Миков: Първи май е велик за човечеството ден!

Митинг-шествието започва в 10.30 часа
Обновена: 1 май 2016 10:35 | 1 май 2016 10:24, Петя Славова
58
Миков: Първи май е велик за човечеството ден!
Снимка: архив, Булфото
"Първи май е един велик за човечеството ден, който тази година съвпада с православния Великден. Поздравявам ви и за двата празника. Лявата идея и християнството споделят грижата за слабия и онеправдания. А силата на слабите винаги е била в единството и вярата в идеите". Това написа във Facebook председателят на БСП Михаил Миков по повод на Международния ден на труда - 1 май, и Великден, съобщава пресцентърът на партията.
 
Лидерът на БСП припомня, че Денят на труда и на международната работническа солидарност води началото си от многохилядната стачка на американските работници и профсъюзи на 1 май 1886 г.
 
"Толкова далеч назад е тази дата, а на Първи май сега като че ли исканията на онези работници от 19-и век отново звучат актуално - и в Чикаго, и в Тексас, и в Алжир, и в Бургас. Отдавна извоювани придобивки за наемния труд по цял свят ерозират под натиска на силните на деня - финансовия капитал, корпоративния интерес, неолибералния модел. И това не става само в отношенията между капитала и труда, но и в междудържавните", казва още Миков.
 
Той поставя въпроса защитени ли са правата на европейските работници в едно немного ясно на широката публика "трансатлантическо партньорство" и заявява, че трябва да поискаме обяснение от авторите му и от двете страни на океана.
 
Според лидера на социалистите Първи май отново не е само празник, но и повод за протест в защита на труда.
"Нека активно, солидарно и гласовито да дадем тази защита на трудовите хора в Деня на труда - и за 8-часовия работен ден, и за достойното заплащане, и за безопасните условия на работното място, и за правото на труд на всеки. Честит Първи май! С пожелания отново да е празник!", завършва Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станой, чувството ви е правилно, но освен учебниците по марксизъм Ленинизъм тук трайно остават и капиталистическите материални взаимоотношения- та именно тях прегръщат комунистите олигарси, заобичват ги сърдечно и си живеят като ккрезове, а за плебеите- марксистко ленинският речник. Да уточним- всичките ни олигарси без изключение са бивши активни партийни и комсомолски кадри до един служители на ДС- любознателните могат да попитат чичко Гугъл- няма скрито покрито.
20
12
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
Да живей труда, долу анти настроените хора.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво общо имат тези лицемери с трудещите се хора! Всичко крадат и празничните дни присвояват!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лимитираната серия като пияндета тип миков намалява застрашително!
17
7
 
2
 
! Отговори
до 23,24,25 преди 8 години
Вие против правата на работещите ли сте ил просто сте ***?
16
2
 
3
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Може да е срамно но винаги със SS войските.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков, кой ви открадна партийните пари, до там ли опряхте, след като народа ви обърна гръб, продължихте един друг да се крадете.
14
2
 
16
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Тия нещастници по-добре да честват 30 години от Чернобил и 60 години от хвостохранилището над Враца.Две от безкрайните си престъпления.
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива гьон сурати има само у нас . Какъв първи май какви пет лева др. Миков . БКП-БСП фалира на три пъти държавата и сега всички шефове на партията са милионери . Как може да стоите на трибуната и да говорите на хора с 200 лв. месечна пенсия , като ги лъжете за някаква си солидарност и т.п. глупости . Вие нямате ли майки и бащи да се засрамите .
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизма по поръчка на Русия вкара Проект Възродителен Процес на който все още местото му е в Европейския Съд а не в Архивите
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отвращава ме двуличието и лицемерието на БСП- партия с лидери милионери и милиардери- КАКТО КАЗВАТ АЗ СЪМ ПАРТИЯТА, АЗ СЪМ ЛЯВАТА ИДЕЯ. ДРУГАРЮ МИКОВ КАКВА Е ВАШАТА ВИЗИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, А КАКВО Е РАЗБИРАНЕТО ВИ ВЪРХУ ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА, УДОВЛЕТВОРЯВА ЛИ СЕГАШНАТА ДИКТАТУРА НА ОЛИГАРХИЯТА- ДО ЕДИН БОРЦИ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО. ЗА МЕН ОЛИГАРСИТЕ СИ ПОСТРОИХА КОМУНИЗЪМ , НАМЕРИХА СИ РОБИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРОПОВЯДВАТ ОБЩЕСТВО С НИСЪК ДАНЪК И ЗАПЛАТИ.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизма унищожи Държавата , тоест продаде майка си за 5 лева
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 Май е празник на Комунистите и Византия , ние сме Визиянтизирано племе по време на Византия , който искал да контактува и говори с другите трябвало е да говори славянски , тоест нямало е други езици по избор
8
2
 
16
 
! Отговори
ivan преди 8 години
Помня времето, когато другарките учителки стояха край църквата да записват кой влиза.За какъв Великден говори тоя? Или паметта му е толкова къса?
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смъртта на всеки комуноиден *** е още по-голям празник за човечеството!
6
3
 
21
 
! Отговори
варг преди 8 години
най- великия ден за българия ще настъпи, когато този видински алкохолик и индоктринираните му съмишленици потънат в забвение во веки веков.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Загрижили се тоя за работниците в Тексас .. Лелее....
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велик е, да, изкарайте пак хората на манифестация. Язък че няма ядрена авария за да се спази духа на празника, но ще импровизирате- комунистите сте царе. Как не ви беше срам днес да си правите тъпите манифестации??? И с кой акъл тези бабки и дядки идват да ви гледат лъжливите физиономии просто не знам.
3
0
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 8 години
Taka ... e . mnogu zgodni zenicki na prvi Maj na livadite najadeni i napieni gi rabotevme........
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох кво едене ,пиене и сгодни женички падаха на тоя ден,а другарю?