Цветанов за оставката на Калфин: Насила хубост не става

"Премиерът е човек, който винаги се съобразява с личните решения"
Обновена: 10 май 2016 19:23 | 10 май 2016 18:24, Красимир Ангелов
22
Цветанов за оставката на Калфин: Насила хубост не става
Снимка: БТА

Премиерът е човек, който винаги се съобразява с личните решения на всеки един. Когато някой си подаде оставката, премиерът винаги я приема, защото на сила хубост не става. Това обяви председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар на оставката на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин.

Още по темата
Цветанов посочи, че бившият вече социален министър е бил поканен в кабинета като добър експерт.

"Тук не трябва да имаме съмнения за неговите качества, защото той направи една пенсионна реформа, която беше подкрепена от парламентарното мнозинство. Винаги сме смятали, че трябва да бъдем солидарни в подкрепата за секторните политики на съответните министри“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

"Явно не сме достатъчно обиграни в политическите игри, но когато влязохме във властта през 2014 година и формирахме коалиционното правителство със допълнителна парламентарна подкрепа от АБВ и ПФ, имахме една единствена цел – да стабилизираме страната", посочи още той.

Цветанов обясни, че от ГЕРБ са очаквали подобен ход на АБВ след конгреса на БСП.

"Видно беше, че ще се върви към някакъв такъв ход", посочи Цветанов и добави, че в обкръжението на новия председател на БСП Корнелия Нинова има много лица, които биха искали да има някакъв подобен политически аргумент, за да се търси дестабилизация в страната.

Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че към настоящия момент след разговорите с Реформаторския блок и с Патриотичния фронт нямат абсолютно никакви притеснения за продължаването на политиката на сегашното правителство.

В много от случаите не сме разчитали на подкрепата на АБВ, но заради толерантността към партиите, формиращи мнозинството, сме се държали изключително етично и никога не сме минавали границата на невъзможността да продължим напред, отбеляза той, цитиран от БТА.

На въпрос по-близо ли са предсрочни избори, Цветанов каза, че сега има повече искреност у тези, които са отговорни за стабилността на държавата - ГЕРБ, ПФ, и частта от РБ, която подкрепя правителството. Защото най-лесно е да отидеш на избори, но това не е решение на въпроса, добави той.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес Националният съвет на АБВ взе решение партията да напусне управляващото мнозинство, а Ивайло Калфин да бъде изтеглен от правителството. За да излезе АБВ наистина от властта, решението на Националния съвет трябва да бъде потвърдено и от конгреса на партията, който ще се проведе в неделя.

Въпреки че това все още не е факт, Ивайло Калфин вече не е вицепремиер и социален министър, след като премиерът Бойко Борисов прие оставката му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецко не се коси-панделката няма да ти се размине-иде денят на разплатата!
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е , насила хубост не става Няма как да затвориш всички в Арена-Армеец , да фалшифицираш протоколи и после насила да управляваш
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо, връщайте милиардите и да ви няма Нека народа да ви съди
8
5
 
13
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЦВЪКИ КРИВОГЛАВИЙ СЕ ПРАВИ НА МЪДРЕЦ, А АКО БЯХМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ БЕШЕ ТОТАЛНО КОРУМПИРАНА ЩЕШЕ ОТДАВНА ДА СИ МЪДРУВА В ЗАТВОРНИЧЕСКАТА КИЛИЯ.
7
4
 
6
 
! Отговори
демограф преди 7 години
Добра новина. Путинистите да си се съберат в едно и да им гледаме сеира без да се разсейваме.Бройлерчето се нагуши със смески и е време да се пусне на пазара. Миришеее...
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Така стана и с мадридския мушеник - първия път спечели. След това маправи коалиция и после замина в небитието - същото ще последва и гепаджийте!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеално - избори 2 в 1. Поне 2~3 партии са вън от парламента. На всички стана ясно,че много партии в парламента не означава демокрация, а галимация. Всеки дърпа нанякъде различно от другите - орел, рак и щука. Народа разбра, че 3-4 партии са достатъчни и ще концентрира вота си. Най-добре е еднопартийно управление и чести избори(на 2 години) за бърза корекция на грешките. Още по-добра е президенската република. Айде, юруш на изборите!!!Прочети още на: dnes.bg/politika/2016/05/10/dovolen-sym-ot-svyrshenoto-otseche-kalfin.302030
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецоу-у-у,при тебе и насила нищо не могат да те направят,щот си тотална щета!!!
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трусът във кабинета Борисов ще доведе до покачване цените на опиата.Много продавач консултанти на слънчака ще останат без доходи
2
7
 
23
 
! Отговори
zeus преди 7 години
ГЕРБ са пътници, за добро или за лошо Нинова ще обедини отново ВСП-то, а Баце пак ще вдига кръвно. Който и да дойде след ГЕРБ все ще е за добро, понеже токова нагли, крадливи и некадърни като тях няма!
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обиграни сте ,обиграни сте Цецо, маса милиони окрадохте за 6 години управление, създадохте си каста профитираща от европрограмите, но вече се вижда края на престъпното ви управление