Доволен съм от свършеното, отсече Калфин

Вицепремиерът в оставка: Положих много усилия у нас да има по-високи доходи
Обновена: 10 май 2016 17:57 | 10 май 2016 17:55, Веселина Йорданова
62
Доволен съм от свършеното, отсече Калфин
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и социален министър в оставка Ивайло Калфин заяви, че е доволен от това, което е постигнал.

По-рано днес той депозира оставката си при премиера Бойко Борисов, който я прие.

Още по темата
Причина за оставката е днешното решение на Националния съвет на ПП АБВ да предложи на предстоящия в неделя висш форум на партията да бъде оттеглена подкрепата за правителството на ГЕРБ и да се призоват представителите на АБВ в изпълнителната власт да се оттеглят.

“Оттеглям се от правителството по решение на ПП АБВ. През последната година и половина положих много усилия за това в България да има по-високи доходи, повече работни места и повече справедливост и предвидимост в социалните системи", заявява Калфин, цитиран от пресцентъра на МТСП.

Той посочва и че остава още много работа за наследниците му.

"Благодаря на премиера за възможността и подкрепата, която ми даде да работя за българските граждани на тази отговорна позиция. Благодаря и на колегите си в Министерския съвет, както и на парламентарните групи, които подкрепяха управлението за подкрепата и за приетите особено важни закони и решения", заявява още Калфин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До От 19Абсолютно невярно, затова ти пишат минуси. Това мекотело Калфата може само да подвива врат. Частните фондове нещо трябва да са се объркали, ако си мислят, че той им е стъпил на врата. Що ли ми мирише на ново, още по-неуспешно участие в президентски избори?
29
6
 
7
 
! Отговори
www преди 7 години
ТРОЯНСКИЯ КОН НА РУСИЯ
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журналистка от САЩ заби мощен шамар на Бойко: Г-н Борисов, Вие сте само временно на власт! ЗАЩО ТАЗИ СТАТИЯ НЕ Е ПУБЛИКУВАНА ТУК В ДНЕС.БГ??????
27
1
 
14
 
! Отговори
Маги преди 7 години
Ми доволен бил човека!Нищо не е свършил,ама ако е прибрал някой лев,все полза!
26
1
 
20
 
! Отговори
M преди 7 години
Не е важно дали Вие, а дали ние сме доволни! И отговорът е НЕ!
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червен ***! И змия в пазва,като цялото котило на Агент Гоце!
24
0
 
13
 
! Отговори
Социално слаб преди 7 години
Нищо не казва господина за хранителната програма за социално слаби. Пълният му провал. А сега най-вероятно ще представят като най-добрия кандидат за президент. Само партийни апартчици не са достатъчни за да управляват държава. Държавническо мислене и действия са необходими.
23
3
 
14
 
! Отговори
СЪД преди 7 години
Трябва да има СЪД за този - пристана на частни фирми да узаконят ограбването на Пенсионния Фонд като се Национализира и да се тушира скандала че парите ни са откраднати .Съд ***... ви ..да..ба .Крадци .
22
5
 
2
 
! Отговори
От 19 преди 7 години
Що слагате минуси бе колеги?!От завист ли,от това че нещо невярно съм писал?
21
2
 
14
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Я, още едно министерство за Кунева !
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ний сме доволни щот от септември Райнер пуска полети от София,вече няма да ни се налага да ходим до Румъния ,Благодарение на вашата некадърност и кражби
19
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 7 години
чееекай бе *** къде хукна не съм ти благодарил още , заради твойта *** реформа от ОГРОМНАТА ми инвалидна пенсия която беше 210лева вече ще взимам само 157 мноого искам да ти подаря една пенсия да поживееш един месец с нея !дано ви пенсионират с москов някой ден с такива пенсии !
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеално - избори 2 в 1. Поне 2~3 партии са вън от парламента. На всички стана ясно,че много партии в парламента не означава демокрация, а галимация. Всеки дърпа нанякъде различно от другите - орел, рак и щука. Народа разбра, че 3-4 партии са достатъчни и ще концентрира вота си. Най-добре е еднопартийно управление и чести избори(на 2 години) за бърза корекция на грешките. Още по-добра е президенската република. Айде, юруш на изборите!!!
17
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфин и аз съм доволен брат!Даже съм ти много благодарен, че стъпи на врата частните фондове и сега много като мен получат пенсиите си в пълен размер!
16
4
 
8
 
! Отговори
:) преди 7 години
Днес е Калфин, утре е Бойко. Само се чудя... ще вдигне ли кръвно или спокойно ще замине за Щатите да си харчи откраднатото?
15
1
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Обърнете се към Борисов. Той е премиер, той назначава министри, той управлява.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да не ми харесва трябва да призная, че АБВ постъпват много достойно. Казаха и отсякоха. Правя съпоставка с реформаторите. Много гръмки изявления как напускат, стават твърда опозиция, но Кунева, Лукарски, Москов и т. н си стоят в управлението. "Голямата опозиция" Радан, ги подкрепя.
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я виж кака ти Корнелия как ги стресна, а още не е започнала истински, явно идва краят на тиквенските две управления
12
2
 
26
 
! Отговори
моряк преди 7 години
КОГАТО КОРАБЪТ ПОТЪВА, ПЛЪХОВЕТЕ БЯГАТ!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде новите избори! Ама онези фалшименто-патриотчета са такива въртиопашки - 50 пъти вече се отмятат и слугуват на Тиквата