО, като едни от най-рисковите участници в движението. Сега едното компенсира другото. Плащат малко за цяла година, а са на пътя половин година.
12
11
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Моята кола е недвижима собственост от януари, но си плащам ГО!
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето от рокерите са въоръжени и готвят преврат на ердогановата власт от ГЕРБ.Имам данни ,че надвечер започва стрелба
10
2
 
26
 
! Отговори
ддд преди 8 години
Просто няма да си я плащат, както и повечето до сега.Поне ако е за 6 месеца има по-голям шанд да я плащат..наистина е безсмислено да плащат за зимните месеци...
9
4
 
9
 
! Отговори
Moskov преди 8 години
Podkrepqm ideqtq
8
32
 
12
 
! Отговори
1 преди 8 години
Много искат. Ще си плащат застраховка както аз плащам моята.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тунел под Черно море не е лоша идея. Ще си ходим до Грузия с моторите.
6
1
 
8
 
! Отговори
УФСЪ преди 8 години
До Анонимен 7носихме си винетките в докумнетите
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно как не са измислили винетки за моторите. Може би умуват къде да ги залепят, защото мотора няма предно стъкло. Тогава на визьора на шлема.
4
23
 
15
 
! Отговори
Нещастници преди 8 години
След като и ГЕЯ Станишев се писа рокер кво да коментираме повече?!
3
30
 
16
 
! Отговори
georgi преди 8 години
Мотористите трябва да плащат както всички други МПС застраховката, предлагам тяхната сума да е двойно по висока, предвид многото катастрофи с тях.
2
3
 
35
 
! Отговори
Men преди 8 години
Застраховката трябва да е персонална, плащане онлайн без стикери и глупости! Проверката става за секунди.
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред българският парламент са се състояли всевъзможни протести, но до сега на нито един не е отправено искане за работа !