Под бурките – потенциални терористи! Дали?

Забраната им е съвсем навременна, настоя Ангел Джамбазки
Обновена: 4 май 2016 10:24 | 4 май 2016 10:22, Камелия Цветанова
46
Под бурките – потенциални терористи! Дали?
Снимка: Булфото, архив

Забраната за бурките е съвсем навременна, настоя в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. В подкрепа на думите си той посочи, че мярката е преди всичко превантивна с цел да бъдат предотвратени потенциални опасности, засягащи националната сигурност.

Още по темата

"Това, което се случва в ромския квартал в Пазарджик за мен е тежко притеснително. Аз присъствах на всички дела, чух обвиненията, чух и доказателствата по тях и съм убеден, че тези мерки трябва да се вземат, за да няма събеседници, които разревано да обясняват защо се е случил един или друг взрив някъде", коментира Джамбазки.

Според него в България съществуват предпоставки за проповядване на радикален ислям, най-вече в кварталите, където живеят предимно роми.

Като конкретно решение за справяне с проблема  Джамбазки посочи, че в държавата трябва има система на образование по ислям и да има възможност за обучение от преподаватели от Саудитска Арабия и Йордания.

Евродепутатът от ВМРО се обяви и против визовата либерализация на Турция за страни от ЕС. Той нарече позицията на ЕС, който в момента преговаря с турската страна по въпроса, "тежка политическа грешка".

По думите на Джамбазки отпадането на визите за турски граждани ще отприщи нова мигрантска вълна от кюрди.

В разговора участва и историкът Ибрахим Карахасан – Чънар, според когото е малко вероятно кюрдска вълна да "залее" Европа, ако бъде приет безвизовия режим за Турция.

Чънар обясни, че разбира доводите на противниците на присъединяването на Турция към ЕС, но призова за по-обективен поглед на върху ситуацията.

"Турция е партньор, който би помогнал в рамките на този бежански проблем. Шефът на Агенцията за бежанците в Турция заяви, че ще открият нови три бежански лагера и наистина това ще се случи. Но условията ще бъдат по-добри, не просто да бъдат приети бежанците но и да бъдат защитени, с медицински центрове, джамии, училища", коментира Чанър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 41: Има данни, че основателите на държавата ни - хан (или кхан) Аспарух и синът му Тервел са били християни. За основателя на волжска България - хан Кубрат това се счита за сигурно.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27"Ако не искаш да живееш в християнска държава, тогава се махай оттук, но ако искаш да живееш тук, тогава ще се съобразяваш с християнската общност и с хората, чиито деди са основали държавата"Всъшност България е създадена от българите на Аспарух вярващи в Тангра, така че не може да ни твърдиш, че основателите на държавата ни са били християни. Християнството ни е наложено насила впоследствие. Така че не ни твърди че основателите на държавата и дедите ни са християни.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ тук идва въпросът как идва гениалното хрумване на г-н Джамбазки, който тъй пламенно се обявява притив бурки - хурки и там придружаващите ги неща, държавата да има система на образование по ислям и да има възможност за обучение от преподаватели от Саудитска Арабия и Йордания - много добре г-н Джамбазки, не е хубаво само с бурки - най-убаво таралежа право в гащите!
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джамбаски дали знае , че в България има роми християнизирани и роми мюслуманизирани , по принцип малко хора знаят за тези така наречени две Явления
34
2
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Ромите от Византия до наши дни изповядват няколко Религии в България , така че нищо ново , просто едните роми ги показват а другите вероятно умишленно прикриват
33
1
 
8
 
! Отговори
" Черните вдови преди 7 години
31.Лошо , че не си чул !Защото доста пишеше на Запад за терориските наречени " Черните вдовици " , взривили се в 2 пътнически самолета на Изток .Една в черно , се беше взривила на гарата в Сочи , преди Олимпиядата !А в Ирак вече и не ги броят " вдовиците на Джихадистите ".Една такава от Пакистан , дошла в Америка извърши последния случил се атентат в Америка. Малко преди това Обама се изказа на сбирката в Турция :" Това не е Америка да приема само бежанци християни , както искат американцит
32
2
 
8
 
! Отговори
Знай ---- преди 7 години
32.Светска , обаче е християнска - източно православна . Научи си религията .Докато Италия е светска ( християни католици !) Англия ( християни протестанти ). Случи ми се преди 30 години да попълня на Запад - Графа - религия ? Оставих я празна . Служитялят ми каза каква ми е религията и го попълних ! Каза ми , след като си българка , знай религията на българите , което ме засегна !
31
5
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
В Унгария, Чехия, Япония и много други държави изобщо не пускат мюсюлмани да се заселват и грам атентати няма. Кое е по-добрата идея а?
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
51 мъже ,- радикалисти са изгонени от Финландия . Същите са извършвали грабежи и изнасилване на жени .Данните са от Евронюз .Тези 51 , пресичат границата и се установяват в Русия . И започват същото нападение , даже по заведения където се събират млади хора . Само че руските мъже се събират и такъв бой им изтърсват , че като идват полицай и те са ги добили и директно са се " събудили в болница ". Не се описва каква ще бъде следващата процедура ?
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27 - България не е християнска, а СВЕТСКА държава, умнико!
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** и безсмислена забрана.Да сте чували за терорист облечен с бурка? Аз не съм.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Носене на бурката не е " Култура ",Това е връщане на Щериат закон , в Саудитска Арабия . Този закон е и държавен закон и е защитен от държавата . Задължени са да изпълняват този закон ! Жената не може да излиза навън без мъжа . Мъжът има право на няколко жени , включително се женят за деца ( педофилщината на техния пророк.Това не са законите в Европейските държави , религиозни закони няма , които да задължават жената да носи бурка , да не излиза сама , иначе ще хвърлят камъни и ще я изнасиля
26
6
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Да забраним и носенето на нагръден краст - ще е реципроно и много по европески. А най добре е всички да сме ЛГБТИ.
25
4
 
7
 
! Отговори
# преди 7 години
Тъпичко е това с бурките...Нямам против да носят каквото си искат, само да се вижда лице!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Или тези хора трябва да ревнат с една уста "Свобода или смърт!" и да се вдигнат на бунт срещу българо-християнската тирания!?"България е държавата на българите, от векове е така и от векове е християнска. Ако не искаш да живееш в християнска държава, тогава се махай оттук, но ако искаш да живееш тук, тогава ще се съобразяваш с християнската общност и с хората, чиито деди са основали държавата. Не живееш само ти тука и няма да злоупотребяваш с доверието, което ти е дадено от християните.
23
2
 
8
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Превантивните действия са най-ефикасни !
22
8
 
4
 
! Отговори
боза в буркан преди 7 години
Като забраним носенето на женски дрехи ,какво правим с жените,ще им сменяме ли пола?Нали човека си остава ,на всичкото отгоре ще трябва и да го успокояваме вероятно.Дай на милиционера власт и после му гледай програмата
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джамбазки-ах тази българска фамилия ееейй.
20
1
 
5
 
! Отговори
Churkaton преди 7 години
Bg medii sa fenove na mafiata.:-):-):-):-)Ot miliardi hora po sveta, ot miliardi sluchki po sveta izbirat da servirat na mafiata za mafiata...:-):-):-)Ne razkazvat za poleznia pozitiven jiznen moderen opit na miliardi hora i firmi ot sveta...:-):-):-):-)
19
4
 
16
 
! Отговори
!!! преди 7 години
До АнонименПърво не се пише мюсУлманин,а мюсЮлманин.И второ,никой не е карал прадедите ви да се заселват в християнски земи. И като не ви харесва тук в България сте свободни да отидете в Турция. там няма да имате проблем с джамии, забрадки и турски език ,който сигурно знаете колкото и българския.